Lelapul, feltöltődik, kezelhetetlen, formázhatatlan és elvékonyodik, ráadásul olyan, mintha nem is lenne, mi az? Igen, a vékonyszálú haj, ami minden nő rémálma. Szerencsére néhány fodrászati trükkel dúsabbnak mutathatjuk. Ilyen például a megfelelő fazon kiválasztása, ami nem más, mint a félhosszú frizura! Mutatom a legjobb frizuraötleteket vékonyszálú hajhoz.

A lapos haj nem légből kapott elmélet

A vékonyszálú hajjal meglehetősen sok probléma van. A többi hajtípusnál is óvatosabban kell mosni, nehogy megtörjenek a szálak, bizonyos hosszúság elérése után a hajszálak elvékonyodnak, a tincseknek szinte alig van tartásuk, hamar a fejre lapulnak. Mit tehetünk ezek ellen?

félhosszú frizura vékonyszálú hajból

Ezek segíthetnek

A speciálisan erre a hajtípusra kifejlesztett samponok és balzsamok használata, melyek megemelik a hajtövet és megakadályozzák a hajszálak elektromos töltődését és kezelhetőbbé teszik a hajat, csak részmegoldás. A jó fodrász segítségével kiválasztott frizura segít igazán orvosolni a problémát.

A félhosszú haj a telitalálat

A félhosszú frizura a legkézenfekvőbb választás vékonyszálú haj esetén, hiszen ez a hosszúság még nem lapítja le a tincseket és a rendszeres vágás segít elkerülni a hajszálak elvékonyodását is.

félhosszú frizura vékonyszálú hajból

A legjobb félhosszú frizura vékonyszálú hajra: a bob

Nincs semmi ötleted, hogy mit is kezdjél a hajaddal? Fodrászként azt tudom tanácsolni, hogy általában a legjobb és legkézenfekvőbb választás vékonyszálú haj esetén a félhosszú frizurákon belül a bubi frizura vagy más néven a bob.

Frizuratippek
Frizuratippek
félhosszú frizura vékonyszálú hajból
 

Néhány nyisszantás és máris többnek látszik

A speciális vágási technikával a profi szakember képes elérni azt, amit egy hajkozmetikum sem, többnek, dúsabbnak láttatja a hajtömeget és a tincsek egymásnak biztosítanak tartást. Az aprócska, de nagyon látványos eredményű optikai csalást lépcsőzetes vágással, textúrákkal oldja meg.

félhosszú frizura vékonyszálú hajból
félhosszú frizura vékonyszálú hajból
félhosszú frizura vékonyszálú hajból

Játék a színekkel

A vékonyszálú haj esetében az egy színre való festés helyett inkább gondolkodj például a balayage technikával készült színátmenetes technikában vagy a melírban, mivel az ilyen színezés még inkább azt az illúziót kelti, hogy sokkal több hajad van, mint egyébként.

félhosszú frizura vékonyszálú hajból
Frizuratippek
félhosszú frizura vékonyszálú hajból
Frizuratippek

A vékonyszálú festett hajra még jobban kell figyelni

A fényes tincsek szintén azt a hatást keltik, hogy nagyobb a haj volumene, ezért érdemes a festett hajat speciális, fényt adó termékekkel ápolni a továbbiakban, hogy a következő festésig megőrizze ragyogását.

A fonás dúsabbá teszi a vékonyszálú hajat

Ugyan azt gondolhatnád első olvasásra, hogy a nem túl nagy mennyiségű, ráadásul vékonyszálú hajat befonni dőreség, hiszen még kevesebbnek látszik, ugyanakkor ez hatalmas tévedés! A fonott Pompadour frizura például az egyik legjobb választás ilyen hajtípus esetén, mivel itt csak a haj felső részét fonjuk be és növeljük mennyiségét egy kis széthúzással optikailag, a többi szabadon hullik alá.

félhosszú frizura vékonyszálú hajból
Frizuratippek
Frizuratippek
 

Csak tűzd fel és kész!

Persze, a fonás mellett más módszerrel is különlegesebbé teheted vékony szálból készült félhosszú frizurádat. Legyen szó kontyról vagy épp copfról, egy kis gyakorlással bármelyik elkészíthető és máris új hajviselettel indulhatsz el otthonról akár a munkahelyedre, akár egy formális rendezvényre, netán születésnapi partira!

Frizuratippek
félhosszú frizura vékonyszálú hajból
Frizuratippek

És a nagy kérdés: otthon mi lesz?

Ahogy már említettem, a vékonyszálú haj gondozása külön művészet, nemcsak a speciálisan erre a hajtípusra kifejlesztett termékek használata miatt, de azért is, mert nagyon óvatosan kell bánni vele, hogy ne sérüljön. Míg a szalonban ezt professzionális termékekkel végzi a fodrász, addig otthon saját kútfőből kell ezt megoldanod.

Hajmosás csak finoman

Az óvatosság már a hajmosásnál kezdődik. Soha ne dörzsöld át az egész hajtömeget tömény samponnal, mert egyrészt a hajszálak összetapadhatnak közben és akár ki is szakadhatnak a helyükről, másrészt a hajszálak végét teljesen felesleges így tisztítani. A helyes hajmosásnak külön cikket szenteltem melyből megtudhatod azt is, hogy milyen gyakran kell hajat mosni.

Egy kis masszázs fejnek és léleknek is jót tesz

Elég a hajtöveket alaposan megmosni és átmasszírozni, hogy kicsit felélénkítsük a fejbőr vérkeringését, majd az öblítés során lefolyó hab is elég ahhoz, hogy a hajszálak megtisztuljanak a mindennapos szennyeződésektől. Utána használj fésüléskönnyítő keratinos és hidratáló hajápolókat, melyek a hajszálakba hatolva kissé megvastagítják azokat és könnyebbé teszik a kifésülést is.

A hajszárításkor is vigyázni kell a vékonyszálú tincsekre

Érdemes úgy szárítani a hajat, hogy előre hajtjuk a fejünket és közepes hőfokon, nem túl gyorsan átfújjuk a hajunkat, miközben kefével óvatosan átmozgatjuk a hajszálakat. Ezzel a módszerrel megemeljük a hajtöveket és utána már csak a tincsek végének formázása marad.

félhosszú frizura vékonyszálú hajból

Kérd fodrászod segítségét a jó választáshoz

A hajápoláshoz használatos termékekről érdemes a fodrászodat kérdezni, hiszen akár az is előfordulhat, hogy egy kifejezetten vékonyszálú hajra való sampon mégsem tesz jót frizurádnak. Ilyenkor a szakember véleménye alapján érdemes váltani, ha például szárítja a hajat az eddigi sampon, akkor olyat keresni, amelyben aloe vera vagy argán olaj van, ezek már önmagukban is remek ápolószerek.

Hajhab, hajlakk, de melyik?

A hajformázó termékekről sem árt a fodrászuoddal elbeszélgetni, mivel ő minden hajtípussal találkozik, tudja, hogy mi segít „nagyobbá” tenni vékonyszálú hajadból készített félhosszú frizurádat anélkül, hogy károsodnának hajszálaid.

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?