Ha göndör hajad és kerek arcod van, akkor biztosan szembesültél már azzal a problémával, hogy a frizurák többsége még kerekebbnek mutatja arcod.

Ha rövid frizuráról álmodozol, akkor talán még nehezebb dolgod van. Ha nem megfelelő rövid frizurát választasz, akkor a göndör fürtjeidtől szélesebbnek tűnhet az arcod és könnyen mikrofonséród lehet.

Mutatom, mikre kell odafigyelned rövid göndör frizura kiválasztásánál.

Mi a teendő kerek arcformánál?

Elsőként érdemes megemlíteni, hogy akkor van kerek arcformád, ha az arcod hossza és a szélessége a füled magasságában közel azonos. Összességében lágy ívek jellemzik, úgymint kerek áll, arcélek és hajvonal, valamint kerekded orcák.

Tartsd mindig szem előtt, hogy frizuraválasztásnál a cél az arcod optikai keskenyítése és nyújtása.

Íme néhány rövid göndör frizura kerek archoz, melyek keskenyítik az arcod

Aszimmetrikus Pixie

Ha rövid frizuráról van szó, akkor egyből mindenkinek a pixie frizura ugrik be. Korábban már összeszedtem a legjobb pixie frizurákat kerek archoz, érdemes azt is elolvasnod, de most fókuszáljunk a göndör pixie frizurákra.

Az aszimmetrikus pixie fazonokkal nem lőhetsz mellé, ha kerek arcod van. Itt az egyik oldal hosszabbra van hagyva, mint a másik, ami megtöri az arc kerekded formáját.

A frufruválasztás már kicsit nehezebb dió. A legjobb választás az oldalfrufru lesz kerek archoz, ami viszont nagyon is jól fog állni!

Nőcis rövid göndör frizura kerek archoz
Frizuratippek
Frizuratippek
Rövid göndör frizurák kerek archoz
Az aszimmetrikus mellett még a fejtetőn hosszabbra hagyott, míg két oldalt rövidebbre vágott fazon is nagyon jól fog állni. A trükk itt a fejtetőn lévő nagyobb hajtömeg, mely optikailag nyújtja az arcot.

Ennél a fazonnál egészen bátor is lehetsz és bevállalhatsz két oldalt egészen rövid akár néhány centis hosszt is. Az egyik legtrendibb nagyon rövidre vágott verzió, amikor oldalt lefelé haladba egyre rövidebb a hajhossz.

Frizuratippek
Frizuratippek
Divatos rövid göndör frizurák kerek archoz
Frizuratippek
Frizuratippek
Aszimmetrikus Bubi

Megfelelő göndör bubifrizurát találni kerek archoz eléggé lehetetlennek tűnik, mert a frizura rövidsége miatt könnyen egy nagy gombócnak nézhet ki a hajad, de van egy fazon, ami kifejezetten jól áll rövid hajnál is.

A kulcsszó az aszimmetria! Az aszimmetrikus bubifrizurák rettentő univerzálisak, szinte minden hajtípusból jól állnak, így a göndörhajúak és kerekarcúak is bátran választhatják.

A trükk itt is abban rejlik, hogy az aszimmetria optikailag megnyújtja az arcot. Igaz, hogy a hosszabbra hagyott oldal ugyan kicsit szélesít az arcodon, de a rövidebb oldal ezt tökéletesen kompenzálja.

Mint azt láthatod a rövid bubiktól egészen a hosszabb bubikig bármelyiket választhatod, ha tartod az aszimmetriát. Variáld bátran a két oldal hosszát és a különféle hajszíneket!

Frizuratippek
Frizuratippek
Trendi rövid göndör frizura kerek archoz
Frizuratippek
Az áll fölé érő hajhosszt általában nem szoktam tanácsolni, ha kerek arcod van, de az aszimmetrikus fazonnal ezt a szabályt picit ki lehet játszani. Az egyik oldalnak ugyan érdemes legalább az állad vonaláig érnie, de a másik oldalon egy rövidebb fazont is vágathatsz.

Frizuratippek
Rövid göndör frizura kerek archoz
 

Te melyik rövidebb göndör frizurát próbálnád ki kerek arcodhoz?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?