Az életkor csupán egy szám. Csak azért, mert egy nő betöltötte a negyvenet, még nem kell unalmas külsővel élnie. Lássuk, mit lehet kihozni a félhosszú hajból 40 felett!

Egy negyvenes nő sokkal érettebb stílussal rendelkezik, mint huszonéves énje. A hajviselet kérdése azonban feladja a leckét a hölgyeknek. A félhosszú haj különösen jó választás e korosztály számára, hiszen minden élethelyzetben jól mutat, alkalomtól függően alakítható.

Ezért áll jól a negyvenes nőknek a félhosszú frizura

Amit húszévesen viseltünk, legyen szó ruháról, cipőről vagy éppen frizuráról, még jó lehet negyven felett, de nem biztos, hogy tökéletes is. Fiatalon az ember néha belecsúszik a túlzásokba, hiszen még keresi önmagát.

Egy felnőtt nő a saját útján jár

Negyvenévesen azonban már mindenki tudja, ki ő valójában és ezt akarja megmutatni a világnak is. A negyvenes nő ugyanis már nem bohókás, nem talmi csillogással keresi a feltűnést. Egy negyvenes nő tudja, hogy kifinomult stílusával sokkal emlékezetesebb a megjelenése, mint például lila hajjal.

félhosszú frizurák 40 felett
félhosszú frizurák 40 felett
félhosszú frizurák 40 felett

Légy mindig önmagad!

Ebben a korban a frizuránkkal is azt kell sugallnunk, ami bennünk rejtőzik, a játékos, pimasz, sikkes, elegáns és szexis nőiességet. A félhosszú haj tökéletes választás ehhez, hiszen épp olyan sokoldalú, mint viselője.

félhosszú frizurák 40 felett
félhosszú frizurák 40 felett
félhosszú frizurák 40 felett

Ilyen frizurára vágynak a mai negyvenesek

Ha egy negyvenes nőt megkérdezünk arról, milyen külsővel szeretne kilépni a fodrászától, általában azt a választ kapjuk, hogy sikkes, merész, dús hatású, stílusos, kifinomult és szexis, divatos, könnyen kezelhető frizurát és természetesnek tűnő hajszínt szeretne, ha épp festeti.

Ez a lista elsőre bonyolultnak tűnhet, de egy kiváló fodrász könnyedén megvalósítja egy félhosszú frizurával, hiszen a megfelelő hajvágási technikával kiemeli az arc azon részét, ami a legszebb és elvonja a figyelmet az esetleges tökéletlenségekről. A rövidebb tincsek az arccsontokra irányítják a fókuszt, míg a réteges hajvágás lágyítja az arcformát. Sőt, a frufru sem tilos!

félhosszú frizurák 40 felett
félhosszú frizurák 40 felett
félhosszú frizurák 40 felett

Öregít? Ugyan!

Ugyan vannak olyan elméletek, miszerint a hosszú haj öregíti az arcot – és emiatt sok nő lemond a félhosszú tincsekről -, ez csak akkor igaz, ha rossz a hajszín és a fazon kiválasztása.

A festést bízd a fodrászra!

Hogy ezt a fiaskót elkerüljük, jobb, ha nem otthon vágunk bele a változtatásba, hiszen nem ritka, hogy egyes hajfestékek teljesen más árnyalatot eredményeznek, mint ami a dobozukon látható. Ez főleg olyan esetben fordul elő, ha a haj már festve volt korábban.

Az elrontott szín helyrehozni sokkal nehezebb, mint gondolnánk, a leggondosabb ápolás ellenére is károsodhatnak a tincsek és félhosszú frizuránkból hamar igencsak rövid lehet.

Ha már a színről esett szó…

Sokan azt szajkózzák, hogy negyven felett kötelező a világos hajszín, mondván, az fiatalít. Igen ám, de egy negyvenes nő manapság minden, csak nem öreg, ráadásul színtípusunktól függ, hogy milyen hajszín áll jól egyeseknek.

Sőt, ha az eredeti hajszínünk sötét és még nem őszülünk, könnyen tönkretehetjük hajunk minőségét, ha drasztikusan világosítjuk. Egy szó, mint száz, ne hallgass az ilyen tanácsokra, ha úgy érezed, szőkén elveszítenéd egyéniségedet.

Frissíteni a sötét hajszínt egy kis melírral is lehet, legyen szó klasszikus, vagy épp balayage technikáról, ami a félhosszú tincseket a szó szoros értelmében életre kelti.

félhosszú frizurák 40 felett
 

félhosszú frizurák 40 felett
 

félhosszú frizurák 40 felett
 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?