A rövid tépett frizurák mindig is divatosak, gondoljunk csak a 90-es években hódító „Rachel” frizurára a Jóbarátokból, a 2000-res években Britney Spears, Lindsay Lohan, Paris Hilton vagy bármely más akkori tinisztár frizurájára.

A 2010-es években rövid időre ugyan eltűnt a tépett fazon, most azonban ismét felívelőben van a csillaga. Ebben a cikkben megmutatom neked, melyek a legdivatosabb és legcsinosabb rövid tépett frizurák jelenleg.

Miért válaszd a rövid tépett fazont?

Mielőtt rátérnénk a frizuraötletekre, érdemes néhány szót ejteni a tépett frizura előnyeiről, mert amellett, hogy divatos, bizony számos szempontból igen praktikus is. Lássuk miért is!

A dús, vastagszálú hajat könnyebben kezelhetővé teszi, a vékonyszálú hajat dúsabbnak láttatja.

Vastagszálú haj esetén a tépett haj nagy előnye, hogy a hajtömeg csökken, ezáltal pedig könnyedebb és légiesebb lesz a frizura, nem lapul le annyira. A haj ápolása, kezelése és formázása is egyszerűbbé válik.

Vékonyszálú haj esetén kissé óvatosabban kell bánni a hajvágással, a túlzottan tépett frizurától ugyanis még kevesebbnek tűnhet a haj, meg lehet azonban találni az egyensúlyt, amikor a tépett rétegek az előnyödet szolgálják és dúsabbnak láttatják a hajat.

Így ápold rövid tépett frizurádat

Tépett frizura esetén a hajvégek ápolására érdemes nagy hangsúlyt fektetni. Keress egy tápláló olajos hajvégápolót, ami nem nehezíti el a hajvégeket és minden hajmosás után még nedvesen vidd fel a hajvégeidre.

Ha kifejezetten száraznak érzed, akkor kend akár két hajmosás között is. A hővédő tartalmú hajápolókkal megelőzheted a töredezett és száraz hajvégeket és egészségesen tarthatod a frizurád két hajvágás között is.

Azt is érdemes számításba venned, hogy egy tépett frizura rendszeres hajvágást igényel, hiszen, ahogy nő a hajad a frizura alakja egyre jobban megváltozik és ez rövid haj esetén még inkább szemmel látható.

Látogasd meg a fodrászod 6-8 hetente egy frissítő vágásra, amivel nemcsak, hogy megőrizheted a fazont, de segít az egészséges hajvégek megőrzésében is.

Rövid tépett frizura – arcformához igazítva

Kerek arcformánál aranyszabály, hogy a tépett rétegek áll alatt kezdődjenek, pixie hossznál persze más a helyzet. A legjobb pixie frizurákat kerek archoz már bemutattam korábban.

Arra ügyelj, hogy ne válassz olyan frizurát, ahol a fej két oldalán plusz volumen keletkezne, ez ugyanis szélesíti az arcot és kiemeli a kerekséget, míg a cél ennek ellenkezője az arc keskenyítése és nyújtása lenne.

Ha frufrut szeretnél, akkor az oldalfrufrut válaszd, ez a legelőnyösebb kerek archoz. Ez is lehet a frizurához illően akár tépett változat is. Ha szeretnél még több frizuraötletet kerek archoz, akkor olvasd el az erről szóló összefoglalómat.

Ovális arcformánál minden megengedett, hiszen ez az optimális arcforma. Jöhetnek a rövidebb és a hosszabb tépett rétegek is, a lágytól az erősen tépett fazonokig bármi.

Hosszúkás arcformánál az arc szélesítése a cél, ezért a rövidebb, tépett rétegek ennél az arcformánál előnyösek, kerüld azonban a fejtetőn volument adó néhány centis rétegeket, mert ezek nyújtják az arcod.

Szív alakú arcforma esetén a legjobb, ha a rétegek az arctól elállnak és nem körül ölelik azt. Nem lőhetsz mellé az állnál kezdődő rétegekkel sem, ezek ugyanis segítenek az állkapocs vonalának szélesítésében és kiegyensúlyozzák a szélesebb homlokot.

Íme a legszebb tépett rövid frizurák!

