A kerek arcú lányok általában ódzkodnak a rövid frizuráktól, mert attól tartanak, hogy még kerekebbnek tűnik az arcuk rövid frizurával.

Ebben a cikkben szeretném bebizonyítani, hogy nem csak hosszú hajjal lehetsz tuti befutó. Sok rövid fazon van melyek nemcsak, hogy változatosan hordhatók, de még kifejezetten előnyösek is kerek arhoz.

Ha tehát felkészültél rá, hogy rövid frizurára válts, vagy csak keresed a kerek arcodhoz legjobban illő rövid frizurát, akkor a legjobb helyen jársz.

Mire érdemes odafigyelned, ha kerek az arcod

Ideális arcformának az oválist tekintik, ezért minden más arcformánál arra törekszünk, hogy optikailag oválissá formáljuk az arcot. Kerek arcnál az a cél, hogy a frizura keskenyítse az arcot és semmiképp ne szélesítse, az arc hosszát pedig ne törje meg.

Ha a frizurával a megfelelő helyen alakítjuk ki az extra volument, akkor hosszabbnak és keskenyebbnek láttathatjuk az arcot. A legtöbb rövid frizura szélesíti az arcot, ezért arra kell törekedni, hogy az arcod két oldalára minél kevesebb volumen kerüljön, míg a fejtetőre minél több.

Nem lőhetsz mellé, ha a frizurád legalább néhány centivel az állad alá ér. Ez azonban nem egy kőbevésett szabály, de érdemes a következőket megfontolnod.

Amennyiben rövid a nyakad, az állvonalig érő bubifrizurákat jobb elkerülöd. Az áll vonalán végződő egyenes vágású frizurák ugyanis hangsúlyozzák az arc kerekségét és a nyakat.

Összességében elmondható, hogy az aszimmetrikusan vágott frizurák is nagyon előnyösek kerek archoz, ugyanis az eltérő hajhossz a két oldalt keskenyíti az arcvonalakat. Az aszimmetrikus hatást el tudjuk érni egy ügyesen megválasztott oldalválasztékkal, de akár egy frufruval is.

Ha rövid frizurákról van szó, akkor a fentiek alapján két frizura típus, a pixie és a bubi, azok a fazonok, amelyek közül a kerek arcúak válogathatnak. Nem mindegy ugyanakkor, hogy milyen pixie-t vagy bubit választasz a kerek arcodhoz.

Mutatom, mikre kell odafigyelned, hogy a számodra legelőnyösebb frizurát válaszd!

A legjobb pixie frizurák kerek archoz

Pixie frizuránál a legfontosabb, hogy a volumen a fejtetőre kerüljön, míg az arcod két oldalára csak minimális hajtömeg kerüljön, tehát a fejtetőn mindig legyen hosszabb a hajad, mint oldalt.

Ez nemcsak, hogy keskenyebbnek és hosszabbnak láttatja a kerek arcod, de a nyakad is hosszabbnak és vékonyabbnak fog tőle tűnni.

Ginnifer Goodwin frizurája tökéletes a kerek arcához, a rétegeknek köszönhetően a fejtetőn szépen megemelkedik a frizura, míg két oldalt rövidre van vágva. Ha felzselézed a hajad vagy tupírozod, majd hajlakkozod, még inkább meg tudod emelni a frizurád a fejtetőn.

Frizuratippek
Hasonló trükk figyelhető meg a következő szőke pixie frizuránál is. Itt több oldalról is látható, mennyire szépen tudja formázni egy jól elkészített a frizura az arcot.

Frizuratippek
Az aszimmetria, mint már korábban említettem, szintén rendkívül előnyös kerek archoz. Ilyenkor az egyik oldalt megszeghetjük azt a szabály, miszerint két oldalt legyen rövid a pixie frizura.

Az aszimmetria eltereli a figyelmet a kerek arcról, megtöri a kerekded vonásokat és optikailag megnyújtja az arcot a két oldalon különböző hossznak köszönhetően.

