Ebben a cikkben 21 frizurán keresztül mutatom meg, hogy miért is annyira ellenállhatatlan egy göndör bubi és hányféleképp dobhatod fel a kinézeted anélkül, hogy kiegyenesítenéd a göndör fürtjeid.

Örök érvényű igazság, hogy akinek egyenes a haja, az előbb vagy utóbb, hullámosat szeretne, akinek hullámos vagy göndör pedig egyeneset.

Én azonban arra bátorítalak, hogy a hajformázó eszközök helyett keress inkább olyan frizurát, ami illik a hajtípusodhoz, ami nem csak, hogy kiemeli és feldobja azt, de a hétköznapi hajápolást is nagyban megkönnyíti.

Ha neked göndör hajad van, akkor érdemes elgondolkoznod, egy sejtelmes bubifrizurán.

Na de nézzük is pár példát.

Barna göndör bubi

A barna a leggyakoribb természetes hajszín, ez azonban nem jelenti azt, hogy unalmas lenne. A barna hajszín igazán nőies és bájos.

Amennyiben felszeretnéd dobni, akkor arra biztatlak, hogy játssz a frizurád formájával.

Vágathatsz rétegeket a göndör frizurádba, ezzel kontrollálhatod a formáját és az arcformádhoz legmegfelelő stílust kophatod. Ha a rétegeket megfelelően alakítja ki a fodrász, akkor a frizurád nemcsak, hogy élettel telibbnek és játékosabbnak fog tűnni, de a lapos hatást is elkerülheted.

Frizuratippek
Ha ovális vagy hosszúkás arcod van, akkor a rétegeket el is hagyhatod, ilyenkor előnyös, ha dús fürtjeid arcod mindkét oldalát optikailag megszélesítik.

Ha kerek arcod van, akkor viszont inkább kerüld ezt az egyhosszra vágott fazont és mindenképp vágass rétegeket a göndör bubifrizurádba.

Frizuratippek – Göndör bubi
 

Érdekelnek a bubifrizurák? Nézd meg azt a cikkemet, melyben bemutatom az összes bubi frizura változatot, ami csak létezik. Több mint 50 frizura képekkel, minden egy helyen, kategóriákba rendezve.

Az alábbi kép bizonyítja, hogy nem csak félhosszú és hosszú, hanem rövid bubifrizurát is vágathatsz, ha göndör a hajad.

Rossz hír a kerek arcú göndör hajú lányoknak, hogy a rövid bubifrizura nem lesz előnyös viselet. Kerek arcformánál ugyanis aranyszabály, hogy a bubi frizurád legalább pár centivel az állad alá érjen, ellenkező esetben a tincsek még jobban szélesítik fogják az arcot.

Kíváncsi vagy mégis milyen frizurákban érdemes gondolkodnod kerek arcodhoz? Olvasd el korábbi cikkemet, amiben összegyűjtöttem a legjobb frizurákat kerek archoz.

Frizuratippek-göndör bubi

Fekete göndör bubi

A fekete hajszín nagyon illik a göndör fürtökhöz. Ha napbarnított, kreol bőrrel rendelkezel, akkor igazán egzotikus latinos lesz az összhatás, ha pedig bőröd világosabb, akkor pedig a bőrtónusod és a hajszíned közti kontrasztra lehet építeni.

Arra az egyre figyelj, hogy a fekete hajszín némiképp idősebbnek láttathat.

Frizuratippek- fekete göndör bubi
 

Frizuratippek
 

Szőke göndör bubi

Természetesen nem maradhatnak el a szőke, göndör bubifrizurák sem. A jeges hűvös árnyalatoktól a meleg sötét árnyalatokig minden szőke hajszín nagyon jól mutat egy göndör bubifrizurával.

A különféle szőke árnyalatokról részletesen itt most nem ejtenék szót, korábban már bemutattam a 30 legszebb szőke bubifrizurát, illetve egy másik cikkben abban is segítettem, hogy hogyan válaszd ki a *bőrtónusodhoz legjobban illő hajszínt*.

Frizuratippek – szőke göndör bubi
 

Frizuratippek
 

Frizuratippek – szőke göndőr bubifrizura
 

Frizuratippek

Vörös göndör bubik

Ha valami igazán feltűnőre és dögösre vágysz, akkor a vörös hajszín való neked.

A frizura formája rengeteget számít. Választhatsz klasszikusabb, elegánsabb fazont, mint az első két képen vagy egy erősen rétegelt bohókásabbat is, mint a harmadik és negyedik képen.

Frizuratippek – vörös bubi
 

Frizuratippek
 

Frizuratippek – vörös bubifrizura
 

Frizuratippek

Ombre és balayage göndör bubik

Az ombre és a balayage még mindig nagyon népszerű hajfestési technikák. Miért ne választhatnál ilyen festést a göndör hajadba?

A legjobb, ha erős átmenet helyett a természetes nap csókolta hatást kéred a fodrászodtól.

Frizuratippek – göndör bubi ombre festéssel
 

Frizuratippek
 

Frizuratippek – göndör bubi balayage festéssel
 

Frizuratippek

Göndör bubi frufruval

Sokan ódzkodnak tőle, pedig egy egyenes vágású tömött frufru szuperül tud mutatni a göndör bubi frizurádhoz.

A göndör frufru optikailag rövidebbnek láttatja az arcod, így akkor igazán jó választás, ha hosszúkás vagy ovális arcod van. Azoknak is jól állhat akiknek szögletes és szív alakú arcuk van, ha azonban kerek az arcod, akkor jobb, ha elkerülöd a göndör frufrut.

Frizuratippek
 

Frizuratippek – göndör bubi frufruval
 

Frizuratippek
 

Látod már, hogy felesleges az a hajegyenesítő? Neked melyik a göndör bubifrizura tetszik a legjobban?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?