A legtöbb nő azt mondja, hogy a 40-es éveiben sokkal magabiztosabb, mint a 30-as éveiben. Ha te is így vagy ezzel, akkor ez a legjobb időszak számodra, hogy új frizurákat fedezz fel és megtaláld a hozzád legjobban illőt.

A húszas években a személyiség még sokat formálódik, ilyenkor még sokan keresik a saját stílusukat, egyik trendről ugrálnak a másikra. 40 éves korára egy nő azonban már tudja kicsoda, mer önmaga lenni és megtalálta a saját stílusát.

A választott frizurád is egyfajta önkifejezés, legyen az elegáns, kifinomult, határozott, magabiztos, vonzó, ízléses, feltűnő, játékos vagy bohókás. A döntés a te kezedben van!

A legjobb, hogy ilyenkor már nem kell a trendeket követned, igazítsd a frizurád inkább a személyiségedhez és ne a folyamatosan változó trendekhez. Ebben a cikkben 16 csodálatos bubifrizuraötletet találsz, amelyek garantáltan jól állnak a 40 feletti nőknek.

Milyen bubifrizurát érdemes választanod 40 felett?

Ha eddig még nem tetted, akkor a 40-es éveidben mindenképp tudatosan válassz frizurát arcformád figyelembevételével.

Szerencsére a mai cikk fő témája a bubifrizura pont egy olyan fazon, ami minden arcformához jól áll, de megtudhatod azokat az apróbb trükkök is, melyek segíteni fognak kiemelni arcod szépségét.

Döntsd el mit szeretnél az arcodon kiemelni. A frizurát érdemes úgy megválasztanod, hogy annak hossza ráirányítsa a figyelmet arra a részre, amit szeretnél hangsúlyozni.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogyha a szemeidre szeretnéd terelni a figyelmet, akkor mindenképp rövid hajat kell vágatnod. Egy szemöldökcsontig érő frufru vagy egy játékosan, rétegesre vágott frizurával is ugyanazt a hatást érheted el.

Számos más trükk is létezik egy bubifrizuránál az arcod legelőnyösebb részének a kiemelésére. A bubifrizura hosszának játékával például kiemelheted az állad vonalát vagy egy tépett, lépcsőzetes bubifrizurával az arccsontod.

Miket kerülj és mikre figyelj oda 40 év felett?

Az, hogy miket kerülj 40 felett, egy eléggé szubjektív dolog. Általános tanács, hogy a szélsőségeket érdemes kerülnöd, tehát a túl hosszú vagy túl rövid hajat, illetve a túl sötét vagy túl világos, erősen kontrasztos színeket.

A bubifrizura pont ezért tökéletes választás, hiszen ez a középút, se nem túl rövid, se nem túl hosszú, ugyanakkor teret enged a hajhossz változtatásában is, hordhatod egyenesen, hullámosan vagy akár göndören is. Hatalmas előnye, hogy már egy kis odafigyeléssel és hajápolással jól karban tudod tartani, anélkül, hogy órákat kéne naponta a tükör elött bűvészkedned.

A hajszínek tekintetében egy mézszőke, középszőke, szőkésbarna vagy világosbarna mindenképpen finomít a vonásaidon, de azt tanácsolnám, hogy hallgass az érzéseidre, és ha egy őrültebb vöröset vagy egy kontrasztos mély feketét szeretnél kipróbálni, akkor tedd azt.

A legjobb tanács ismét, hogy olyan hajszínt válassz, ami illik a személyiségedhez, hiszen nincs is annál jobb, mint amikor magabiztosságtól sugárzóan tudod viselni a frizurád.

Arra érdemes figyelned ha már megjelentek az őszhajszálak, hogy a festék az őszszálakat sokkal intenzívebben be tudja fogni, de ezt egy profi fodrász természetesen megfelelően kezeli.

A legjobb, ha egy profi szakemberre bízod a festést, így biztosan olyan lesz a hajszíned, amikor kilépsz a szalonból, mint amelyet megálmodtál.

Szőke hosszú bubifrizura

Frizuratippek

Barna bubifrizura ombre melírral és oldalsó frufruval

Frizuratippek

Középszőke bubi szőke melírral

Frizuratippek
Ha úgy érzed a jelenlegi hajszíned sápaszt, túl unalmas, akkor a melír tökéletes választás lehet számodra, ez ugyanis életet és játékosságot visz a frizurádba.

A legjobb, ha lépcsőzetes bubifrizurával kombinálod, ilyenkor ugyanis az egyes rétegeket a világosabb hajszín gyönyörűen ki tudja emelni.

Barna lépcsőzetes bubi szőke melírral

Frizuratippek

Vörös melírozott lépcsőzetes bubi

Frizuratippek

Szőke melírozott barna bubi

Frizuratippek

Szőke melíros hosszú bubifrizura

Frizuratippek

Tépett réteges vörös bubi

Frizuratippek
 

Az olyan bubifrizurák, amelyeknél az elöl lévő tincsek néhány centiméterrel rövidebbre vannak vágva nagyon szépen kiemelik az arccsontod.

Ugyanakkor ez a fazon a hosszának köszönhetően kissé elrejti a nyakat, így, ha esetlegesen már megjelentek a ráncok ezek a környéken, amiket szeretnél elrejteni, akkor ez a frizura erre is jó.

Sötétszőke egyenes vágású bubi elől rövidebb tincsekkel

Frizuratippek

Barna egyenes vágású bubi elől rövidebb tincsekkel

Frizuratippek

Érdekelnek a bubi frizurák? Nézd meg azt a cikkemet is, melyben bemutatom az összes bubi frizura változatot, ami csak létezik. Több mint 50 ötlet képekkel, minden egy helyen, kategóriákba rendezve.

Vörös A-vonalú bubi elől rövidebb tincsekkel

Frizuratippek
A rövidebb bubifrizurákat még egyszerűbb karbantartani és ápolni, ráadásul magabiztosságot sugároznak. Egy rövid frizura minden esetben az arcodra tereli a figyelmet és csodásan kiemelik az arcod szépségét.

Szőke melírozott rövid bubi

Frizuratippek

Hamvas szőke bubifrizura lila melírral

Frizuratippek
Ha szeretsz eltérni a szokványostól, akkor mindenképpen csekkold az aszimmetrikus bubifrizurákat. Választhatsz egy bájos hosszabb vagy egy vagány és merész egyik oldalon egészen rövid verziót.

Erről is készült már egy külön bejegyzésem, így, ha megtetszett az aszimmetrikus bubifrizura, akkor mindenképpen nézd meg azt is.

Vagány szürkés aszimmetrikus bubifrizura

Frizuratippek

Szőke aszimmetrikus bubi

Frizuratippek

Nőies barna aszimmetrikus bubi oldalsó frufruval

Frizuratippek
 

Készen állsz egy csodálatos bubifrizurára? Neked melyik a kedvenced?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?