Noha elsőre úgy tűnhet, hogy nem sok rövid frizura áll jól kevés hajból, valójában egészen sok változat néz ki jól még akkor is ha kevés hajad van. Tulajdonképpen, mint minden más hajtípusnál, itt is meg kell tanulnod, hogy mely fazonokat és praktikákat érdemes bevetni.

Először is oszlassunk el egy tévhitet. Attól még, hogy kevés hajad van, nyugodtan viselhetsz rövidebb frizurákat, ez önmagában nem fogja kevesebbnek láttatni hajadat.

Ebben a cikkben azokat a trükköket mutatom meg neked, amelyek segítségével a kevés hajad is varázslatosan dúsnak fog hatni még akkor is, ha rövid frizurát választasz.

Az első, amivel nem lőhetsz mellé az az egyenes, egyhosszra vágott frizurák, rövid frizurák révén itt a különféle hosszúságú – rövid, félhosszú, egyenes – bubikra érdemes gondolni.

Ezeknél a frizuráknál figyelned kell ugyanakkor arra, hogy 1-2 naponta hajat kell mosni, máskülönben könnyen le tudnak lapulni. A két hajmosás közötti időt egy jó szárazsamponnal ezért ki tudod tolni, amennyiben szükséges.

Rövid frizurák kevés hajból

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
A másik gyakran használt technika kevés haj esetén a különféle rétegkialakítások. A jól eltalált rétegek hihetetlenül fel tudják dobni a frizurát, játékosságot visznek bele és optikailag dúsabbnak mutatják a frizurád.

Nagyon fontos azonban, hogy ha a rétegeket nem jól alakítják ki, akkor az alapból kevés haj még kevesebbnek fog tűnni, ezért mindenképpen bízd profi fodrászra a hajvágást.

Nagy előnyük a rétegeknek, hogy pixie és bubi frizuráknál is remekül alkalmazhatók, még ha kevés hajad van, akkor is.

Frizuratippek
Frizuratippek
rövid frizurák kevés hajból
Frizuratippek
rövid frizurák kevés hajból
Nemcsak az egyenes de a göndör vagy hullámos variációk is nagyon jól mutatnak.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Bármelyik frufrutípus dúsabbnak tudja mutatni a frizurád és kiválóan működik kevés hajból is.

Rengeteg rövidebb fazon közül válogathatsz, még akkor is ha kevés hajad van

Persze érdemes azért az arcod formáját is figyelembe venned, hiszen ez határozza meg leginkább, hogy milyen frizura fog jól állni. Arcformák szerinti frizurákról korábban írtam már több ízben is, kukkants bele azokba is.

Frizuratippek
Frizuratippek
rövid frizurák kevés hajból
Frizuratippek
Hajszín tekintetében a sötétebb árnyalatokat ajánlom, azok általában dúsabbnak, teltebbnek mutatják a frizurád.

Ha szőke vagy más világos hajszínt szeretnél, akkor az egyik legjobb trükk, hogy a hajtöveknél sötétebbre festeted a hajad. Az ombre vagy balayage melír emiatt például tökéletes lehet számodra.

Frizuratippek
Frizuratippek
rövid frizurák kevés hajból
Frizuratippek
rövid frizurák kevés hajból
Frizuratippek

Így ápold hajad, ha nincs sok belőle

A legtöbb márkánál találsz olyan sampont és balzsamot, amely célzottan megemeli a haj volumenét (gyakran hajdúsító samponnak, illetve balzsamnak is hívják őket), ezek közül érdemes választanod.

Az ilyen termékek vékonyszálú, lelapuló, kevés hajra lettek kifejlesztve, nem nehezítik el a hajat és tartást kölcsönöznek a frizurádnak.

A hajpakolásokkal csak óvatosan, ugyan jót tesznek a hajnak, de elnehezíthetik a hajszálaid, így a frizurád lelapulhat ami ugye nem előnyös számodra. Ekkor azonban bevetheted a már említett szárazsampont, de volumennövelő hajlakkok és hajhabok is kaphatók a piacon.

Már a hajszárításnál is sokat tehetsz a frizurádért. Hajolj előre és úgy szárítsd meg a tövét, ilyenkor sokkal dúsabb lesz a végeredmény, használhatsz nagyobb körkefét is a hajtövek megszárításakor.

Te melyik trükköt próbálod ki, hogy dúsabbnak hasson a frizurád?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?