Rövid hajú vendégeimtől gyakran megkapom a kérdést, hogy hogyan tudnák változatosabban hordani a frizurájuk a hétköznapokon, és gyakran hallom azt is, hogy milyen jó a hosszú hajúaknak, mert ők például számtalan különféle fonattal fel tudják dobni a megjelenésüket.

Jó hír, hogy a fonatok nem csak a hosszú hajúak kiváltsága.

Mindössze egy kis kreativitásra és kézügyességre van szükséged, hogy egy mutatós fonatot készíts.

Ebben a cikkben megmutatom neked a legszebb fonatos frizurákat rövid hajból, amelyek bubi, rövid bubi vagy akár pixie frizurákból is elkészíthetők hétköznapokra és különleges alkalmakra egyaránt.

Legszebb fonatok rövid hajból

Itthon a leggyakoribb fonástípus a francia, ez az, amit a kislányok legelőször megtanulnak. Mellette szól, hogy könnyen megtanulható és elkészíthető és rendkívül mutatós tud lenni.

Ahhoz, hogy rövid hajban vastagabb fonatot készítsünk parkettafonást kell alkalmaznunk, ami tulajdonképpen a francia fonás egy extra verziója. A fonást a fejtetőn kezdjük és folyamatosan extra tincseket veszünk a három alaptincshez oldalról.

Kis gyakorlással ez a fonás típus is könnyen elsajátítható, később olyan frizurák is elkészíthetők mint az alábbi dupla francia fonat.

Mivel az így készült frizura elég szoros és strapabíró, így a hétköznapok mellett akár sportoláshoz is ajánlom. Garantáltan ki fogja bírni a legkeményebb edzést is, de ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor pluszban használj hajlakkot a fonatok fixálásához.

Dupla francia fonat középen copfba kötve

Frizuratippek
Ez a félig fenn félig lenn frizura is a fejtetőn induló francia fonással készült. Egyszerű, de nagyszerű. Ha szeretnéd dobd fel egy csinos hajgumival, hajcsattal vagy virággal és tökéletes alkalmi frizura válik belőle.

Félig fenn félig lenn

Frizuratippek
Rövid hajból francia fonási technikával készíthetők apró fonatok is. Ezek számát és elhelyezését aztán a legkülönfélébb módokon lehet variálni, én most négy variációt hoztam neked.

Hármas mini fonat rövid bubifrizurából

Frizuratippek
Akár pixie frizurát is feldobhatsz néhány mini fonattal, ahogyan azt az alábbi frizuránál is láthatod. Ennél a frizuránál négy apró tincset fontak be parkettafonással.

Mini fonatok pixie frizurából

Frizuratippek
Fesztiválra és esti bulikba extrább frizurát is készíthetsz a fonatokból. Készíts egy vastagabb fonatot a fejtetődre fordított francia fonással, amely végét egy copfban kösd meg, két oldalt pedig dobd fel a frizurád néhány apró mini fonattal.

Ez a frizura nagyon tartós, így garantáltan bírja a hajnalig tartó bulit és koncerteket, valamint kényelmes viselet, a hajad nem fog melegíteni a nyári kánikulában sem.

Copfban végződő nagyobb fonat a fejtetőn mini fonatokkal

Frizuratippek
Mini fonatokkal számos más fonatot is fel lehet dobni, úgy, hogy az egyik tincset helyettesítjük egy már elkészített vékony fonattal. A lenti frizurában például egy vízesés fonást láthatsz, az eredmény pedig nagyon különleges lett tőle.

Merd variálni a különféle technikákat!

Mini fonat és vízesés fonás együtt

Frizuratippek
A legelső frizurához hasonló dupla fonat készíthető holland fonással is, ami tulajdonképpen egy fordított francia fonást jelent. Ugyanúgy három tincsből készül, a különbség annyi, hogy ebben az esetben a tincseket nem egymás fölött, hanem egymás alatt keresztezzük.

A két copfot fonhatjuk szorosra, ilyenkor szintén alkalmasak akár sportoláshoz is, de hétköznapokra vagy bulikba még jobban mutat, ha a fonat tincseit kissé meglazítjuk, ezzel nagyobbá és mutatósabbá tehetjük a frizurát.

A frizurát megköthetjük egy vagy két copfban, esetleg egy-egy mini kontyot is készíthetünk a végére.

