Meguntad a hosszú hajat és szeretnél rövidebbre váltani, de kerek az arcod és mindenki azt mondja, hogy nem állna jól a rövid haj? Ez butaság! Az elmúlt években ismét nagyon trendi pixie csodásan mutat a kerek arcformájú lányokon is.

Milyen egy pixie?

Pixie frizura esetén a haj kb. 1,5-8 cm közötti hosszúságú. A hosszával, alakjával való játék számos variációt eredményez, vannak, amelyeknél a haj azonos hosszúságú és van, amelyeknél hátul és oldalt rövidebb, míg a fejtetőn hosszabb.

Ha kerek formájú az arcod, akkor frizura-választásnál minden esetben arra kell törekedned, hogy a frizurád optikailag nyújtsa az arcod. A pixie ennek teljesen megfelel, az egyes típusoknál majd pontosan látni fogod, hogy hogyan érik el ezt a hatást.

Kapcsolódó téma: Ezek a frizurák állnak a legjobban a kerek archoz

Ha készen állsz egy rövidebb hajra, íme néhány ok arra, hogy miért a pixie-t válaszd:

  1. Praktikus – kevesebb időt igényel és kevesebb pénzt kell költened a hajad formázására.
  2. Jellegzetes – tökéletesen keretezi az arcod és kiemeli az arccsontjaid.
  3. Ideális különböző a hajszínekkel való kísérletezésre – ha nem tetszik egy szín, és újra kell szőkítettned vagy festetned a hajad, aminek hatására roncsolódik, nem kell sokat várnod, míg visszanő a hajad és a frizurád teljes hossza ismét egészséges legyen.

Sokan azt gondolják a pixie nem sokoldalú és csak egyféleképp lehet hordani, ez azonban tévedés. Ha megnézed az alábbi inspirációs képeket, te is láthatod, mennyi lehetőséget rejt ez a frizura.

A klasszikus pixie

A klasszikus pixie
 

A pixie az 50-es években a Római Vakációt követően vált először népszerűvé Audrey Hepburn-nek köszönhetően.

Bár ő nem tipikusan kerek arcú, Ginnifer Goodwin és Michelle Williams kerek arcú színésznők bizonyítják, hogy az általa viselt klasszikus változat ezen az arcformához is milyen jól illik, és manapság is mennyire megállja a helyét.

Igazi elegáns nőies megjelenést kölcsönöz.

 

elegáns és nőies pixie
 

elegáns és nőies pixie

Pixie hosszabb oldalsó frufruval kerek archoz

Pixie hosszabb oldalsó frufruval
 

Egy hosszabb oldalra fésült frufru a kerek homlokod eltakarásával tudja optikailag nyújtani az arcod. Emellett attól függően, hogy a frufrud hol ér véget, a szemeid vagy az arccsontod nagyon szépen ki tudja emelni.

Ha most vágsz bele először egy rövidebb hajba, akkor először inkább ezt választd, hiszen így azért egy kicsit több hajad marad, ami ad egy kis plusz biztonságérzetet a hosszú haj után.

 

Pixie hosszabb oldalsó frufruval
 

Pixie hosszabb oldalsó frufruval
 

Hullámos, göndör pixie kerek archoz

Hullámos, göndör pixie
 

Hullámos, göndör pixie
 

Ha természetesen hullámos vagy göndör a hajad, akkor is tudsz olyan pixie frizurákat találni, amelyek előnyösek a kerek arcodhoz. Az aszimmetrikus pixie vagy egy hosszabb oldalsó frufru a legjobb választás ilyenkor, mert ezek arcod vékonyabbnak láttatják.

Az oldalt rövidebbre vágott haj pedig még inkább fokozza az arcnyújtó hatást. A loknijaid igazán romantikussá és nőiessé teszik a rövid frizurád.

 

oldalt rövidebbre vágott pixie
 

oldalt rövidebbre vágott pixie
 

Vagány pixie kerek archoz

Eddig inkább az elegánsabb és romantikusabb változatokon volt a hangsúly, ha viszont merész vagy, akkor a következő vagány verziókat neked találták ki.

Ezeknél is a lényeg, hogy oldalt rövidebbre legyenek nyírva – akár egészen rövidre – mint a fejtetőn, mert ez nyújtja az arcod.

A még trendibb hatásért borzold össze a hajad vagy akár zselézd fel elöl. Ezek is mind jól fognak állni a kerek arcformádhoz.

 

Vagány pixie
 

Vagány pixie
 

Vagány pixie
 

Hosszú pixie kerek archoz

Hosszú pixie
 

Ha még nem vagy biztos benne, hogyan éreznéd magad rövid hajjal, akkor haladj lépésekben, és kezdj egy hosszú pixie-vel. Ha pedig beválik, már sokkal könnyebben mondasz igent egy rövidebb fazonra.

Ennél a frizuránál az aszimmetria a kulcs, egyik oldalon rövidebb tincsek lapulnak az arcodhoz, míg a másikon az állad vonaláig érő tincsek keretezik az arcod.

 

Hosszú pixie
 

Látod már milyen változatos tud lenni egy rövid pixie kerek arc esetén?

Te melyik pixie frizurát választanád?

 

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?