A bubi kétségkívül az utóbbi évek legdivatosabb és legnépszerűbb frizurája, nem véletlenül, hiszen ez a frizura könnyen kezelhető, jól variálható és nem utolsósorban mindenkinek jól áll.

A bubi kifejezés ugyanakkor elég tág, rengetek féle fazon létezik, így mielőtt ellátogatsz a fodrászodhoz, azzal a kéréssel, hogy bubifrizurát szeretnél, érdemes egy kis kutatást végezned a különböző fazonok terén. Így könnyebb lesz eldöntened, hogy pontosan melyik bubifrizura passzol majd hozzád igazán.

Ebben a gyűjteményben, nem kisebb feladatra vállalkoztam minthogy összeszedjem az összes bubifrizura változatot számodra. Ezt a cikket azért írtam, hogy a legátfogóbb bubi gyűjteményt fogd a kezedben és kedvedre válogass a különböző variációk között.

Mire a végére érsz, garantálom, hogy átfogó képet fogsz kapni a különféle bubi frizurákról, és biztosan sikerül is kiválasztanod a számodra megfelelő bubit.

Na de kezdjük is el, merüljünk el a bubik világában!

Milyen hosszú bubit szeretnél?

Elsőként az érdemes eldöntenéd, hogy milyen hosszúságú bubit szeretnél. Egy bubi lehet akár egészen hosszú, a szegycsont alá érő, de lehet egészen rövid is, pl. az állvonal fölé/ kicsivel fül alá érő is.

Hossz alapján három kategóriába érdemes sorolni a bubi frizurákat:

  • rövid,
  • félhosszú,
  • hosszú (lob)

A következőkben mutatok mindegyikre majd képet.

A hossz kiválasztásánál elég egy-két szempontra figyelni. Általánosságban igaz, hogy ha kerek arcod van, vagy ha hangsúlyos az állvonalad és az arccsontod, akkor érdemes legalább egy kicsivel az állad alá érő hosszt választani, mert az efölé érő frizurák szélesítik az arcod és a fentebb említett területekre terelik a tekintetet.

Ezenkívül még azt tudom tanácsolni, hogy ha nem szeretnél egycsapásra megszabadulni hosszú hajadtól, akkor legelőször vágass magadnak inkább egy hosszú bubit, ez nem lesz olyan radikális változás.

Félhosszú bubi frizurák

Szőke hullámos félhosszú bubi középválasztékkal

Frizuratippek

Barna egyenes félhosszú bubi oldalválasztékkal

Frizuratippek

Jeges szőke egyenes félhosszú bubi oldalválasztékkal

Frizuratippek

Barna hullámos félhosszú bubi középválasztékkal

Frizuratippek
Olvasd el azt a cikkemet is, ahol kizárólag félhosszú bubi frizurákat mutatok be, ott még több példát és variációt láthatsz.

Rövid bubi frizurák

Sötétbarna egyenes rövid állig érő bubi középválasztékkal

Frizuratippek

Melírozott hullámos rövid állig érő bubi oldalválasztékkal

Frizuratippek

Szőke áll fölött végződő rövid bubi baby frufruval

Frizuratippek

Fekete hullámos rövid bubi oldalválasztékkal

Frizuratippek
Olvasd el azt a cikkemet is, ahol kizárólag rövid bubi frizurákat mutatok be, ott még több példát és variációt láthatsz.

Hosszú bubi frizurák

Szőke melírozott hosszú hullámos bubi középválasztékkal

Frizuratippek

Melírozott barna hullámos hosszú bubi szellős frufruval

Frizuratippek

Szőke hullámos hosszú bubi középválasztékkal

Frizuratippek
Olvasd el azt a cikkemet is, ahol kizárólag hosszú bubi frizurákat mutatok be, ott még több példát és variációt láthatsz

Ismerd meg a különböző bubi fazonokat

Ha a számodra tetsző hosszt sikerült megtalálnod, akkor a következő lépés, hogy megismerkedj a különféle bubi fazonokkal.

