Ezek a frizurák állnak jól a kerek arcformához

Sok kerekarcú lány arra törekszik, hogy a kerekded vonalakat némileg ellensúlyozzák egy előnyös frizura álltal.

A leghatásosabb módja ennek, ha a választott frizura optikailag hosszabbítja az arcot semmint kiemeli a széles arccsontot. Természetesen a választott hajstílus nem az egyetlen szempont, amit figyelembe kell venned amikor azon filózól, milyen frizurát vágass magadnak legközelebb. A személyiséged, kisugárzásod és persze a hajad minősége mind-mind fontos szempont még.

Olvass tovább a frizuraválasztási tippekhez ha neked is kerek arcformád van.  

A kerek arc jellegzetessége, a gömbölyű áll és hogy a homlok-áll és a két arccsont közötti távolság megközelítőleg egyenlő.

szögletes arcforma ellenőrzése

Forrás: Youtube: NewBeauty Magazine

Alapelvek frizuraválasztáshoz kerek arcforma esetén

Ezek előnyösek számodra

Hosszú haj: Amennyiben neked már most is hosszú a hajad akkor nyert ügyed van. A hosszú frizurák slankítják az arcot és könnyedén ellensúlyozzák a kerek formákat. Az ideális hajhossz minimum 5-10 centivel az állvonal alá ér.

Réteges technikával vágott frizurák: Kitűnő választás, ha rétegesen vágott stílust kérsz a fodrászodtól. Ugyanakkor, figyelni kell arra, hogy a rétegek egyike se érjen a fülvonalnál feljebb. A legjobb, ha a rövidebb rétegek is minimum az álladig leérnek. Ez azért fontos, mert szeretnéd elkerülni, hogy jelentősebb tömegű haj összpontosuljon az arcod magasságában, hiszen ez csak még jobban kiszélesítené azt.

Hosszú, oldalra fésült frufru: Egy jól eltalált, féloldalas frufru képes megtörni a kerek arcformát, ami szintén jó választás. A legelőnyösebb frufruk szintén a hosszabb fazonok, melyek kb. a fülvonalig érnek.

Természetes hullámok: Néhány szolid hullám a hajban szintén képes elterelni a figyelmet az arc kerekségéről. Ha a te hajadban is vannak természetes hullámok, akkor fordítsd az előnyödre.

Ezeket kerüld el

Rövid, egyenes frufruk: Kerüld el a homlokig érő egyenes frufrut. Ez egy vízszintes vonalat hoz létre, ami csak megszélesítené az arcodat.

Rövidebb, egyenesszálú frizurák: Amennyiben molett lány vagy, mindenképp kerüld a rövidebb, kompaktabb fazonokat.

A legjobb 11 frizura kerek arcformához

#1 Csodaszép hosszú fazon, természetes hullámokkal ha kerek arcod van

Ha a te hajad természetes módon hullámos, akkor nyert ügyed van. Használd fel az adottságaidat és engedd szépen kibontakozni a könnyed hullámokat. Ha meg akarod spékelni, akkor ne riadj vissza pár belerakott hullámtól sem, de ezeket mindig a haj vége felé érdemes belerakni.

#2 Hosszú, egyenes verzió kerek archoz

A hosszú haj szinte mindig jó választás kerek archoz, hiszen meghosszabbítja az arcot. Az egyenesszálú haj pedig szintén előnyös, mert nem összpontosul nagy hajtömeg az arc körül. Épp ellenkezőleg, a „függöny hatás” szépen elkeskenyíti az arcot. Figyeld meg a fejtetőn az elválasztást is. Ebben az esetben egy aszimmetrikus megoldást látunk, kicsit jobbról lett leválasztva, ami szintén előnyös ehhez az arcformához. A teljesen középen történi elválasztás is jól működik, ugyanakkor fontos, hogy a fodrász úgy vágjon rétegesen, hogy 1-2 belső tincs rövidebb legyen az áll körül.

#3 Csak ovatosan a rövidebb fazonokkal

A pókember 3 Mary Jane-jének jól áll mindkét frizura, habár szerintem a jobb oldali, hosszabb verzió sokkal előnyösebb neki. Sokkal kevésbé tűnik fel a kerek arca a jobboldali fotón.

Vajon miért működik mégis a baloldali frizura is az ő esetében. Általánosságban elmondható, hogy a BOB frizurák nem állnak jól kerek arc esetén mert kihangsúlyozzák a kerekded vonásokat. Ebben az esetben pedig egy hosszú Bob frizuráról beszélünk, ami kb. 5-10 centivel lejjebb ér, mint az állvonal + teljesen a bal oldalról indul a fejtetőn az elválasztás. Ez a két elem megmenti a helyzetet és simán vállalhatóvá teszi a frizurát.

A jobb oldali kép esetében egyértelmű, hogy a hosszabb haj keskenyíti az arcot és jobban elrejti az arc körvonalait.

#4 Mely rövid frizurák működnek a kerek archoz?

