Ha a természet dús hajjal áldott meg, akkor valószínűleg rengeteg embertől megkaptad már, hogy mennyire szerencsés vagy és hogy mennyire irigyelnek a dús hajad miatt. Te persze nem biztos, hogy mindig így érzed, mert a dús hajkoronával olykor sokkal több a gond.

Oda kell figyelni a megfelelő ápolásra és karbantartásra, különben kezelhetetlenné válik és nem áldásként, hanem átokként fogsz rá tekinteni.

Ebben a cikkben megmutatom, hogy mely rövid frizurákat kérd a fodrászodtól, hogy a legtöbbet hozd ki a dús hajkoronádból.

Ezek a fazonok kifejezetten praktikusak a dús hajúak számára, és sokat tudnak segíteni abban, hogy a hétköznapokon minél kevesebbet kelljen a hajaddal foglalkoznod.

Sok dús hajú nő számára lehet ismerős a háromszög frizura, amikor a rövid fazon nem lett jól eltalálva és felül lelapul, alul pedig szétáll, így háromszöget formázva. Éppen ennek a kiküszöbölése miatt szinte elengedhetetlenek a rétegek, ha bubifrizurát szeretnél.

Rétegekkel játszó bubifrizurából számos változat van, és a jó hír, hogyha dús hajad van, akkor bármelyiket választhatod, például a légies hosszabb rétegek is jól fognak mutatni, csakúgy, mint a tépett rövidebb rétegek.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Arra azért érdemes odafigyelned, hogy az arcformádnak megfelelő rétegeket válaszd. Ebben a cikkben most külön nem térek ki melyik arcformához melyik rétegkialakítás áll jól a legjobban, de azt mindenképpen kiemelem, hogy a rétegek különösen jók az arcod egyes részeinek kiemelésében.

Ahol egy-egy réteg végződik, a tekintet általában oda szegeződik. Ezt tartsd észben, mikor a számodra legjobb rétegkialakítást keresed. Csak, hogy egy példát is említsek, ha az arccsontod szeretnéd kiemelni, akkor a legfelső rétegek az arccsontod felett egy picivel végződjenek.

Írtam már több cikket is az arcformák szerinti frizurákról, nézz szét ott is.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Nem feltétlenül kell a hajad volumenétől megszabadulni, elég, ha a rétegek csupán formát adnak a frizurádnak, de ha nehéznek és túl soknak érzed a hajad, akkor kérd bátran a fodrászod, hogy ritkítsa, tépje meg a hajad.

Frizuratippek
Frizuratippek
Ha nem igazán vagy oda a szembetűnő rétegekért, akkor is van megoldás, kérj lépcsőzetesen vágott frizurát. Mint láthatod, teljesen más lesz a frizura hatása tőle, és teljesen megszűnik a háromszög alak.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Ennél a frizuránál is lehet csökkenteni a hajtömegen egy apró láthatatlan trükkel. Hátul a tarkódnál nem csak rövidebb rétegeket készítünk, hanem egy kis sávban fel is lehet nyírni a hajad.

Frizuratippek
Pixie hajhossz esetén is elsődlegesen érdemes rétegekben gondolkodnod.

Ezen belül a forma, hossz és hajszín teljesen egyénre szabható. A pixie rövidsége miatt a nagy hajtömeggel való küzdelem elkerülhető és újra igazán felszabadultan tudod viselni a hajad!

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
 

Te melyik dús hajhoz illő frizurát próbálnád ki?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?