Ezek közül az egyik alapfazon az egyhosszra vágott bubi, amelyet akkor ajánlok, ha kifejezetten dús hajad van.

Ha viszont azt szeretnéd, hogy a frizurád dúsabbnak mutassa a hajad akkor inkább egy olyan bubit válassz, ahol különböző hosszúságú rétegeket vannak.

Ilyen a tépett bubi, amikor a hajvégeket ollóval vagy borotvával vágják rétegesre.

Tépett bubi frizurák

Homokszőke tépett bubi oldalválasztékkal

Frizuratippek

Melírozott barna enyhén hullámos állig érő tépett bubi

Frizuratippek

Platinaszőke egyenes tépett bubi frufruval

Frizuratippek
Olvasd el azt a cikkemet is, ahol kizárólag tépett bubi frizurákat mutatok be, ott még több példát és variációt láthatsz

Ezeket a bubi frizurákat válaszd 40 és 50 felett

A bubi frizurákat a 40-es és 50-es nők is előszeretettel válasszák. A 40 felettieknek a legfontosabb tanács, hogy kerüljék a szélsőségeket mind hosszban, mind pedig színben.

A bubi ezért tökéletes választás hiszen igazi középút, ráadásul csodálatosan kiemelik az arcot, magabiztosságot és nőiességet sugároznak. Kell ennél több?

Nagy előnye még, hogy ha jól ki lett kialakítva a frizura formája a hajtípusnak megfelelően, akkor a formázással már nem kell sokat bíbelődni, így több időd marad minden másra.

Ha szeretnéd viselheted egyenesen, ami klasszikus, kifinomult külsőt kölcsönöz, ha pedig fiatalosabb, bohókásabb külsőt szeretnél, akkor hord lazán, hullámosan.

És bár színben is inkább a középszőke, sötétszőke, barna árnyalatokat ajánlom, ha a személyiségedhez egy merészebb vörös illik, akkor viseld bátran.

A legcsinosabb bubi frizurák 40 felett

Melírozott vállig érő egyenes bubi

Frizuratippek
Barna egyenes bubi oldalválasztékkal

Frizuratippek
Szőke hosszú bubi

Frizuratippek
Barna rövid bubi melírcsíkokkal

Frizuratippek
Olvasd el azt a cikkemet is, ahol összeszedtem a legjobb bubi frizurákat 40 felett, ott még több példát és variációt láthatsz.

A legszebb bubi frizurák 50 felett

Melírozott középbarna vállig érő bubi

Frizuratippek
Hátul tépett szőke bubi

Frizuratippek
Szőke félhosszú bubi laza oldalfrufruval

Frizuratippek
Egyenes ősz félhosszú bubi frufruval

Frizuratippek

Lépcsőzetes bubi frizurák

Visszatérve a különböző bubi fazonokra, a következőkben bemutatásra kerülő fazon, a lépcsőzetes bubifrizura is ragyogóan mutat 40-es és 50-es hölgyeknek is.

Ennek a típusnak az ismertetője, hogy a rétegek lépcsőzetesen úgy vannak kialakítva, hogy szinte teljesen egymásba simuljanak, ugyanakkor plusz volument adjanak a hajnak.

Ez a fazon minden hajtípus esetén kiváló választás, de legjobban a hullámos hajúaknak ajánlom.

Egyenes szőke lépcsőzetes bubi

Frizuratippek
Hullámos lépcsőzetes bubi balayage melírral

Frizuratippek
Sötétszőke lépcsőzetes bubi szőke melírral

Frizuratippek
Olvasd el azt a cikkemet is, ahol bővebben írok a lépcsőztetés bubifrizuráról, ott még több képes példát és variációt láthatsz.

Bubi frizurák frufruval

Egy izgalmas frufru is szuper ötlet a bubifrizurád mellé! A frufruk nagyon trendik és karaktert adnak az arcodnak, ráadásul egy frufruval formázni is tudod az arcod vonásait.

