A bubifrizurákat bemutató sorozatunkban most a lépcsőzetes bubifrizurákat tárgyaljuk ki.

A bubifrizura már régóta nagy kedvence sok nőnek, ugyanakkor azt vettem észre, hogy ritkán esik szó arról, hogy mennyi különböző fazon létezik. Meglepő, hogy mennyi mindent ki lehet belőle hozni.

A rengetegféle változat igazán izgalmassá és változatossá teszi ezt a hajviseletet.

Ebben a cikkben a lépcsőzetesen vágott bubifrizurákat mutatom be, na de vajon mégis mikor érdemes ilyen fazont vágatnod?

Miért érdemes rétegeket vágatnod a bubifrizurádba

A lépcsőzetességet nem meglepő módon a különböző hosszúságú rétegeknek köszönheti, amelyeket ritkító ollóval vagy borotvával csempésznek bele a fodrászok.

A rétegek bármilyen frizurát, így a bubifrizurát is nagyon jól feldobják azáltal, hogy egy kis játékosságot csempésznek tincsekbe. Emellett a rétegek jól formálják a frizurát és ezzel együtt az arcformát, így bárki számára előnyösek.

Szuper hír, hogy ez a vágási technika minden hajtípusra és hajszerkezetre, így egyenes, hullámos és göndör, illetve vékony és vastag szálú haj esetén is ajánlott.

Vékonyszálú haj esetén a jól kialakított rétegekkel dúsabb hatást lehet elérni, ugyanakkor figyelni kell arra, hogy a hajvégek kellően vastagok maradjanak.

Érdekelnek a bubi frizurák? Nézd meg azt a cikkemet is, melyben bemutatom az összes bubi frizura változatot, ami csak létezik. Több mint 50 ötlet képekkel, minden egy helyen, kategóriákba rendezve.

Ha vékonyszálú hajad van, akkor az olyan frizurákkal nem lőhetsz mellé, ahol legalább 5 cm a legrövidebb felső réteg.

Vastagszálú hajnál a rétegekkel kisebb hajtömeget lehet elérni, ami végső soron könnyebb kezelhetőséget és kellemesebb viseletet jelent, főleg a nyári forróságban.

Frizuratippek

Hullámos lépcsőzetes bubi frufruval vastagszálú hajból

Frizuratippek

Egyenes lépcsőzetes bubi frufruval vékonyszálú hajból

Ha göndör hajad van, akkor a rétegeket itt is bátran bevetheted, ugyanis a rétegek szép formát adnak a bubifrizurának, így nem kell azon izgulni, hogy hogyan száradnak meg és állnak be a hullámok. A rétegek nélkül lapos és formátlan lenne a frizura.

Frizuratippek

Göndör lépcsőzetes bubifrizura

A lépcsőzetes bubifrizura karbantartása és ápolása

Még mielőtt rohannál a fodrászodhoz, mindenképpen tudnod kell, hogy a lépcsőzetes bubifrizura sok törődést és karbantartást igényel, hiszen ahogyan a hajad nő, a kialakított rétegek egyre jobban eldeformálódnak, eltolódnak és a lenövéssel teljesen felborulhat a rend odafent.

Éppen ezért 1-2 havonta meg kell látogatnod a fodrászod egy igazításra. Az, hogy ez belefér-e az idődbe, neked kell mérlegelned.

Az ápolására is érdemes kicsit több figyelmet fordítanod, hajvégápolókat és hajpakolásokat használnod, hiszen, ha a hajvégeid letöredeznek, akkor ismételten az az eset áll fenn, hogy a rétegek nem lesznek olyan szép egyenletesek.

Jó hír ugyanakkor, hogyha a rétegeket jól alakította ki a fodrász, akkor hajszárítás után bármiféle hajformázó nélkül is szépen összeáll majd a frizurád, amivel reggelente bizony sok időt meg tudsz spórolni. A reggel ajándékba kapott plusz percekért és a csodás frizuráért talán megéri néhány havonta a fodrászszékben ülni egy frissítő vágásra.

Frizuratippek

Szőke hullámos bubifrizura

Frizuratippek

Vörös lépcsőzetes bubi egyenes hajból

Frizuratippek

Platinaszőke lépcsőzetes bubi egyenes hajból

Frizuratippek

Hullámos szőke lépcsőzetes bubi

Lépcsőzetes bubifrizura esetén különösen jól néz ki, ha melírcsíkokat tetetsz a hajadba ezek ugyanis kiemelik a különböző rétegeket, illetve még több dimenziót és életet adnak a frizurádnak.

Ha még izgalmasabb frizurára vágysz, akkor válassz akár több különböző árnyalatból álló melírozott frizurát. Biztos vagyok benne, hogy mindenki meg fogja dicsérni a különleges frizurád.

Frizuratippek

Melírozott lépcsőzetes bubi

Frizuratippek

Szőke lépcsőzetes bubifrizura melírral

Frizuratippek

Melírozott szőke lépcsőzetes bubi frufruval

Frizuratippek

Sötétbarna lépcsőzetes bubi oldalfrufruval

Válassz bátran ombre vagy balayage melírt, ugyanis ezek is szuperül mutatnak a lépcsőzetes bubifrizurádban, ráadásul nagyon trendinek számítanak az utóbbi években.

Frizuratippek

Lépcsőzetes bubi természetes szőke melírral

Frizuratippek

Ombre lépcsőzetes bubi

A melír mellett a különféle frufruk is remekül kiegészítik a lépcsőzetes bubifrizurát. Bár szinte mindenféle frufruval kombinálható ez a frizura, most kettő olyat emelnék ki, ami kifejezetten illik hozzá.

A lágyabb, szellősebb tépett frufruk jól passzolnak ehhez a frizurához, ugyanis a frufru nagyon szépen bele tud olvadni két oldalt a frizurába, ezzel igazán lágy, nőies vagy éppen „edgy” hatást elérve.

Az egyenes teljes frufruk pedig azért lehetnek jók, mert a frufru szigorú tömörsége és a frizura játékos rétegei közötti kontraszt nagyon izgalmassá teszi a tépett bubifrizurát.

Még több frufruötletért nézd meg a *8 különböző frufru típus bubifrizurához* cikkem, amelyben arról is szó esik, hogy melyik típus melyik arcformához illik.

Frizuratippek

Jegesszőke bubi kétoldali frufruval

Frizuratippek

Mézszőke lépcsőzetes bubi frufruval

Frizuratippek

Sötétbarna lépcsőzetes bubi tömött teljes frufruval

Frizuratippek

Vörös lépcsőzetes bubi egyenes frufruval

Frizuratippek

Platinaszőke lépcsőzetes bubi oldalsó frufruval

Ez a bubifrizura típus nem csak a fiatal lányoknak áll jól, hanem az érett nőknek is. A legjobb *bubifrizuráknak 40 felett* egy külön cikket szenteltem, ebben további előnyös bubi fazonokat és inspirációt találsz. Vigyél játékosságot a frizurádba 40 felett is!

Frizuratippek
 

Frizuratippek
 

Te melyik lépcsőzetes bubifrizurát választanád?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?