Frizuratippek
A klasszikus pixie is remek választás kerek archoz, Michelle Williams a tökéletes példa rá, hogy mennyire szépen kiemeli a kerek arcot. Ennél arra érdemes figyelni, hogy legalább néhány centi haj lógjon a homlokodra.

Frizuratippek
Ha kíváncsi vagy még több pixie frizurára kerek archoz, akkor nézd át az erről szóló összefoglalómat is.

Ezeket kerüld a pixie frizuránál, ha kerek az arcod

Tulajdonképp érdemes mindent kerülni, ami a fentebb ismertetettek ellentéte, vagyis az oldalt is hosszú pixie-t, azokat, ahol túl sok volument kerül két oldalra, illetve a homloknál túl rövidre nyírt pixie frizurákat is.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

A legjobb bubifrizurák kerek archoz

Bubifrizuránál a legfontosabb a hajhosszra vonatkozó szabály betartása, vagyis legalább néhány centivel az áll vonala alá érjen a frizura.

Még előnyösebbé varázsolhatod bubifrizurád a kerek arcodhoz, ha oldalválasztékot választasz középválaszték helyett. Ezzel aszimmetriát csempészhetsz a frizurádba, ráadásul optikailag lecsíp az arcod egyik feléből, ezzel pedig enyhít a kerekségén.

A lágy, természetes hullámok elterelik a figyelmet az arc kerekségéről. Viseld bátran hullámosan a frizurád a hétköznapokon is!

Frizuratippek
Ha az egyik oldalon a füled mögé teszed a hajad, azzal még jobban rá tudsz erősíteni az aszimmetriára.

Frizuratippek
Ha egyenesen szereted viselni a hajad, akkor a bubi egy olyan típusát ajánlom, ahol alapból adott az aszimmetria a két oldal eltérő hosszúsága miatt, ez az aszimmetrikus bubi.

Frizuratippek
Kerek archoz, egyenes hajból a hosszabb középen elválasztott bubi is jól áll, hiszen keskenyíti az arcéleket azáltal, hogy két oldalt kissé lecsíp az arc két oldalából.

Frizuratippek
 

Még több bubi frizurát találsz kerek archoz az alábbi cikkemben.

Ezeket kerüld a bubifrizuránál, ha kerek az arcod

A kerek arcformát kerek és lágy ívek jellemzik, így a cél az, hogy szögeket, éles vonalakat csempésszünk a frizurádba. De nem egy rövid bubifrizuránál, amitől csak még kerekebbnek fog tűnni az arc.

Rövid bubi esetén kerüld az éles, egyenes vágást, inkább a kissé tépett végeket válaszd!

Frizuratippek
 

Az áll fölötti tépett rétegek is tilosnak számítanak, ha kerek az arcod, és nem csak akkor, ha rövid frizurát vágatnál.

Frizuratippek
Ennél a frizuránál is látszik, hogy az áll fölötti rétegek előnytelenek, csakúgy, mint a középválaszték. A középválaszték nem tilos, de legalább egy középhosszú bubifrizura kell hozzá, ami megnyújtja az arcot.

Frizuratippek
Remélem be tudtam bizonyítani számodra, ezzel a 8 csodás és nőies frizurával, a rövid frizurák akkor is jól tudnak állni, hogy ha kerek arcod van és látod már mely frizurákat érdemes elkerülnöd.

Ha felkeltettem az érdeklődésed, akkor ajánlom, hogy a korábban külön a pixieről és a bubiról készített cikkem is nézd meg, amiben még több tippet találsz kerek archoz, illetve ebben a cikkben nem esett szó a bubi frizurákhoz illő frufrukról, de erről is írtam már itt a blogon. Ha az összes fazon érdekel, akkor pedig nézz bele a frizurák kerek archoz cikkembe.

Neked frizura tetszik jobban kerek archoz a pixie vagy a bubi?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?