A jó hír, hogy a legtöbb frufru jól passzol a bubi frizurákhoz, így csupán csak arra kell figyelni, hogy olyat válassz, amely összhangban van az arcformáddal.

Hogy pontosan melyik frufru melyik arcformához illik, arról részletesen olvashatsz A 8 legdögösebb frufru bubifrizurához című cikkemben, így erre itt most külön nem térnék ki, csupán néhány kedvcsináló inspirációs képet hoztam.

Sötétbarna hullámos rövid bubi teljes frufruval

Frizuratippek
Vörösesbarna hullámos hosszú bubi oldalfrufruval

Frizuratippek
Jeges szőke hullámos félhosszú bubi Bardot frufruval

Frizuratippek
Sötétbarna hullámos állig érő bubi arcot keretező tömött frufruval

Frizuratippek

Bubi frizurák kerek arcformához

Ahogyan már említettem korábban is a bubi frizurákban az a nagyszerű, hogy minden arcformához illenek.

Amit most külön kiemelnék, az a kerek arcforma. A kerek arcú lányok ugyanis gyakran nem mernek rövidebb frizurákat vágatni, mert attól tartanak, hogy ezektől még kerekebbnek tűnik az arcuk.

Ha te is így vagy ezzel, akkor szeretnélek bíztatni, hogy merj belevágni egy rövidebb frizurába, mert, ha néhány dolgot szem elött tartasz a bubifrizura kiválasztásakor, akkor a kerek arcodhoz is csodálatosan fog állni a bubifrizura.

Rezes vörös egyenes hosszú bubi oldalválasztékkal

Frizuratippek
Kicsivel áll alá érő rövid bubi oldalfrufruval

Frizuratippek
Fekete hullámos tépett bubi oldalválasztékkal

Frizuratippek
Szőke egyenes lépcsőzetes hosszú bubi kerek középválasztékkal

Frizuratippek
Olvasd el azt a cikkemet is, ahol összeszedtem a legjobb bubi frizurákat kerek archoz, ott még több példát és variációt láthatsz és részletesen írok arról, hogy mely szabályokat érdemes bartani.

Hullámos bubi frizurák

Legyenek természetes hullámaid vagy sütővassal/kúpvassal besütött hullámaid a bubifrizura mindkettőhöz remek.

Azt szeretem nagyon a hullámokban, hogy a különféleképp besütött hullámok teljesen más hatást adnak a frizurának. A laza kócos hullámokat leginkább a hétköznapokra érdemes választani, míg a klasszikus stílusban besütött hullámok az elegánsabb eseményekhez passzolnak jobban.

A természetes hullámok önmagukban öltöztetnek és mostanában amúgy is igen divatosak a “most keltem ki az ágyból” típusú frizurák, éppen ezért nem kell minden nap szögegyenesre vasalni a hajadat.

Ha nem vagy teljes mértékben elégedett a hajad tartásával, akkor a következő vágásnál kérj rétegeket a hullámos hajadba, ez kellő volument fog adni, és annyi kenceficére sem lesz szükséged a frizurád elkészítésekor.

Barna hullámos félhosszú bubi oldalválasztékkal

Frizuratippek
Vörösesbarna hullámos félhosszú lépcsőzetes bubi vörös melírral

Frizuratippek
Barna természetesen hullámos rövid bubi oldalválasztékkal

Frizuratippek
Méz szőke hullámos rövid bubi

Frizuratippek
Olvasd el azt a cikkemet is, ahol összeszedtem a legjobb hullámos bubi frizurákat, ott még több példát és variációt láthatsz.

Játékos bubi frizurák göndör hajból

Göndör hajtípus esetén sokan ódzkodnak a rövidebb, váll fölé érő frizuráktól, én azonban rengeteg példát láttam már, ahol egy rövidebb bubi is nagyon jól áll göndör fürtökkel. Az arcot kifejezetten bájossá és érzékivé tehet egy jól vágott fazon.