Laza dupla holland fonat

Frizuratippek
Frizuratippek
Szoros dupla holland fonat

Frizuratippek
Dupla holland fonat mini konttyal a végén

Frizuratippek
A halszálka fonat már kissé nehezebben elkészíthető rövid hajból, ráadásul kicsit több kézügyesség és gyakorlás szükséges hozzá, mint a korábbi fonatokhoz, ugyanakkor nem lehetetlen.

Tekintve, hogy mennyire különleges és szép fonatról van szó, megéri a plusz időt és gyakorlást.

Ha halszálka fonatot szeretnél a rövid hajadba, akkor a fonást a fejtetőn kell kezdened. Fond addig, amíg a tincsek végéig nem érsz, majd a tincset csatold el az egyik oldalon. Tűzd el egy hullámcsattal láthatatlanul vagy viseld egy feltűnő csattal!

Halszálka fonat tincs oldalra csatolva

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Szintén izgalmas fonat készíthető rövid hajba a vízesés fonási technikával. A választékodnál kezd el mindkét oldalt befonni a hajad, majd hátul középen gumizd össze a tincseket.

Feldobhatod vele a hétköznapi megjelenésed is, de elegáns alkalmakra is tökéletes. Ennek a fonásnak a hatalmas előnye, hogy már akár állig érő hajból is elkészíthető és kevésbé dús hajból is igazán mutatós.

Viselheted egyenes hajjal is, de ha extra romantikus hatást szeretnél, akkor miután végeztél a fonással, hullámosítsd be a hajvégeid, majd fixáld hajlakkal.

Pro tipp: szerezz be mini szilikonos átlátszó hajgumikat, ezek nemcsak, hogy láthatatlanul rögzítik a fonataid, de kis méretüknek köszönhetően különösen hasznosak és praktikusak, ha rövid hajad van.

Vízesés fonat egyenes hajból

Frizuratippek
Frizuratippek
Vízesés fonat hullámos hajból

Frizuratippek
Az eddigi fonatok mellett a hajpántként kinéző fejtetőn futó fonatok számos variációja is elkészíthető rövid hajból. Ezek a frizurák igazán mutatósak, ráadásul praktikusak is, hiszen így biztosan nem fog a szemedbe lógni a hajad.

Ha éppen a frufrud lenövesztésén fáradozol vagy reggel nem akar sehogy sem állni, akkor is jók tudnak jönni ezek a frizurák, hiszen ahogy a frufrud is beleveszed a fonatba, úgy megszabadulhatsz a még nem elég hosszú frufrudtól is.

Rendkívül egyszerűen és gyorsan, minden kézügyesség nélkül többféleképp is elkészíthetőek a csavart fonatok. Kezdheted a halántékodnál a hajvonal mentén haladva, vagy akár a füled vonalából leválasztott megcsavart tincset hajpántként is áthelyezheted a másik oldalra.

Csavart fonat hajpántként

Frizuratippek
Dupla Csavart fonat hajpántként

Frizuratippek
A tincseket nemcsak oldal irányban csavarhatod, de hátrafelé is, mint az alábbi frizuránál.

Fejtetőn dupla csavart fonat

Frizuratippek
Pixie rövidségű haj esetén is lehet csavart fonatot készíteni, ehhez vegyél egy nagyobb tincset a választékodtól indulva, válaszd ketté és csavard őket egymásra. Az így kapott fonat végét rögzítsd áttetsző hajgumival vagy egy hullámcsattal.

Csavart fonat pixie frizurából

Frizuratippek
Nagyon mutatós a következő gömbfonat is, amelyet szintén az arc szélein körbefuttatva készíthetünk el rövid hajból. Ez is készülhet áttetsző hajgumikból, de ha szeretnéd feldobni a fonatot, akkor választhatunk színes hajgumit is.

Gömbfonat

Frizuratippek
Frizuratippek
A felborotvált frizurák önmagukban izgalmasak és vagányak, de egy fonattal ezek is még különlegesebbé tehetők. Ilyen frizuráknál szorosan készítsd el a fonatot és pluszban rögzítsd hajlakkal is az extra tartós hatásért.

Ha rövid hajból készítesz fonatot a hajlakk nem csupán a tartósság szempontjából fontos, de a rövid tincseket is egyben tartja és lelapítja.

Oldalsó fordított parketta fonás felborotvált pixie frizurához

Frizuratippek
Legyen szó hétköznapról vagy alkalmi eseményről a fonat mindig jó választás. A bemutatott frizurák pedig bebizonyították, hogy a rövid hajúak is számtalan fonatot el tudnak készíteni a hajukból.

Te melyik fonatos frizurát próbálod ki legközelebb?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?