Rengeteg nő kezdi úgy a napot, hogy kivasalja a haját, mert elégedetlen azzal, hogy hullámos lesz az éjszaka folyamán. Pedig hidd el, a félhosszú frizurák hullámos hajból egy egészen más dimenzióba emelik a megjelenésed!

Ugyan a kivasalt egyenes haj felettébb elegáns megjelenést kölcsönöz viselőjének, a félhosszú frizurák hullámos hajból lesznek igazán könnyedek és látványosak. A hullámos tincsek vidám és életigenlő személyiséget sugallnak. Ráadásul a hullámok mindig frissnek láttatják a frizuránkat.

félhosszú frizurák hullámos hajból

Praktikák, ha félhosszú frizurát készítenél hullámos hajból

Sokan azt gondolják, hogy a hullámokat csak daueres kezelés, vagy hajsütővas használatával lehet megalkotni, főleg akkor, ha az ember lányát egyenes tincsekkel ajándékozta meg a természet.

Óvatosan a forrósággal

Szerencsére vannak nem hővel működő hajhullámosító eljárások is, melyeknél nem kell tartani a magas hőmérséklettel járó hajkárosító tényezőktől. Habár sok bajtól megkímélheted magad, ha minőségi hővédő spray-t és kíméletes hőmérsékletet használsz.

félhosszú frizurák hullámos hajból
Frizuratippek

Apró trükkök tárháza

Ahhoz viszont, hogy tengerparti hatású, vagy lágyan leomló hullámokat viselhess, nincs mindig szükség erre, elég, ha bevetsz néhány egyszerű praktikát, úgymint texturáló spray, a göndörítő hajhabot és hajlakkot, valamint a csavarást, a fonást és a jó öreg diffúzort a hajszárítódra téve!

Így készíthetsz félhosszú frizurát hullámos hajból!

A hullámos haj egyik nagy előnye, hogy többféle módon megvalósítható. Legjobban akkor sikerül majd, ha nem frissen mosott, hanem inkább egynapos hajból készíted el. A texturáló spray tartást ad a tincseknek, mielőtt a hajsütővassal kezelésbe vennéd őket, fújd át néhányszor vele a hajad, hogy tartósabbak legyenek a hullámok.

Frizuratippek
félhosszú frizurák hullámos hajból
félhosszú frizurák hullámos hajból

Tekerd és csavard!

A hajcsavaróval való hullámosítás már kicsit tovább tart, de ha hagyod rendesen megszáradni a hajad, akkor ez a legstrapabíróbb megoldás, a nap folyamán folyamatosan engednek ki a loknik, de akár másnapig is kitartanak.

Frizuratippek
félhosszú frizurák hullámos hajból
Frizuratippek

Módjával használd a balzsamot

Ha azonban azt szeretnéd, hogy félhosszú frizurád hullámos hajadból gyönyörű és sokáig kitartson, fogadj meg két jó tanácsot. Egyrészt hajmosás után kevesebb hajbalzsamot használj és kerüld az olajos hajápolókat, mert ezek elnehezítik a hajszálakat és nehezebb lesz hullámosítani őket. A másik a hajlakk! Ha nem göndörítő hatású, a lehető legkevesebbet használj belőle, mert ha elmerevíted a loknikat, a frizurád minden lesz, csak természetes hatású nem.

Tengerpart, szél, szabadság: ez a legszexisebb félhosszú frizura hullámos hajból!

Az úgynevezett strandfrizura már évek óta hódít, de a félhosszú frizurák esetében most éli a fénykorát. Könnyedén elérheted ezt a vidám, kissé kócos hatást, hiszen elég a hajtincsek közepét a sütővasra tekerni, a végüket pedig szabadon hagyni. A legjobb ebben a frizurában az, hogy tartós és minden alkalomra tökéletes választás.

félhosszú frizurák hullámos hajból
 

Frizuratippek
 

félhosszú frizurák hullámos hajból

Mintha elaludtad volna….

Nincs annál bájosabb, mint mikor egy nő haját összegyűri a párna, ilyenkor szinte mindenkinek – akinek egyenes a haja – van egy kis hullám a tincseiben. Ezek azonban nem maradnak meg maguktól egész nap, éppen ezért jó, ha egy kis segítséggel, és némi göndörítő hajlakkal fixálod őket. Ha a reggeli fésülködés megfosztana a szexis hullámoktól, akkor vesd be a hajsütővasat, majd alaposan rázd szét a loknikat, így máris visszatér a reggeli varázs!

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?