Amit mindenképpen érdemes elkerülnöd, ha göndör hajad van, az az egyenes vágású, egy hosszra vágott bubi, ilyenkor ugyanis előnytelen háromszög alakja lesz a frizurádnak. Ezzel szemben, ha rétegeket vágatsz bele, azok szépen formázzák göndör fürtjeid.

Ami miatt még kifejezetten ajánlott a bubi göndör hajra, hogy a hosszának köszönhetően a haj tömege nem húzza le fürtjeid, így azoknak szép tartásuk lesz.

Göndör hajnál sem kell lemondanod a frufruról, sőt nagyon különleges lesz az összhatás. Ovális és hosszúkás arcformához kifejezetten jól áll, azonban, ha kerek az arcod, akkor jobb, ha kerülöd, mert a göndör frufru optikailag szélesíti az arcot.

Szőke állig érő göndör bubi

Frizuratippek
Melírozott félhosszú bubi oldalsó frufruval

Frizuratippek
Sötétbarna göndör bubi egyenes vágású frufruval

Frizuratippek
Vörösesbarna lépcsőzetes félhosszú göndör bubi

Frizuratippek
Olvasd el azt a cikkemet is, ahol összeszedtem a legjobb göndör bubi frizurákat, ott még több példát és variációt láthatsz.

Vagány, hátul felnyírt bubi frizurák

Igazán vagánnyá és „edgy”-vé teheted a megjelenésed, ha hátul felnyírt bubifrizurát választasz. A hossznak köszönhetően a legnagyobb nyári kánikulában sem fogja a hajad a nyakad melegíteni.

A hajszíned lehet barna vagy akár szőke is, de az extrán menő frizurához vállalj be egy színes melírt a hajadba.

A melír minden változata egyébként is jó választás bármelyik bubifrizurához. Csodásan fel tudja dobni és különlegesebbé teszi az öszhatást, emellett pedig, ha például egy olyan fazont választasz, amelyben több réteg van, a rétegeket is kiemeli.

Sötétbarna egyenes hátul felnyírt bubi

Frizuratippek
Nőies szőke hátul felnyírt aszimmetrikus bubi

Frizuratippek
Hátul felnyírt egyenes bubifrizura lilás melírral

Frizuratippek
Olvasd el azt a cikkemet is, ahol összeszedtem a legjobb hátul felnyírt bubi frizurákat, ott még több példát és variációt láthatsz.

A legszebb szőke bubi frizurák

Amíg nem merülsz el egy kicsit is a témában, nem is gondolnád mennyi árnyalata van a szőkének.

Pont emiatt, ha szőke hajat szeretnél, akkor nem a legegyszerűbb megtalálni azt az árnyalatot, ami tetszik is és még jól is fog állni. Mutatok néhány példát, hogy legyen miből válogatnod.

Ha többet szeretnél megtudni a helyes hajszínválasztásról, akkor nézd meg azt a cikkemet is, amelyben megmutatom, hogyan tudod meghatározni az *évszaktípusod* a bőrtónusod alapján. He ezzel tisztában vagy akkor tudni fogod azt is, hogy pontosan mely szőke árnyalatok illenek hozzád a legjobban.

A szőke haj általában extra törődést igényel, és valljuk be, egy rövidebb frizurát mindig egyszerűbb karbantartani, mint egy hosszút, emiatt is ajánlom a bubifrizurát, ha szőke a hajad vagy szőke hajra vágysz.

Emellett, ha a szőkítés erősen roncsolta a hajad állapotát vagy teljesen tönkretette, akkor is érdemes lehet – akár csak ideiglenesen is – bubifrizurára váltanod, hiszen az egészséges hajnál nincs szebb.

