Sok rövid, vékonyszálú hajú vendégemtől hallom, hogy nem tudják mit kezdjenek a hajukkal és bárcsak sűrűbb, dúsabb hajkoronával áldották volna meg őket.

A vékonyszálú haj igazából nem átok, hiszen nagyon vonzó frizurák készíthetők belőle, de persze fontos elkerülni bizonyos fazonokat, hogy a végeredmény számodra előnyös legyen. Ebben nyújt segítséget számodra ez az összefoglaló.

Sokan tévesen azt gondolják, hogy ha megnövesztik a vékonyszálú hajukat, akkor az sokkal dúsabbnak fog tűnni, a valóságban ugyanakkor pont az ellenkezőjét érik el.

Egy jól megválasztott rövid frizura sokkal dúsabbnak láttatja a hajad, mint egy alaktalan és lelapult hosszabb fazon.

Rengeteg rövid frizura van, amely igazán nagyszerűen mutat vékonyszálú hajból is.

Miután elolvasod ezt a cikket, te is látni fogod, hogy mennyi szuper rövid frizura készíthető vékonyszálú hajból.

Mire figyelj a rövid, vékonyszálú frizura kiválasztásánál?

Ahhoz, hogy hajad sűrűbb hatást keltsen, egyenes vágású frizurát érdemes választani, semmiképp sem olyat, amelynél a hajvégeket erőteljesen elvékonyítják.

A rétegesen vágott frizurák szintén nagyon előnyösek tudnak lenni egy rövid, vékonyszálú hajnál. A rétegek nem csak plusz volument tudnak adni a frizurádnak, de hajad könnyebben kezelhetőbb is lesz.

A pixie és bubi frizura tökéletes választás, ha vékonyszálú rövid hajad van és további jó hír, hogy ezek a frizurák a legkülönfélébb frufrukkal is nagyon jól variálhatók.

Hogyan kezeld a rövid vékonyszálú frizurád?

A vékonyszálú frizurák gyakran laposnak tűnhetnek, ezt könnyen elkerülheted ha már a hajszárításnál elkezded a hajápolást.

Bár a logika azt diktálná, hogy egyenletes mozdulatokkal, fentről lefelé haladj a fésűvel, mégis jobb a hajvégeknél kezdeni, ahol általában a legkócosabb részek találhatók.

Ha lentről-felfelé haladsz akkor minimalizálhatod a felesleges húzásokat, rántásokat így sokkal kisebb stressznek teszed ki hajadat.

Miután kibontottad a hajvégeknél található kócokat, rátérhetsz a hajtőtől kezdődő, sima, egyenletes mozdulatokra.

A helyes fésülködésről írtam már bővebben korábban, olvasd el azt a cikkemet is ha érdekel a téma.

A sampon és egyéb hajápolók tekintetében érdemes óvatosnak lenned, a sűrű, masszív termékek szintén elnehezíthetik a hajad. Jó hír azonban, hogy a vékonyszálú hajat egyszerűbb egészségesen tartani és formázni.

Számos márka kínál kifejezetten vékonyszálú hajra való termékeket, érdemes ezeket választanod, mert ezek úgy lettek kifejlesztve, hogy anélkül ápolják a hajad, hogy elnehezítenék.

A nehéz hajlakkokkal és hajformázó termékekkel szintén bánj óvatosan, ezek ugyanis elnehezítik és így lelapítják a vékonyszálú hajat. Válassz könnyedebb hajlakkot és kerüld a hajzselét, nehéz hajhabokat.

Ha néhány nap elteltével lelapultnak érzed a hajad, akkor használj szárazsampont, ami nem csupán kitolja a hajmosások közötti időt, de extra volument is ad a hajnak.

Íme a legjobb rövid frizurák vékonyszálú hajból

Vajszőke pixie frufruval

Az olyan pixie fazon, amelynél a tépett tincsek fejközépről vannak előre fésülve, azért kifejezetten jó választás, ha vékonyszálú a hajad, mert a hajtömeget a fejtetődre és a homlokodra tereli, ezzel dúsabbnak láttatja a frizurád.

