Ezek a frizurák állnak jól a szögletes arcformához

Az alábbiakban megtudhatod, hogyan ellenőrizd le, hogy neked is szögletes arcformád van. Majd megosztok veled néhány frizuraválasztási alapelvet, amit mindenképpen érdemes tudnod, hogy a megfelelő fazont válaszd magadnak. A cikk legvégén pedig 9 képből álló albumot láthatsz mintafrizurákkal.

Vannak, akik már régóta tudják, hogy milyen arcformájuk van és tudatosan választanak frizurát, ugyanakkor sokan vannak azon nőtársaink akik még nem vették ezen szempontokat figyelembe.

Mielőtt rögtön belevetnéd magadat a szögletes arcformához illő frizurák tanulmányozásába, kérlek először tényéig bizonyosodj meg arról, hogy neked is ilyen típusú arcformád van.

A legegyszerűben a következőképpen tudod ellenőrizni, hogy szögletes e az arcod:

Készíts magadról egy fényképet, amit nyomtass ki egy lapra.

Ezután pedig rajzold meg az arc nevezetes pontjait, melyek nem mások mint:

  1. homlok teteje
  2. Halántékcsont két oldalt
  3. Az állcsont alja illetve a két oldala

Utolsó lépésben, kösd össze a pontokat egy vonallal. Ha az arc megközelítőleg ugyanolyan hosszú mint amilyen széles akkor szögletes arcformáról beszélhetünk.

szögletes arcforma ellenőrzése

Forrás: Youtube: NewBeauty Magazine

Amennyiben neked is egy hasonló kép rajzolódott ki mint, amelyen a fenti képen látható, akkor több mint biztos, hogy szögletes arcformád van. Ami jó hír!

Szerencsés vagy ha ebbe a csoportba tartozol, a szögletes arcformájú emberek rendkívül fotogének és rengetegféle frizura közül tudnak válogatni. Sok modell és Hollywood-i színész büszkélkedhet szögletes arcformával, elég ha csak Angelina Jolie, Taylor Swift, vagy Miranda Kerr jut eszünkbe.

A legfeltűnőbb jellemvonása a szögletes arcformával rendelkezőknek a karakteres áll-és arccsont.

Ebből következik, hogy a frizuraválasztásnál érdemes olyan fazont választani, ami ellensúlyozza ezeket az erős vonásokat és

kicsit megtöri az arc túlzott szimmetriáját.

Tippek szögletes arcformához

Az első, hogy olyan frizurát választunk, amely optikailag hosszabbítja az arcot. Ezért ügyeljünk arra, hogy megfelelően nagy volumene legyen a fejtetőnek, hiszen egy kiemelkedő fejtető képes korrigálni a szögletes arányokat és hosszabbnak fog tűnni az arc.

Hajfestések terén a legfontosabb, hogy kerüld el az olyan megoldásokat, ahol a tincsek között jóllátható árnyalat béli különbségek vannak. Tehát kerüld a nagy kontrasztos satírokat. A jelszó a te esetedben a fokozatosság és az átmenetesség. Éppen azért egy szépen fokozatosan világosodó Ombre tökéletes választás lehet számodra.

Hanyagold az egyenes frufrukat, mert ezek csak erősítik a szögletes arcvonásokat. Helyette, részesítsd előnyben a féloldalas és oldalra bomló frufrukat. Ezek elviszik a hangsúlyt az erőteljes homlokról és ellensúlyozzák a szögletes arcvonásokat.

Hajvágási stílusok terén leginkább a hosszú fazonok közül érdemes választanod. Ezen esetekben is leginkbb az aszimmetrikus, illetve rétegesen vágott fazonok lesznek a tuti befutók.

Hajadat középtől kicsit oldalra válaszd el, és ne pont középen.

Szintén jól állhat, ha feltűződ a hajad a fejtetőn, hiszen ez megnyújtja az arcodat, ugyanakkor ügyelj arra, hogy haddj meg oldalt is néhány tincset, amit pedig leengedsz.

