Akár menyasszony vagy a saját esküvődön, akár koszorúslány a legjobb barátnőd házasságkötésén, egy dolog biztos: tökéletesen kell kinézned! Ebbe nemcsak a csodás ruha és cipő, valamint a smink tartozik bele, hanem a mesés frizura is. Az esküvői kontyok félhosszú hajból is remekül mutatnak!

Amikor esküvőre készülünk, még jobban felértékelődik a kinézetünk. Ilyenkor az apró tökéletlenségek is nagyobbnak tűnnek. Nem viccelek, volt már olyan menyasszonyom, aki a frizurapróba elején elsírta magát, mert szerinte olyan kevéske haja volt, hogy abból biztosan nem lehet gyönyörű kontyot kötni. A frizurapróba végére azonban már egy önbizalommal teli ifjú hölgy ült a tükör előtt, aki néhány héttel később, az esküvőjén boldogan élte át saját tündérmeséjét fejedelmi kontyával a fátyla alatt.

Bármilyen hajtípusból elkészíthető az esküvői konty félhosszú hajból

Legyen szó vékonyszálú, egyenes, göndör vagy épp kevés hajról, apró trükkökkel könnyedén csodás kontyot lehet varázsolni. Neked csak annyi a dolgod, hogy elhozd a menyasszonyi vagy koszorúslányi ruhád fotóját – a legjobb, ha rajtad van lefényképezve elölről és hátulról egyaránt – és a fejdíszt vagy fátylat, illetve az, hogy mesélj a helyszínről és az esküvő tematikájáról, valamint arról, hogy neked mi az, ami tetszik.

Szakértő kezekben rátalálsz az igazira!

Válassz ki esküvői kontyokat félhosszú hajból és azokról is hozz nyugodtan fotókat. A fodrászoddal először leszűkítitek a hatalmas választékot úgy 2-3 darabra, ami biztosan jól is állna neked, majd elkezdődik a varázslat!

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

Hogy lehet látványos az esküvői konty félhosszú hajból?

Több módja is van annak, hogy a hajtömeged mennyiségét megnöveljük egy este erejéig. Az apró, ámde hihetetlenül hatékony trükkök segítenek abban, hogy az esküvőd minden percében igazi királynőnek érezd magad.

Egy kis titkos hajszaporítás

Az egyik legegyszerűbb a póthaj betűzése a meglévő tincsek közé, így sokkal több hajból tudunk dolgozni. Az előnye, hogy az egész természetesnek tűnik, a hátránya – ha ugyan ez hátránynak nevezhető –, hogy a póttincsek a lagzi után is a fejeden maradnak majd egy ideig, legalábbis addig, míg le nem szedeted. A menyasszonyok általában a nászút végéig fent hagyják ezeket, mert a mézeshetek alatt is szeretnének csodásan kinézni.

Instant dúsítás

A másik módszer az úgynevezett kontyfánk vagy kontypárna, függően attól, milyen fazonú lesz az esküvői konty félhosszú hajból. Ennek előnye, hogy a tincseket rádolgozva hatalmas frizura készíthető a segítségével, hátránya, hogy a frizura lebontása után ki kell venni és marad az eredeti hajtömeg.

Ezek a legszebb esküvői kontyok félhosszú hajból

Lehet bájosan kócos, de akár a természetes göndörséged is kiemelheted egy szép tűzéssel. Nem kell az aktuális trendeket követned, ha nem akarod. Egy gyönyörű konty azonban mindig azt sugallja, hogy viselője elegáns és tetőtől-talpig igazi nő!

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

Fonattal még különlegesebbek az esküvői kontyok félhosszú hajból

Manapság a hajfonás a reneszánszát éli, miért hagynánk ki a kontytűzéskor? Ha akarod, elég egy tincsnyi fonat oldalt, vagy az egész konty állhat hajfonatból. Igazából csak a fantázia szabhat határt a frizurádnak.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

Egy világsztár után szabadon

Sokan nem rajonganak a modern frizurákért, számukra tökéletes választás lehet az a forma, amely a legendás színésznő, Audrey Hepburn stílusát idézi fel. Hajékszerrel, de akár egy fehér szalaggal is díszíthető, ez utóbbi még játékosabb, bohókásabb és kedves látványt nyújt.

Frizuratippek
 

Frizuratippek
 

Frizuratippek
 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?