Platina szőke tépett pixie

Frizuratippek
Világosbarna tépett pixie

Frizuratippek
Ezüstszőke tépett pixie oldalfrufruval

Frizuratippek
Lilásvörös aszimmetrikus tépett rövid bubi

Frizuratippek
Barna melírozott tépett A-vonalú rövid bubi

Frizuratippek
Méz szőke tépett pixie frufruval

Frizuratippek
Szőkésbarna tépett rövid bubi tépett frufruval

Frizuratippek
Szőke tépett bubi

Frizuratippek
Melírozott szőkésbarna tépett bubi hullámokkal

Frizuratippek
Hullámos szőke ombre tépett bubi

Frizuratippek
Jeges szőke tépett hosszú bubi laza frufruval

Frizuratippek
Természetesen hullámos sötétbarna tépett félhosszú bubi szellős frufruval

Frizuratippek
Eperszőke tépett hosszú bubi frufruval

Frizuratippek
Ombre tépett rövid bubi tömött frufruval

Frizuratippek
Vörös tépett bubi egyenes frufruval

Frizuratippek
Hullámos sötétbarna tépett rövid bubi egyenes frufruval

Frizuratippek
Barna lilás tépett hosszú bubi

Frizuratippek

Sztárok, akik a rövid tépett frizurát választották

Keira Knightley és Kaley Cuoco tépett pixie-je frufruval

A 2000-es évek végén Keira Knightey levágatta hosszú haját és rövid frufrus pixie-re váltott, nem is akármilyenre, egy tépett pixie fazonra. Ez a frizura csodásan kiemelte a színésznő különleges, gyémánt alakú arcformáját.

Frizuratippek
Hasonló tépett pixie-re váltott pár éve Kaley Cuoco az Agymenők sztárja is, aki szintén megunta a hosszú haját, a különbség annyi, hogy az ő hosszúkás arcának ellensúlyozásaképpen két oldalt hosszabb tincseket hagytak.

Frizuratippek
Sharon Stone pixie-je

Sharon Stone a bizonyíték, hogy 60 év felett milyen nőies és vonzó lehet valaki. Nem kell hosszú dús hajkorona a nőies megjelenéshez, Sharon Stone a rövid szőke tépett pixie frizurájával még most is igazi szexszimbólum.

Frizuratippek
Kristen Stewart hosszú pixie-je

Kristen Stewart az eddigieknél hosszabb tépett pixie-t választott. ennél a frizuránál a hossznak köszönhetően még jobban tudnak érvényesülni a tépett rétegek. Egy kis wax vagy zselé, és máris olyan vagány lesz a megjelenésed, mint Kristen-é.

Frizuratippek
A “Rachel”

Jennifer Aniston Jóbarátokban viselt ikonikus tépett frizurájáról már esett szó. A csak “Rachel”-ként emlegetett frizura egy erősen tépett középhosszú bubi.

Abban az időben mindenki ezt kérte a fodrászától, és ritka egyike azon 90-es évekbeli frizuráknak, amelyek még manapság is megállják a helyüket.

Frizuratippek

Nina Dobrev tépett bubija függöny frufruval

Tépett bubifrizurát is többen vágattak mostanság a sztárok közül, köztük Nina Dobrev a vámpírnaplók sztárja is ezt a fazont választotta.

Természetes sötétbarna haját még dúsabbá teszi ez a fazon, a függöny frufru pedig szépen keretezi és kiemeli az arcát.

Frizuratippek
Lucy Hale szőke melíros tépett bubija

Lucy Hale a rövid hajjal vált igazán nővé, a bájos hosszú hajas kislányos-tinis kinézet után.

Azóta számtalanszor megváltoztatta már a frizuráját, ezek közül az egyik kedvencem a tépett szőke bubija volt, amelynél a hajszínét világosabb és sötétebb melírcsíkokkal dobta fel, ezzel természetes hatást elérve.

Frizuratippek
Rosie Huntington Whitelay tépett félhosszú bubija

A modell is tépett félhosszú bubit választott oldalválasztékkal. A lágy rétegek csodás formát adnak a frizurának és minden alkalommal biztosítják a “tökéletes most keltem ki az ágyból” frizurát.

Frizuratippek
 

Neked melyik a kedvenc rövid tépett frizurád?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?