Platinaszőke rövid bubi egyenes tömött frufruval

Frizuratippek
Vajszőke egyenes félhosszú bubi középválasztékkal

Frizuratippek
Hamuszőke félhosszú bubi oldalválasztékkal

Frizuratippek
Sötétszőke bubi aranyló szőke melírral

Frizuratippek
Olvasd el azt a cikkemet is, ahol összeszedtem a legjobb szőke bubi frizurákat, ott még több példát és variációt láthatsz.

Aszimmetrikus bubi frizurák

Az utolsó fazon, amit érdemes megemlíteni, ha bubi frizurákról van szó, az aszimmetrikus. Ezek különlegessége, hogy két oldalt különböző hosszúságú a frizura.

A két oldalt közötti különbségre nincsenek kőbe vésett szabályok, leggyakrabban néhány centiméter különbség van a két oldalt között, de vannak extrémebb fazonok is, ahol az egyik oldalon egészen rövidre nyírjuk, míg a másikon hosszan meghagyjuk a hajat.

A két oldal közötti hosszkülönbséggel való játék rendkívül előnyösen tudja formázni optikailag az arcot, így szinte bárkinek jól áll.

Barna egyenes rövid aszimmetrikus bubi

Frizuratippek
Klasszikus vörös egyenes aszimmetrikus bubi

Frizuratippek
Pasztell rózsaszínes árnyalatú szőke hullámos aszimmetrikus bubi

Frizuratippek
Olvasd el azt a cikkemet is, ahol összeszedtem a legjobb aszimmetrikus bubi frizurákat, ott még több példát és variációt láthatsz.

Izgalmas vörös bubi frizurák

A vörös egy igazán nőies és dögös hajszín, így miért ne választanál egy vörös árnyalatot a bubifrizurádhoz is?!

A vörösnek rengeteg árnyalata van, a világosabb rézvöröstől, a tűzpirosakon át a sötétebb, padlizsános vörösig, így biztosan tudsz olyan árnyalatot találni, ami jól áll számodra is.

Itt is azt tanácsolom, mint már korábban a szőke hajszínnél; ahhoz, hogy a bőrtónusodhoz legjobban illő vöröset megtaláld, először csekkold le, hogy melyik (bőrtónus) évszaktípusba tartozol.

Mielőtt vörös hajszínre váltasz, jó, ha tisztában vagy azzal, hogy több törődést fog igényleni, ugyanis a vörös pigmentek a többi színhez képest gyorsabban kopnak a hajmosások alkalmával.

Jól gondold át, hogy tényleg vörös hajszínt szeretnél-e, mert abban az esetben, ha mégsem jönne be a vörös, egy hosszabb folyamatnak nézel elébe, ugyanis a vöröses pigmentet nehéz eltűntetni a hajból.

Mindezek ellenére a vöröses árnyalatok csodálatosak és nagyon különlegesek. Nem véletlen, hogy rengeteg férfi megőrül ezért a hajszínért.

Rézvörös hullámos hosszú bubi középválasztékkal

Frizuratippek
Bordós vörös félhosszú bubi egyenes tömött frufruval

Frizuratippek
Rézvörös egyenes hosszú bubifrizura középválasztékkal

Frizuratippek
Burgundi vörös hullámos hosszú bubi középválasztékkal

Frizuratippek
Rikító vörös hullámos rövid bubi egyenes frufruval

Frizuratippek
Ezzel végére értünk a bubi frizurákat bemutató összefoglalónak. Ennyi különböző fazon, hossz, és hajszín után többé nem lehet megkérdőjelezni, hogy a bubi sokszínű, izgalmas, vonzó és praktikus viselet.

Kevés frizuráról mondható el, hogy ilyen sok különböző stílust ki lehet hozni belőle. Egy bubival lehetsz merészen vagány, de ha kedvet tartja akkor romantikus és bohém is, vagy ha éppen alkalomhoz keresel frizurát akkor kifinomult és elegáns.

Van miből válogatni! Neked melyik bubi fazon tetszik a legjobban?