A legtöbben azt gondolják, hogy a nagyon rövid haj teljesen bekorlátozza a viselőjét és nagyon leszűkül a lehetséges frizurastílusok köre. Nos az igaz, hogy le kell mondanod a kontyokról, fonatokról, ugyanakkor fölösleges lenne vitatni, hogy kevés más fazonnal tudsz olyan erős és magabiztos kisugárzásra szert tenni, mint amit egy nagyon rövid frizura adhat számodra.

Az elmúlt évtizedekben a nagyon rövid női frizurákra csupán, mint fiús viseletekre tekintettek, ez mára nagyot változott és ma már inkább a magabiztosság, a határozottság és a femme fatale jelzőkkel társítják. Nem csoda, hogy előszeretettel válasszák napjainkban ezt a viseletet színésznők, énekesnők, és sok híres ember a világot jelentő deszkákon.

Biztos vagyok benne, hogy a jövőben továbbra is hódítani fog a nagyon rövid haj és egyhamar nem fog kimenni a divatból, mert igazi karaktert ad az arcnak és magabiztosságot sugároz.

Egy jól eltalált nagyon rövid frizura is képes formálni az arcod, kiemeli előnyös vonásaidat és ápol és eltakar ahol kell.

Az alábbi ábra jól összefoglalja, hogy melyik arcformánál melyik rövid frizura a legelőnyösebb, de az egyszerűség kedvéért mondom is röviden, mire érdemes figyelned.

Nagyon rövid frizurák
 

Nagyon rövid női frizurák arcformák szerint – az alapelvek

Ha ovális arcformád van, akkor nagyon szerencsés vagy, mert bármilyen frizurát is választasz, az jól fog állni. Mivel a frizura kiválasztásánál nem kell különösen aggódnod hiszen minden jól fog állni, ajánlom, hogy kísérletezz bátran a különböző hosszúságú fazonokkal. Fontos továbbá, hogy bőrtónusodhoz jól passzoló hajszínárnyalatot válassz, ebben nagy segítségedre lesz fodrászod, aki ha eléggé felkészült, el fogja tudni mondani, melyek a legelőnyösebb színek számodra.

Kerek arcformánál ellensúlyozni kell az arc kerekségét és szimmetriáját, éppen ezért kitűnőek az aszimmetrikus fazonok és a hosszabb oldalsó frufruk. Oldalt mindig vágasd rövidebre a hajad, mint a fejed tetején, hogy nyújtsd és ne szélesítsd az arcod. A legjobb pixie frizurákat kerek archoz itt találod.

Ha hosszúkás arcod van, akkor vigyázz a nagyon rövid hajakkal, mert túlságosan is fel tudják hívni a figyelmet az arcod hosszára, a cél pedig pont ennek az ellenkezője. A hosszabb pixie-k állnak a legjobban, de ha ragaszkodsz a nagyon rövid frizurákhoz, akkor válassz olyan frufrut, ami elvesz az arcod hosszából.

A szögletes arcforma erős éleit lágyítani kell, ezt azzal tudod elérni, ha egy kis kócos hullámos textúrát adsz a hajadnak.

Szív alakú arcformád van, mint Reese Witherspoon-nak? Dobd fel a frizurád egy hosszabb frufruval, ami kiemeli a szemeid. Ugyanakkor hátul és oldalt akár egészen rövidre is vágathatod a hajad.

Gyémánt arcformánál szuperül kiemeli az amúgy is csodásan markáns arccsontodat, ha két oldalt rövidebbre vágatod a frizurád, mint felül.

A nagyon rövid frizurák kiválóan alkalmasak az olyan vonzó arcvonások kiemelésére, mint a szépen kiemelkedő arccsontok és a csábító szemek.

Nagyon rövid frizurák
Nagyon rövid frizurák
Nagyon rövid frizurák
Nagyon rövid frizurák
Nagyon rövid frizurák
Nagyon rövid frizurák
Egy menő színnel, mint amilyen ez a fehér vagy pasztell rózsaszín igazán karakteres és egyedi megjelenésed lesz.

Nagyon rövid frizurák
Nagyon rövid frizurák
Érettebb hölgyeknek is kifejezetten ajánlom ezeket a nagyon rövid frizurákat, ugyanis sokkal fiatalabbnak fognak tűnni tőlük!

Nagyon rövid frizurák
/
Nagyon rövid frizurák
Nagyon rövid frizurák

Inspiráció sztároktól, akik bevállalták a nagyon rövid hajat

Katy Perry

Nagyon rövid frizurák
Michelle Williams

Nagyon rövid frizurák
Cara Delevingne

Nagyon rövid frizurák
Jamie Lee Curtis

Nagyon rövid frizurák
Natalie Portman, aki a V-mint vérbosszú ikonikus jelenetében vált meg a hosszú hajától

Nagyon rövid frizurák
Emma Watson

Nagyon rövid frizurák
Anne Hathaway

Nagyon rövid frizurák
 

Te be mernél vállalni egy nagyon rövid fazont?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?