40 év felett a legtöbb férfi számára nem csak a “tisztes, őszes halánték” jelenthet kihívást, de természetesen ott van az egyre inkább felfelé csúszó homlok és fejtető környékéről induló kopaszodás problematikája is.

A többségnek ritkul a haja, ezért érdemes olyan trendi férfi frizurát választani 40 felett, ami előnyös kevesebb hajból is.

Mutatom a legjobbakat.

40 felett is van trendi férfifrizura

A kopasz még mindig szexi

Elsősorban genetika kérdése, kinél mikor kezdődik és milyen ütemben zajlik a kopaszodás.

Ha már viszont a gyorsabban kopaszodók közé tartozol, menj magad a probléma elébe: a 2-3 milisre gépelt frizura határozottságot és erőt sugall.

Nem árt, ha a teljesen kopasz stílushoz valamilyen arcszőrzetet társítasz, ami kiegyensúlyozottá teszi az összhatást.

A jó öreg buzz – angol neve a nullásgép zümmögéséről kapta a nevét – felül hagyható hosszabbra is, hogy változatosabban lehessen viselni a hétköznapokon is.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

Ez a kefe már nem az a kefe (a crew cut)

A crew cut lényege, hogy a fejtetőn lévő haj hosszabb, de még függőleges marad (remekül fedheti az esetlegesen ritkuló területeket), míg oldalt a frizura rövid, a leghosszabb szekció pedig élesen elkülönül a fenti dús hatású hajkoronától, és vízszintesen simul a halántékra, tarkóra.

Aki megteheti, hagyja egészen hosszan a fejtetőn, de rövid változatban is vagány, férfias, stílusos hatást kelt.

Bár egyszerűnek tűnik, a megfelelő arányokat – ami fejformádhoz, hajtípusodhoz és stílusodhoz leginkább illik – szakember tudja igazán eltalálni.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

Ha egy fazont kéne mondani 40 felett: akkor a klasszikus oldalra fésült

Hosszú és rövid hajjal is szuper, márpedig ha van bőven hajad, miért is ne vállalnád be a hosszabban hagyott frizurát, ahogyan azt Brad Pitt is tette karrierje során többször.

Ez a klasszikus frizura évtizedek óta velünk van és kiállta az idő próbáját, ma már azonban sokféleképpen variálható az alányírásnak, felnyírásnak, és a bátrabbak számára nyitott kipengézett választóvonalnak köszönhetően.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
 

Te melyik fazont vállalnád be?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?