Egy gyönyörű hosszú haj kiengedve hordva csodásan tud mutatni és sokat dob a megjelenéseden a hétköznapokon is, ugyanakkor még akkor is unalmassá tud válni, ha egyszer egyenesen, máskor pedig hullámosan hordod.

Ha te is felszeretnéd kicsit dobni az egyszerűen kiengedve hordott frizurádat, akkor a legjobb helyen jársz, ugyanis ebben a cikkben 25 olyan frizuratippet adok, amelyet te is egyszerűen és gyorsan el tudsz készíteni a hétköznapokra hosszú hajból.

Copfok

A legkézenfekvőbb választás a hétköznapokra a kiengedett haj mellett a copf. Készítheted egyenes hajból is, de ha előtte behullámosítod a hajad, akkor extra dús hatást tudsz elérni.

Szebben mutat, ha elrejted a hajgumid azzal, hogy köré tekersz egy tincset és hullámcsattal rögzíted.

Frizuratippek
 

Frizuratippek

Kontyok

A kontyok szintén nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthetők. Az apróbb kontyok helyett idén a hatalmas, néha már-már ziláltan bohókás kontyok a legdivatosabbak, legyen szó akár egy fejtetőn lévő kontyról, akár egy alacsonyabban, a tarkónál lévő kontyról.

Ha az irodában szerinted ez már tulzás, akkor csak húzz ki néhány szálat a homlokod mentén és a fülednél, így igazán elegáns, de mégis nagyon trendi lesz a végeredmény.

Extra tipp: Ha elég dús a hajad egy nagyobb kontyhoz, akkor mindenképp szerezz be egy hajfánkot és készítsd azzal a kontyod!

Frizuratippek
 

Frizuratippek
 

Frizuratippek

Félig fenn félig lenn

Vannak napok, amikor nehéz eldönteni, hogy felkötve vagy kiengedve viseld a hajad. Valójában ilyenkor nem is kell választanod a kettő közül, csak válassz egy félig fenn félig lenn frizurát.

Kösd fel a hajat egy részét magas copfba, míg a többit hagyd kiengedve. Az igazán nőies végeredményért hullámosítsd be a hajad. A hullámok ráadásul dúsabb hatást is kölcsönöznek a hajnak.

Frizuratippek
Vagy készíts egy copfot hátul és rejtsd el a hajgumit a már előbb említett módon egy hajtinccsel vagy válassz egy szép ékszernek is elmenő hajgumit. Egy-egy apró fonat még jobban feldobja a frizurát.

Frizuratippek
 

Frizuratippek
 

Frizuratippek

Fonatok

Egy fokkal időigényesebb, de kis gyakorlással akár percek alatt is elkészíthetők a fonatok a hétköznapokra. Rengeteg fajta létezik, így tulajdonképpen nagyon sok frizuravariáció kihozható hosszú hajból.

A halszálka fonást nem olyan gyakran látom az utcán, pedig annyira mutatós, az egyik kedvencem, így ezzel a fonástípussal 5 különböző frizuraötletet is hoztam.

Lófarok a fejtetőn egy sávban halszálka fonással befont hajjal

Frizuratippek

Hullámos hátul összefogott copf halszálka fonással feldobva

Frizuratippek

Romantikus hajvonal mentén halszálka fonással befont frizura

Frizuratippek

Két oldalt halszálka fonással befont copf

Frizuratippek

Félig fenn félig lenn csavart frizura halszálka fonattal

Frizuratippek

Fejtetőn oldalt futó fonat hullámos copffal

Frizuratippek
Extra tipp: lazíts a fonaton a tincsek óvatos kihúzkodásával, így nemcsak dúsabb de sokkal kifinomultabb is lesz az összkép.

Frizuratippek

Csavart kétoldali fonat hullámos hajból

Frizuratippek

Kiegészítők a hétköznapokra

A fentebb mutatott frizurákat egy-egy jól megválasztott kiegészítővel még izgalmasabbá tudod varázsolni.

Ha az idei trendeket nézzük, akkor a minél feltűnőbb, minél nagyobb kiegészítők most a legmenőbbek. A 90-es években népszerű nagyobb, scrunchie hajgumik visszatértek, mellettük a boltok polcain rengeteg hatalmas hajcsattal és színes-mintás kendőkkel találkozhatsz.

Frizuratippek
A kendőt kötheted körbe a fejed körül, a copfodba vagy akár a kontyod alá is.

Frizuratippek
 

Frizuratippek
 

Frizuratippek
 

Frizuratippek
Ha egy kicsit visszafogottabb kiegészítőre vágysz, akkor csak vegyél elő néhány hullámcsatot és rakj ki egy-egy érdekes mintát belőlük.

Frizuratippek
 

Frizuratippek
 

Frizuratippek

Ha tetszett ez a cikk és buliba készülsz, akkor mindenképpen nézd meg egy korábbi cikkem is, amelyben 11 bulifrizurát mutattam hosszú hajból.

Neked melyik a kedvenc hétköznapokra rendszeresített frizurád hosszú hajból?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?