Ugyancsak jó választá, ha hullámos vagy göndör fazonra teszed le a voksodat, mely két oldalt keretbe foglalja az arcodat. Ez egy igazán elegáns és nőies külsőt kölcsönözhet.

Fontos szabály még, hogy lehetőleg kerüld el azokat a félhosszú frizurákat, ahol a haj vége, két oldat, pont az állvonaladig érne, hiszen ez meg inkább szélesítené a vonásaidat.

Nagy általánosságban elmondható végül, hogy a rövid frizurák nem előnyösek számodra, hiszen ezek csak meg inkább kiemelnék a szögletes arcvonásaidat.

7 frizuraötlet szögletes arcformához

#1 Mindennapos elegancia

A hosszú és egyenes haj könnyen kihangsúlyozhatja éles arcvonásaidat, ilyen esetben érdemes egy ravasz frufrut alkalmazni, mint ez a féloldalas megoldás. Továbbá, szintén előnyös ha néhány tincs hátul feltűzésre kerül, de néhány pedig lelóg két oldalt.

frizuraötlet szögletes arcformához 1

Forrás: Instagram: alexandrovaolya

#2 Oldalra copfozott göndör véggel

Ez a romantikus frizura kiváló választás a szögletes archoz. A haj az egyik oldalon van fixálva és a fül mögött sejtelmesen omlanak ki a huncut tincsek melyek eltakarják a vállat.

frizuraötlet szögletes arcformához 2

Forrás: Instagram: gigimoreira

#3 Az egyszerű és nagyszerű

Egy aszimmetrikus fazon mindig kitűnő választás. Habár a fejtetőn középen van elválasztva ez a frizura, fantasztikusan kompenzálják a bal oldalt hosszan indázó, enyhén hullámos tincsek. Míg a frizura egyik oldala felvillantja a nyak és az arcél izgalmas részeit, addig a másik oldalon a lelógó rész sejtelmesen eltakarja azokat.

frizuraötlet szögletes arcformához 3

Forrás: Wikipedia: Miranda Kerr

#4 Az elegáns luxus

Hasonló, mint az előző, viszont itt már a fejtetőn is aszimmetrikusan van megoldva az elválasztás. Ha szeretnéd lemásolni otthon, akkor először is válaszd el oldalt a hajad majd fésüld hátra a nagyobb részt. Ezután egy hajvasaló segítségével tegyél bele néhány lágy hullámot és végül hajts át oldalra. Tarkó tájéknél, hátul használ egy hajtűt, hogy egybemaradjon és végül hajlakkal fixálhatod.

Kiváló választás randikra, romantikus programokra.

frizuraötlet szögletes arcformához 4

Forrás: Wikipedia: Jessica Chastain

#5 Konty hipszter módra

Ez a félig konty, félig leengedett verzió igazán trendy darab manapság. Meg lehet csinálni közepesen hosszú hajból is, de leginkbb a hosszú haj esetén kiváló vállasztás. Ami még a hajhossznál is fontosabb, hogy a haj alsó része el van simítva egy kicsit, így nem lopja el show-t a fenti részről.

frizuraötlet szögletes arcformához 5

Forrás: Instagram: emperiam

#6 Az örök klasszikus

Két oldalt vállig érő laza hullámok, melyek sejtelmesen veszik körbe az arcot. Visszafogott, kicsit rejtélyes de ugyanakkor mégis rendkívül izgalmas benyomást kelt.

frizuraötlet szögletes arcformához 6

Forrás: Instagram: larionzoe

#7 Vállig erő huncutság

Salma Hayek is szögletes arcformával büszkélkedhet és tudja is pontosan (vagy a stylist), hogy milyen frizura áll neki jól. Aszimmetrikus fazon, oldalt van elválasztva a fejtetőn aztán a lelógó tincsek legvégén dobtak be egy kis extrát. Viszonylag gyorsan elkészíthető és nem igényen nagy törődést. Tökéletes viselet a mindennapok rohanásában is.

frizuraötlet szögletes arcformához 7

Forrás: Wikipedia: Salma Hayek

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?