Frizuratippek
Melírozott pixie

Ennél a frizuránál több dolgot is érdemes kiemelni. Először is a melír több dimenziót ad a hajnak, ezzel pedig dúsabbnak mutatja a frizurát. Az egybeolvadó melír mellett, akár a kontrasztosabb szőke melír csíkok is kifejezetten jól mutatnak barna hajban.

A második és a harmadik dolog, amit érdemes megjegyezni, hogy a rétegek mennyire fontos szerepet játszanak abban, hogy a frizura dúsabbnak látszódjon és ne tűnjön lelapultnak.

Frizuratippek
Vörösre melírozott félhosszú bubi

Vörös haj esetén is érdemes bevetni a melír csíkokat, hogy a frizurád még dúsabbnak tűnjön

Frizuratippek
Egyenesen vágott aszimmetrikus szőke bubi

Az aszimmetrikus bubifrizura szinte mindenkinek előnyös, a vékonyszálú hajjal rendelkezőknek is. Az aszimmetria játékosságot ad a frizurának, a jelentős oldalválaszték pedig dúsabbnak láttatja a frizurát.

Frizuratippek
Piszkos szőke egyenes rövid bubi rétegekkel

A rétegeknek köszönhetően garantáltan nem fog lelapulni a frizurád. Ennél a bubinál a tépett rétegek nem, hogy kevesebbnek, de kifejezetten dúsabbnak mutatják a frizurát azáltal, hogy a volumen a fejtetőre és két oldalra került.

A szellős oldalfrufru szépen keretezi az arcot és újabb rétegeket képez a frizurában. Sokat sejtet a kép arról, hogy mennyire könnyed ennek a frizurának a viselete.

Frizuratippek
Barna melírozott hullámos hosszú bubi

Még nem esett szó a hullámokról, amelyeket szintén be lehet vetni annak érdekében, hogy a haj dúsabbnak tűnjön.

Ennél az igazán nőies hosszú bubifrizuránál gyönyörűen mutatnak a hullámok, melyeket a könnyed melírcsíkok csak még jobban kiemelnek.

Frizuratippek
Sötétbarna göndör pixie

A göndör pixie frizura szintén nagyon jó választás, ha vékonyszálú a hajad. Talán nincs még egy olyan frizura, amellyel ennél dúsabb hatást lehetne elérni. A göndör tincsek tartást és extra volument adnak a frizurádnak.

Minél rövidebb a frizurád, annál kevésbé lapulnak le a tincsek, emiatt annyira tökéletes a pixie, a sötétbarna színtől pedig még dúsabbnak tűnik a hajad.

Frizuratippek
Melírozott göndör pixie

Arról már esett szó, hogy a vékonyszálú haj esetén kifejezetten előnyös a melír. Ennek és a göndör fürtök dúsító hatásának köszönhetően, senki nem mondaná meg, hogy neked bizony vékony szálú hajad van.

Frizuratippek
Göndör fiús fazon frufruval

A pixie-n túl, egy kissé hosszabb, kicsit fiúsabb fazont is vágathatsz, ha vékonyszálú göndör a hajad. A végeredmény csodás és igazán dús hatású, a frufrutól pedig csak még izgalmasabb lesz a frizura.

Frizuratippek
Szőke göndör bubi frufruval

Ígérem ez az utolsó göndör frizura ebben a cikkben, de egyszerűen csodálatos göndör frizurák készíthetők vékonyszálú hajból. Ha nem vagy biztos még a rövid frizurában, akkor a pixie és fiúsabb fazonok helyett, a bubi való neked!

Már egy külön cikkem is született a göndör bubifrizurákról, hogy még több inspirációt meríts, mindenképpen nézd meg azt is.

Frizuratippek
Bármelyik fenti frizurát is választod, biztosan csodálatosan fogsz mutatni a hétköznapokon és alkalmakkor egyaránt.

Te melyik frizurát tudnád magadnak leginkább elképzelni?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?