Egy félhosszú göndör frizura igazán romantikus és nőies megjelenést kölcsönöz viselőjének. Persze csak akkor, ha rendszeresen ápolod, és olyan frizurát vág fodrászod, amit könnyen tudsz kezelni és karban tartani. Ezek nélkül inkább szénaboglyára hasonlít.

A göndör haj speciális ápolást igényel, hiszen nedves-párás időben összeugrik, ha kifésülik, akkor szanaszét áll és repül, ha pedig mindennap kivasalják, kiszáradhat és töredezetté válhat. Ráadásul, ha nem megfelelően van kezelve és vágva, rendezetlen kinézetet kelt. Általában ezekről panaszkodnak a göndör hajú hölgyek, miközben, azok, akinek egyenes a haja, egyenesen irigyli őket, hiszen nem kell bajlódniuk a hajsütő vassal és a göndörítéssel.

Frizurák göndör félhosszú hajból

Számoljunk le egy tévhittel a göndör frizurák kapcsán!

Sokan azt gondolják, hogy a göndör haj csak hosszú hajon mutat igazán jól. Ez az elmélet azonban egyáltalán nem állja meg a helyét, hiszen a göndör fürtökből készült félhosszú frizurák egyszerűen gyönyörűek.

Ez a világ egyik leghíresebb göndör hajból készült félhosszú frizurája!

Gondoljunk csak Jennifer Greyre a Dirty dancingből. Ha egy olyan férfit el tudott kápráztatni fürtöcskéivel, mint Patrick Swayze, akkor kimondhatjuk, hogy a rövidebbre vágott göndör haj maga a csoda! Annak idején annyian vágytak ilyen frizurára, hogy virágkorát élte a dauerolás, amely tartósan göndörítette a tincseket.

Frizurák göndör félhosszú hajból

Cseppet sem unalmasak a félhosszú göndör frizurák!

A göndör hajból készült félhosszú frizurák épp olyan sokfélék lehetne, mintha egyenes hajból vágnák őket. Pusztán azért, mert bongyor tincseink vannak, nem kell az unalomba fulladnunk.

Itt vannak a legsikkesebb félhosszú göndör frizurák

Bob göndör hajból? Naná!

Sok göndör hajú hölgy fél a bob frizurától, mert úgy gondolják, a hajuk túlságosan felugrik és nem fog látszani a vágás fazonja, ráadásul a rövidebb tincsek miatt hatalmasnak látszik majd a fejük. Ez azonban alaptalan félelem. Egy profi fodrász tudja, hogy milyen hosszúnak kell lennie a göndör tincseknek ahhoz, hogy tökéletes formát adjanak ki, ne féljünk hát elfogadni az ötleteit erre vonatkozólag!

Egy apró trükk még tökéletesebbé teszi

Gyakori, hogy a frizura alját egy kis ritkítással könnyítik ki, mivel a göndör haj sokkal sűrűbb, mint az egyenes, így a félhosszú frizura nem merevedik el és nem lesz olyan, mint egy bukósisak. A nagy, laza hullámok, a kisebb göndör fürtök, de még az apró gyűrűzésű tincsek is alkalmasak arra, hogy félhosszú frizurát készítsenek belőle.

Frizurák göndör félhosszú hajból

Mintha most ébredt volna

Ugyan sokan azt gondolják, hogy a göndör hajban nem látszik a tépett stílus, ez nincs így. A félhosszú, rétegesen vágott frizura olyan természetes hatást kelt, mintha viselője nemrég bújt volna ki az ágyból.

Frizurák göndör félhosszú hajból
Frizurák göndör félhosszú hajból
Frizurák göndör félhosszú hajból
 

Elegáns és kifinomult is lehet

A megfelelő vágási technikával nemcsak bájos és bolondosan könnyed félhosszú frizura alakítható ki a természetesen göndör tincsekből, hanem olyan elegáns hajviselet is, amely bármely munkahelyen megállja a helyét és komolyságot, professzionalizmust sugall.

Frizurák göndör félhosszú hajból
Frizurák göndör félhosszú hajból
Frizurák göndör félhosszú hajból

Elő a kiegészítőkkel!

A félhosszú göndör haj szinte kiált a vidám és bájos csatok után, hiszen ezek még inkább kiemelik romantikus hatását. Mivel a félhosszú göndör haj csodás feltűzve is, nyugodtan válogass a szebbnél szebb hajba valók között.

Frizurák göndör félhosszú hajból
 

Frizurák göndör félhosszú hajból

A fonás és a konty is jól mutat a göndör tincseken

Ugyan az általános közvélekedés az, hogy a fonatok és kontyok szépsége inkább egyenes vagy hullámos hajban bontakozik ki teljesen, a göndör tincsekből készült félhosszú frizurát is remekül lehet velük formázni.

Frizurák göndör félhosszú hajból
Frizurák göndör félhosszú hajból
Frizurák göndör félhosszú hajból

Te melyik félhosszú göndör frizurát vállalnád be?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?