Míg egy esküvőre vagy szalagavatóra jobb ha rábízod magad egy fodrászra, addig más, kevésbé hivatalos alkalmakra otthon is nekivághatsz egy kis hajszobrászkodásnak, ha van hozzá affinitásod. Egy egyszerűbb alkalmi frizurát félhosszú hajból otthon is könnyedén elkészíthetsz.

Bár tény és való, hogy a fodrász munkájának gyakorta sokkal látványosabb az eredménye, hiszen olyan technikákat is ismer és alkalmaz, amelyeket te talán nem tudsz megoldani saját kezűleg, de hidd el, ha úgy döntesz, hogy saját magad készítesz alkalmi frizurát félhosszú hajadból otthon, akkor sem kell kétségbe esned.

Ez kell ahhoz, hogy csodás alkalmi frizurát készíts félhosszú hajadból otthon!

Csak két tükör, némi kézügyesség és gyakorlat, és néhány apróság szükséges ahhoz, hogy bármikor kitűnj a tömegből egy-egy céges vagy társasági eseményen, illetve elkápráztasd a családodat az együtt töltött ünnepi alkalmak ideje alatt.

Minden nőnek kell egy kis fekete ruha és egy hajsütővas

A legegyszerűbb alkalmi frizurák félhosszú hajból otthon hajsütővassal készülnek. Ha ugyanis jobb szereted kibontva hordani tincseidet, akkor az a legegyszerűbb módszer, ha kifelé vagy befelé irányuló loknikkal dobod fel az összképet.

alkalmi frizurát félhosszú hajból otthon
Frizuratippek
Frizuratippek

Ezzel teheted még tökéletesebbé a loknikat

Arra azonban nagyon figyelj, hogy megfelelő méretű vassal készítsd el a hullámokat, elég ideig melegítsd a tincseidet és utána azonnal tűzd meg a csigákat, míg ki nem hűl a hajad, különben hamar szétesik és kinyúlik a frizurád. Miután kiengedted és átfésülted a loknikat, érdemes egy kis göndörítő hatású hajlakkal fixálni őket, biztos, ami biztos alapon.

alkalmi frizurát félhosszú hajból otthon
Frizuratippek

Alkalmi frizurák félhosszú hajból – Konty? Csak lazán!

Egy laza konttyal is tökéletes alkalmi frizurát kreálhatsz félhosszú hajadból, ráadásul könnyen még játékosabbá teheted. Ha a fejed tetejére tekered a „búbot”, igazán friss és elegáns hatást érhetsz. Ha szív alakú az arcod, akár féloldalasra is veheted a figurát és kötheted a laza kontyod, tökéletesen fog állni és remek választás lesz.

Frizuratippek
alkalmi frizurát félhosszú hajból otthon
alkalmi frizurát félhosszú hajból otthon

Ha nincs otthon ebből elég, bele se kezdj inkább!

Egy dolog azonban nagyon fontos, elég hajtűt használj, mert ha nem tűzöd meg megfelelően a kontyodat, szétesik az egész és ugrott az elegáns dáma megjelenésed.

A copf is lehet elegáns alkalmi frizura!

Sokan talán úgy gondolják, hogy az összekötött haj a hétköznapok és az edzések viselete, ez azonban egyáltalán nem igaz! Egy jól kiválasztott lófarok vagy hajfonat ugyanolyan alkalmi frizura lehet félhosszú hajból, mint a fodrászok által elkészített műremekek. Legyen szó a fejtetőn megkötött, csavart, vagy féloldalas copfról és fonatról.

Már az első pillanatban sikert fogsz aratni a társaságban és senki sem fogja gondolni, hogy félhosszú alkalmi frizurádat te magad dobtad össze otthon.

Frizuratippek
alkalmi frizurát félhosszú hajból otthon
alkalmi frizurát félhosszú hajból otthon

Gyors és profi alkalmi frizura félhosszú hajból otthon? Tényleg sikerülhet?

Elég, ha követed tanácsaimat és máris olyan frizurával léphetsz ki az ajtón, amivel nemcsak elegáns leszel, de még időt is spórolsz hiszen egyes fazonokat pillanatok alatt összerakhatsz!

Ha nem bízol teljesen a kézügyességedben, akkor érdemes gyakorolnod egy kicsit még az esemény előtti napokban, így nem érhet kellemetlen meglepetés és nem kell újratervezned a megjelenésed az utolsó pillanatban.

Te magadnak készíted alkalmi frizuráidat, vagy csak a fodrászodban bízol?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?