Minden évben van pár időszak amikor sokak fejében megfordul egy új frizura ötlete. A nyári hónapokban például sokan váltanak rövid frizurára, nem véletlenül.

Ebben a cikkben összegyűjtöttem neked 22 igazán trendi nyári rövid frizurát, előtte azonban lássuk milyen előnyökkel jár a rövid haj nyáron!

Ezek az előnyei a rövid frizuráknak nyáron

Először is a nyári forróságban nem melegít pluszban a hajad, egy rövidebb fazon nem lapul rá a nyakadra és a füledre, ami már önmagában nagy felüdülés ha 40 fok van odakint. Sokan egész nyáron felkötve viselik a hajukat, ez is lehet megoldás, de miért ne vágatnál egy rövidebb fazont? Egy rövid haj nyáron sokkal praktikusabb és mire itt az ősz hajad sokat nő és erősebb lesz.

Imádod a kalapokat? Nem csak divatosak de még védeni is tudod az arcod a káros UV sugárzástól. Egy rövidebb hajviselet jó választás ekkor is, hiszen kevésbé izzad be a kalap alatt a fejbőröd.

Ha rövid hajra váltasz, akkor a hajmosásra és a hajápolásra fordított idő lecsökken, így több időd marad kiélvezni a csodás nyári napokat.

Még mielőtt eszedbe jutna elővenni a hajszárítót, már meg is száradt a rövid hajad. Ez kifejezetten jól jön nyáron, hiszen kinek van kedve a 30-40 fokban még meleg levegővel fújkálni a haját?!

Amennyiben a hajtípusodnak megfelelő fazont választasz, akár hajformázó eszközök nélkül is jól fog mutatni a frizurád.

Számos nyári tevékenység, mint például úszás és strandolás, is egyszerűbb a rövid hajjal.

Frizuratippek

Rövid nyári frizurák, de mégis mit? Ezeket nézd át mindenképpen

A legszebb nyári bubifrizurák

Ha nem szeretnél nagyon rövid hajat, de azért kacsintgatsz a rövidebb fazonok felé, akkor a bubifrizurát neked találták ki. Rengeteg fazon közül választhatsz és nagyon jól variálható, ezért sokak nagy kedvence.

Nyárra egy rétegekkel feldobott vagy akár tépett, vállig vagy váll fölé érő bubi fazont ajánlok. A légies rétegek csodásak a nyári szellőben, illetve nagyon jól mutatnak mind hullámos, mind pedig egyenes hajból.

Frizuratippek
Frizuratippek
Ha tengerparton vagy és a sós víztől kissé behullámosodik a hajad, akkor garantáltan mindenki irigykedni fog a bubifrizurádra. Persze, ha éppen nem jutsz el a tengerpartra, egy kúpvassal is tudsz tengerparti hullámokat csalni a frizurádba.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Ezek a bubifrizurák hihetetlenül jól feldobhatók különféle kiegészítőkkel, például nyárias kendőkkel vagy az idén oly népszerű hatalmas csatokkal.

Frizuratippek
Frizuratippek
A rövid bubi még a nyakad is szabadon hagyja, így nem melegít annyira, mint a félhosszú vagy hosszabb változatai.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Hajszínekből nyáron általában jobban preferáljuk a világosabb árnyalatokat, illetve évek óta nem megy ki a divatból az ombre és a balayage, amelyek napcsókolta hatást kölcsönöznek a hajadnak.

Frizuratippek

Frizuratippek

Frizuratippek

Frizuratippek

Frizuratippek
A még rövidebb: pixie

Ha merészebb vagy és a rövid bubinál is rövidebb hajat is bevállalsz, akkor rengeteg pixie fazon közül válogathatsz.

A pixie-k esetén is ajánlom a melírt, akár az előbb említett ombre vagy balayage festési technikákat, egy rétegzett vagy tépett pixie-t nagyon jól fel tudnak dobni.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
A nyár a lazaságról és vidámságról szól, az aszimmetrikus pixie-nél pedig keresve sem találhatnál játékosabb frizurát.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
 

Neked melyik rövid nyári frizura a kedvenced?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?