Neked is nehézséget okoz, hogy a rövid hajadból kontyot készíts? Az interneten rengeteg különböző konty ötletet és elkészítési útmutatót találni, ugyanakkor ezeket leginkbb hosszú hajból lehet elkészíteni, hiszen valljuk be, a hosszú hajúaknak könnyebb dolguk van, ha kontyról van szó.

Éppen ezért arra gondoltam, hogy ebben a cikkben a rövid hajúaknak fogok segíteni és összegyűjtöm a legszebb kontyokat, amiket bubi vagy akár egy hosszabb pixie frizurából is el lehet készíteni.

Ezek a kontyok tökéletesek különleges alkalmakra, elegáns eseményekre, de akár egy szimpla hétköznapra is elkészítheted, ha van egy kis affinitásod. A nyári forróságban is kifejezetten jól fognak jönni ezek a felfogott frizurák.

Amire mindenképpen szükséged lesz a kontyok elkészítéséhez az a hullámcsat, mégpedig sok. Kell majd hajlakk, és egyes frizuráknál hajfánk.

Ha nem vagy otthon kísérletező típus akkor is tarts velem, ötletlejünk együtt, hogy már kész koncepcióval keresd meg fodrászod.

Lehet tovább fokozni is a kontyokat, válassz egy csinos hajdíszt is hozzá! Ezekből manapság már rengeteg változat van az apróbb, gyöngyökkel díszített változatoktól a hatalmas köves verziókig. De ezekről majd kicsit később.

Na de lássuk a legszebb kontyokat rövid hajból!

Végtelen kontyok

Kezdjük azzal a kontytípussal, amely, mint láthatod akár áll fölé érő hajból is elkészíthető, ez pedig nem más, mint a végtelen konty.

Ez valójában rövid hajból készítve egy hamis konty, teljesen azt a látszatot kelti, mintha hosszú hajból készült volna.

A trükkje abban rejlik, hogy a tincseket hullámcsatokkal úgy tűzik le, hogy azok azt az illúziót keltik, mintha az egész egy-két csavart tincsből készült volna.

Sokféleképpen variálható a letűzött tincsek számától, a hamis konty elhelyezésétől és a tincsek számától függően.

konty rövid hajból
Nagyon jól tud mutatni például, ha a kontyot hátul alulra tűzzük, felette pedig egy kis tupírral megemeljük a teljes frizurát.

Frizuratippek
Frizuratippek
Ugyancsak jól mutat, ha néhány tincset elöl kiveszünk, így azok szépen keretezik az arcot.

Frizuratippek
Frizuratippek

Végtelen konty rövidebb göndör és hullámos hajból

Természetesen göndör és hullámos, illetve begöndörített vagy behullámosított hajból is elkészíthető a már bemutatott végtelen konty. Ez a változat egy kissé rendezetlenebb, bohémabb, ugyanakkor romantikusabb benyomást kelt.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

Betűzött konty

A betűzött konty egyszerű és nagyszerű, fenséges kisugárzást ad a viselőjének. Ennél a frizuránál az egyik oldal szépen a másik oldalról érkező haj fölött van átvezetve, majd láthatatlanul alul van megtűzve hullámcsatokkal, így dúsabbnak tűnik a haj és a konty is.

Frizuratippek

Fonott frizura eltűzött konttyal

A végtelen konty egy felturbózott változata a következő frizura, amelynél elölről két oldalt egy-egy vastagabb francia fonat fut végig a tarkóig, ahol a megmaradó hajat hullámcsatokkal tűzzük el.

Ehhez a frizurához már több kézügyesség szükséges, de egy ilyen gyönyörű frizuráért megéri gyakorolni! Persze ha a fodrászod kéred meg, hogy készítse el neked, akkor a gyakorlást megspórolhatod.

Frizuratippek

Kontyban végződő parketta fonat

Rövid hajból parketta fonatot is tudunk készíteni hátulra, majd csakúgy, mint az előző frizuránál, ennél is lehet egy kisebb kontyot készíteni tarkónál.

Dobd fel egy szép hajdísszel, amitől még elegánsabb lesz az összhatás, és akár esküvőre is tökéletes választás!

Frizuratippek

Még több konty rövid hajból

Fél konty

A fejtetőre fogott kontyok közül kezdem az egyszerűbbel, a fél konttyal, amelynél nem a teljes hajból, hanem csak a felső részből készül a konty. Ezt azért egyszerűbb elkészíteni, mert itt hosszabbak a tincsek, könnyebb őket összefogni.

A kontyot felfoghatod a fejtetőre vagy egy kicsivel lentrébb, hátrább is.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

Laza konty a fejtetőn

Fejtetőre kontyot készíteni rövid hajból nem minden esetben lehet, általában legalább vállig érő haj szükséges hozzá. Ha azonban neked is félhosszú vagy hosszú bubi frizurád van, akkor mindenképp vess egy pillantást erre a csinos laza kontyra.

konty rövid hajból

Kontyok hajfánkokkal

Rövid hajnál néha bizony kicsit csaláshoz kell folyamodni, a frizura elkészítéséhez egy hajfánkot (kontyszivacsot) lehet használni, hogy szép dús és mutatós legyen a konty.

Ez a trükk egyébként a hosszú hajúaknál is rengetegszer beválik, mert könnyebb kialakítani a konty formáját, főleg amikor valakinek vékonyszálú haja van.

Többféle alakú és méretű hajfánk létezik, vannak kerek, középen lyukas, hosszúkás és félkör alakúak is. Természetesen annak megfelelően kell kiválasztanod az alakját, hogy milyen kontyot szeretnél, sőt érdemes a színére is odafigyelned, nyilván a hajad színéhez passzolót érdemes választanod.

Az alábbi képen láthatod, hogyan lehet feltenni és teljesen eltüntetni a hajfánkot, ha rövid hajad van. Ha csak a kontyot látnád, biztosan te is azt hinnéd, hogy sokkal hosszabb hajból készült olyan nagy és dús a végeredmény!

Frizuratippek
Csavart kontyokhoz is fel lehet használni a hajfánkot, ilyenkor a kerek fajták helyett a hosszúkásakat kell választanod és a haj alá rejtened a köré csavart tincsekkel.

Fontos itt is megjegyezni, hogy minél nagyobb egy hajfánk annál nehezebb rövid hajjal eltűntetni, így inkább egy közepes méretet válassz, azzal nem lőhetsz mellé.

Frizuratippek

Bohókás dupla konty, maci konty

Fesztiválokon és bulikban nagy kedvenc a dupla konty vagy másnéven macikonty, amit akár rövid hajból is el lehet készíteni. Készíthetsz félig fenn – félig lenn kontyot, de akár az összes hajad is felfoghatod két kontyba.

A konty nagyságát nagyban befolyásolja, hogy milyen dús hajad van. Ha előtte behullámosítod vagy feltupírozod a hajad, akkor dúsabbnak fog tűnni. Ez természetesen nem csak erre a kontyra igaz, hanem az összes többire is.

konty rövid hajból
Frizuratippek
konty rövid hajból
Frizuratippek
Látod mennyiféle kontyot tudsz készíteni még akkor is, ha rövid a hajad? Váltogasd őket kedvedre a hangulatodnak és az alkalmaknak megfelelően!

Ha érdekel a téma, akkor olvasd másik cikkemet amiben összeszedtem a legcsinosabb alkalmi frizurákat rövid hajból.

Még több rövid frizuráról szóló cikket találsz a blogomon!

Neked melyik konty a kedvenc rövid hajból?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?