Ha félhosszú hajad van, valószínű nem tévedek sokat, ha az átlag hétköznapokban leggyakrabban egyszerűen copfba fogod vagy minden cécó nélkül kiengeded. Nem csoda hiszen mindkettő gyorsan „elkészíthető” és nem igényelnek különösebb kézügyességet sem.

Bár a copfok igen népszerűek az év bármely szakában, most nyáron még többen fogják össze a hajukat reggelente. Biztos vagyok benne, hogy a 30 fokos meleg beköszöntével te is gyakrabban választod a copfot a kiengedett haj helyett.

Ezek a frizurák a praktikusság mellett kényelmesek, lazák, de mégis nőiesek is. Viselheted őket a hétköznapokon, sportoláskor, elegánsabb alkalmakkor és bulikba is, egy szóval ha ügyesen játszol vele, akkor szinte minden alkalomra találhatsz megfelelő fazont.

Ha kifogytál az ötletekből és már unalmasnak tartod a copfjaid, akkor nagyon jó helyen jársz, ugyanis ebben a cikkben megosztok veletek 12 izgalmas copf ötletet félhosszú hajból.

Laza hullámos copfok

Hullámos vagy göndör hajból a legjobb egy alacsonyan összefogott laza copfot készíteni. Ezek a frizurák nagyon nőiesek és akár elegánsabb alkalmakkor is megállják a helyüket.

A dúsabb, teltebb hatásért a copf feletti tincseket megszoktam egy kicsit lazítani, ezzel megemelem ezt a részt. Apró trükk ugyan, de nagyon sokat dob a frizurán.

Szintén apróság, de sokkal elegánsabb lesz az összhatás, ha a hajgumit egy vékony hajtinccsel elrejted. Az oldalt lazán kihúzott tincsek szépen keretezik és kiemelik az arcod, romantikus hatást kölcsönöznek számodra.

Laza hullámos copfok
 

Laza hullámos copfok
 

Laza hullámos copfok

Magasan összefogott szoros copf

A szoros copfok magabiztosságot sugároznak és kiemelik arcod szépségét. Emellett igazi aduászok akkor is, ha szeretnél nyerni +1 napot a hajmosás előtt.

Itt is érdemes venni egy tincset a copfból, és azt körbe tekerni a hajgumi körül, majd pedig egy hullámcsattal rögzíteni.

Arra, hogy a babahajak ne lógjanak ki számos tipp van, a legpraktikusabb ha egy kis hajlakkal simítod le.

Magasan összefogott szoros copf
Fonásokkal tarkított copfok

A hajfonatok minden frizurát feldobnak nincs ez másképp a copfok esetében sem. Attól függően, hogy milyen hatást szeretnél elérni a fonatok sokszínűségének köszönhetően szinte bármilyen stílusú frizura felbobható vele.

Az előbbiekben bemutatott szoros copfot is fel lehet turbozni egy vékonyabb francia fonással készült fonattal. Elegánsabb koktélpartikra vagy akár az edzőterembe is el tudom képzelni ezt a frizurát.

Fonásokkal tarkított copfok
A következő frizura is egyenes hajból készült és szorosan összefogott, itt azonban középen van elválasztva a haj és a copf közvetlenül a tarkónál alatt lett összefogva. Egy-egy apró fonat a két oldalon és néhány kihúzott tincs igazán feldobja az összhatást.

Fonásokkal tarkított copfok
Félhosszú hajból nem mindig egyszerű fonott frizurát készíteni, de a fejtetőről induló fonat változatok tökéletesek ebből a hajhosszból is.

Ennél a frizuránál is bevethetők a már korábban említett apró trükkök, mint a tincsek megemelése a copf fölött a dúsabb hatásért és a hajgumi elrejtése, itt ráadásul a fonattal is el tudod takarni.

Fonásokkal tarkított copfok

Színes kendők minden mennyiségben

Észrevetted már, hogy a boltok polcait ellepték a színes selyemkendők? Minden kétséget kizáróan 2019 egyik legtrendibb kiegészítői a kendők, nem véletlen hiszen a hajban is csodásan mutatnak.

Egy vidám, mintás kendő a legegyszerűbb copfot is képes feldobni, nemcsak vonzza majd az elismerő tekinteteket, de a copfod végéből kilógó kis hajszálakat is remekül elfedi.

A legegyszerűbb változatokban csupán a copf köré van kötve a kendő.

copfok díszes kendőkkel
 

copfok díszes kendőkkel
De a hosszabb kendőkből egy csinos masni is köthető a hajba.

copfok díszes masnival

Egyéb divatos kiegészítők

Ha úgy éreznéd, hogy a kendők nem annyira a te világod vagy túl soknak érzed a munkahelyeden is viselni, akkor figyelmedbe ajánlom a következő két kiegészítőt.

Egy korábbi cikkben, amelyben félhosszú hajból is elkészíthető ballagási frizurákat mutattam, már említettem, hogy idén mennyire divatosak a hatalmas csatok. A legjobb bennük, hogy csak előveszel párat belőlük, beletűződ a hajadba és kész is. Bármilyen frizurát fel tudsz dobni velük.

copfok csattal díszítve
Többször is említettem, hogy a legtöbb esetben jobban mutat, ha a hajgumit elfedjük. Azon kívül, hogy egy hajtinccsel tüntetjük el, kaphatók kis ékszerként kinéző hajgumik, amik szintén sokat dobnak egy egyszerű copfon is.

copfok csatokkal díszítve
Ugye látod már mennyi különleges copfváltozat vár? Te melyiket viseled legközelebb?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?