A kivétel erősíti a szabályt szokták volt mondani. Nos, ez most sincsen máskép, hiszen alap esetben az állvonalat el nem érő rövidebb frizurák nem ajánlottak kerek arc esetén.

De Cameron Diaz frizurája jól mutatja, hogy vannak kivételek! Miért is működik ez az ő esetében? Elsősorban a hosszú oldalra fésült frufru, ami „szögeket” csempész az arcra. Másrészt, figyeld meg a szinte teljesen egyenes hajat, ami nem ad hozzá az arc szélességéhez.

Hollywood-i pletykák szerint amúgy nem szeretett volna ennyire rövid Bob-ot vágatni magának eredetileg. Cameron kisasszony amikor először meglátta magát a hajvágás után, kisebb dührohamot kapott és ordítozott a stylist-tal. Pár nappal később aztán lenyugodott és több email-ben is bocsánatot kért. Sőt, annyira megszerette végül ezt a rövidebb fazont, hogy még közel egy évig így hordta, mielőtt újra megnövesztette volna.

#5 Hátrafésült kreációk

Egy elegánsabb megjelenést igénylő eseményre simán választhatsz egy hasonló trendy, hátrafésült frizurát is. Figyeld meg, hogy a frufru is teljesen hátra (felfele) van fésülve, ami optikailag megmagasítja a fejet és máris nem tűnik fel a kerek arc. Jó kis trükk, ugye?

#6 Göndör hajhoz jó tipp kerek arc esetén

A göndör fürtök teljesen jól mutatnak kerek arcon is, ugyanakkor ajánlott, hogy a fürtök az ajakvonalnál lejjebb kezdődjenek kibontakozni. Ez azért fontos mert szeretnéd elkerülni, hogy sok haj ölelje körül az arcodat, ami kiszélesíteni azt.

Ha neked göndör hajad van akkor érdemes megnöveszteni legalább állmagasságig (száraz állapotban). A felső részét pedig érdemes kicsit megszelídíteni hullámokká így tökéletes viselet lehet kerek arc esetén is.

#7 Ezzel tuti a siker: klasszikus hosszú Bob

Mindannyiunk nagy kedvence – a sokszor telitalálat – bob frizura. A klasszikus, állig érő fazon nem lenne jó választás, hiszen csak kihangsúlyozná a kerek arc adottságait. helyette válaszd a nem kevésbé népszerű hosszú bob (más néven: long bob, vagy lob) változatokat mellyek kb. 5 centivel túllógnak az állvonalon. Ez a típus előnyös lesz, ha egyenes hajad van de akkor is jó választás, ha enyhén hullámos fürtjeid vannak.

#8 Hullámos Vs. Göndör haj kerek arc esetén

A hosszú, kb. ajakvonaltól kibontakozó hullámok nagyon jól állnak a kerek archoz, hiszen vizuálisan meghosszabbítják az arc vonásait. Véleményem szerint a hullámos haj sokkal előnyösebb, mint a göndör, ha kerek arcod van. Nézd meg, a két kép közötti különbséget, jól látni, hogy a göndör haj a jobb oldali képen sokkal inkább hozzáad az arc szélességéhez, és kihangsúlyozza azt. Amennyiben neked göndör hajad van, azt javaslom, hogy vagy növeszd meg annyira, hogy a fürtük kb. ajakmagasságtól induljanak el, vagy kérd meg a fodrászod, hogy a csökkentse a felső rész volumenét, hogy a figyelem ne az arc két oldalára összpontosuljon.

#9 Egy vagyány Pixie?

Az elmúlt években ismét nagyon trendi pixie csodásan mutat a kerek arcformájú lányokon is. Csak arra kell odafigyelni, hogy magasabb maradjon a fejtetőn, de kombinálhatod egy oldalfrufruval is.

Kapcsolódó téma: 15 Pixie frizura kerek archoz

#10 Milyen frufrut válassz kerek archoz?

Ez a frufru tökéletesen kihangsúlyozza Katherine McPhee színésznő finom, nőies vonásait. Miért mutat jól? A trükk az, hogy a frufru középső része rövidebbre van vágva, mint a szélső fele. Ezzel elkerülhető a széles, vízszintes vonal ami szélesebb hatást keltene.

#11 Az oldalra fésült frufru szintén jó választás kerek archoz

Egy enyhén hullámos, hosszú fazon a bal sarokban és egy long bob jobban. Mi a közös a két frizurában? Természetesen az oldalra húzott frufru. Ez a típusú megoldás egy kis szögletes hatás kelt és megtöri a gömbölyű arcvonásokat. A legjobban akkor néz ki, ha a frufru jó hosszan meg van hagyva és leér egészen az arc széléig.

#12 Aszimmetrikus, rétegesen vágott fazon

Kerek archoz telitalálat egy több rétegben vágott fazon, ami azt jelenti, hogy a tincsek többféle hosszra vannak hagyva. A kissé bozontos verziók szintén jól mutatnak. Arra kell csak figyelni, hogy még a rövidebb rétegek is minimum állmagaságig érjenek és akkor nem lesz vele gondod.

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?