A mindennapokban a legpraktikusabb hajviseletnek számítanak a félhosszú frizurák, de sokan azt hiszik, hogy nem lehet belőlük látványos esküvői frizurát készíteni. Itt az idő, hogy eloszlassuk a tévhiteket!

Az esküvői ruha és torta mellett a menyasszony frizurája okozza a legtöbb fejtörést a nagy nap tervezésekor. Hosszú hajból könnyű hatalmas, magával ragadó frizurát készíteni, míg a rövid tincsekkel sincs sok probléma, ha jó fodrász kezébe kerülsz. A középhosszú haj azonban sokakat gondolkodóba ejt. Mi legyen vele? Hagyjuk leengedve? Tűzessünk kontyot? Fonatokkal ékesítsük?

Ettől függ, milyen lesz a hajkoronád

Az első és legfontosabb, hogy legyen meg a helyszín és a ruha, a frizurát majd hozzájuk igazítjuk! Akkor jó egy esküvői frizura, ha nem kell érte komoly frizuraváltást végrehajtani, hanem a meglévőből készíthető el.

Három kérdés – három válasz és kész is a frizurád

Annak érdekében, hogy tökéletes legyen az esküvői megjelenésed, először is a következő három egyszerű kérdésre kell válaszolnod. Az első, hogy feltűzött vagy leengedett hajat szeretnél? A második, hogy göndörítsük, hullámosítsuk vagy inkább hagyjuk meg a maga természetességében az esését? A harmadik kérdés pedig az, hogy lesz-e valamiféle esküvői kiegészítő a hajadon, úgymint fátyol, diadém vagy hajdísz? Ha ezekre a kérdésekre tudod a választ, a helyszín és a ruha ismeretében máris könnyebb dolga van a fodrászodnak.

Ezekre még szükség lesz, hosszú nap áll előttünk!

Ha elkészült félhosszú hajadból a csodás esküvői frizurád, már csak arról kell gondoskodni, hogy kibírja a lagzi végéig, így a nagy nap előtt mindenképpen be kell szerezz pár dolgot, úgymint hajlakk a tökéletes rögzítéshez, száraz sampon a hajtövek emeléséhez és fényt adó hajspray a tökéletes megjelenéshez, függően az egyéni igényeidtől.

Megváltozott az esküvői frizurák világa is

Jó néhány éve már kimentek a divatból a hajcsatok százaival megtámasztott, csigára csavart vagy éppen merevre lakkozott menyasszonyi frizurák. Ez annyira nem is baj, mert egyrészt úgy nézett ki velük az ember lánya, mintha egy búra lenne a fején, többségük életidegen is volt.

Könnyed, nőies és ragyogó: ez a trend mostanában

Manapság a vidám, könnyed szertelenség a trendi, azok a kontyok, amelyek úgy néznek ki, mintha csak összecsapták volna őket, miközben igazi műalkotások! Persze, aki akarja, az maradhat a szigorú összhatásnál!

Félhosszú esküvői frizurák – a lehetőségek végtelenek

Igazából szinte csak a fantázia és a haj hossza szabhat gátat a kreativitásnak. Elég egy-két tincset máshogy csavarni és máris új, egészen egyedi esküvői frizura készíthető a félhosszú hajból.

Légy te a nap királynője!

Akár azt is hihetnéd, mikor a tükörbe nézel, hogy egy Disney meséből léptél elő. A koronának is beillő hajékszer, ami körül öleli a kontyod, vagy a hercegnői diadémod beragyogja az esküvőd és mindenki számára emlékezetessé teszi a belépődet.

Esküvői frizurák félhosszú hajból
Esküvői frizurák félhosszú hajból
Esküvői frizurák félhosszú hajból

Egy bájos konty a tarkón minden stílushoz passzol

Legyen szó vintage vagy farm hangulatú esküvőről, netán elegáns kézfogóról és lakodalomról, a tarkókonty mindig telitalálat, hiszen természetes, nőies és végtelenül bájos.

Az esemény stílusától függően lehet szigorúan tűzött vagy bohókásan kócos egyaránt. Sőt, a felső tincsek kiemelésével vagy fonatokkal még különlegesebbé és látványosabbá tehető az esküvői frizura.

Ráadásul ez a forma szinte kiált a hajékszerek után, amelyekbe könnyedén betűzhető a fátyol is! Akár göndöríthetjük is feltűzése előtt a tincseket, ezzel még nagyobb konty készíthető.

Esküvői frizurák félhosszú hajból
Esküvői frizurák félhosszú hajból
Esküvői frizurák félhosszú hajból
Esküvői frizurák félhosszú hajból
Esküvői frizurák félhosszú hajból

Engedd szabadon!

Bár sokan azt gondolják, hogy az esküvői frizura csak konty lehet, ez nem így van. Egy gyönyörű félhosszú frizura megérdemli, hogy a nagy napon is főszerepet játsszon. Egy kis csavarral – például másfajta beszárítással – teljesen újként hat és a megfelelő kiegészítőkkel díszítve felveszi a versenyt a leglátványosabb kontyokkal is!

Esküvői frizurák félhosszú hajból
Esküvői frizurák félhosszú hajból
Esküvői frizurák félhosszú hajból

Ne csak a csokrodban legyenek virágok!

A menyasszonyi csokor virágai, mint a rózsa és az orchidea, a félhosszú hajból készült esküvői frizurákban is csodásan mutatnak. Téli esküvőhöz pedig – amikor csak import virágok kaphatók, különböző terméseket is felhasználhatsz frizurád díszítéséhez, a hatás ugyanolyan elbűvölő lesz!

Esküvői frizurák félhosszú hajból
Esküvői frizurák félhosszú hajból
Esküvői frizurák félhosszú hajból

Nem csak a hajvágás, a feltűzés is lehet réteges

Ahogy a félhosszú frizurák terén nagyon kedvelt vágás a rétegezés, hiszen ezzel még többnek látszik a hajtömeg, ráadásul le sem lapul, úgy az esküvői hajtrendben is megjelent ez a stílus, igaz, a kontyok terén. A több részre osztott haj, rétegenként megtűzve, majd a kontyba egybedolgozva igazán impozáns látványt nyújt, és könnyedén díszíthető is virágokkal, hajékszerekkel és fésűkkel.

Esküvői frizurák félhosszú hajból
Esküvői frizurák félhosszú hajból
Esküvői frizurák félhosszú hajból

Különleges és izgalmas választás a féloldalas konty

Az aszimmetriától sokan idegenkednek, de egy esküvői frizurába ez is belefér, főleg akkor, ha a kiegészítők és a fátyol miatt szinte adja magát ez a választás.

Esküvői frizurák félhosszú hajból
Esküvői frizurák félhosszú hajból
 

Az életed legromantikusabb napján a stílusod lehet gyengéd és ártatlan, vagy merész és szexis, a választás a menyasszonyé, tehát a tiéd! Ezt soha ne feledd el, bárki is állítsa ennek ellenkezőjét! Ugyan a családtagok és barátnők ilyenkor szeretnék azt látni rajtad, amit ők képzeltek el, de ne engedd, hogy elnyomjanak!

Te melyik félhosszú esküvői frizurát képzelnéd el magadnak?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?