Akár menyasszony vagy a saját esküvődön, akár koszorúslány a legjobb barátnőd házasságkötésén, egy dolog biztos: tökéletesen kell kinézned! Ebbe nemcsak a csodás ruha és cipő, valamint a smink tartozik bele, hanem a mesés frizura is. Az esküvői kontyok félhosszú hajból is remekül mutatnak!

Amikor esküvőre készülünk, még jobban felértékelődik a kinézetünk. Ilyenkor az apró tökéletlenségek is nagyobbnak tűnnek. Nem viccelek, volt már olyan menyasszonyom, aki a frizurapróba elején elsírta magát, mert szerinte olyan kevéske haja volt, hogy abból biztosan nem lehet gyönyörű kontyot kötni. A frizurapróba végére azonban már egy önbizalommal teli ifjú hölgy ült a tükör előtt, aki néhány héttel később, az esküvőjén boldogan élte át saját tündérmeséjét fejedelmi kontyával a fátyla alatt.

Bármilyen hajtípusból elkészíthető az esküvői konty félhosszú hajból

Legyen szó vékonyszálú, egyenes, göndör vagy épp kevés hajról, apró trükkökkel könnyedén csodás kontyot lehet varázsolni. Neked csak annyi a dolgod, hogy elhozd a menyasszonyi vagy koszorúslányi ruhád fotóját – a legjobb, ha rajtad van lefényképezve elölről és hátulról egyaránt – és a fejdíszt vagy fátylat, illetve az, hogy mesélj a helyszínről és az esküvő tematikájáról, valamint arról, hogy neked mi az, ami tetszik.

Szakértő kezekben rátalálsz az igazira!

Válassz ki esküvői kontyokat félhosszú hajból és azokról is hozz nyugodtan fotókat. A fodrászoddal először leszűkítitek a hatalmas választékot úgy 2-3 darabra, ami biztosan jól is állna neked, majd elkezdődik a varázslat!

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

Hogy lehet látványos az esküvői konty félhosszú hajból?

Több módja is van annak, hogy a hajtömeged mennyiségét megnöveljük egy este erejéig. Az apró, ámde hihetetlenül hatékony trükkök segítenek abban, hogy az esküvőd minden percében igazi királynőnek érezd magad.

Egy kis titkos hajszaporítás

Az egyik legegyszerűbb a póthaj betűzése a meglévő tincsek közé, így sokkal több hajból tudunk dolgozni. Az előnye, hogy az egész természetesnek tűnik, a hátránya – ha ugyan ez hátránynak nevezhető –, hogy a póttincsek a lagzi után is a fejeden maradnak majd egy ideig, legalábbis addig, míg le nem szedeted. A menyasszonyok általában a nászút végéig fent hagyják ezeket, mert a mézeshetek alatt is szeretnének csodásan kinézni.

Instant dúsítás

A másik módszer az úgynevezett kontyfánk vagy kontypárna, függően attól, milyen fazonú lesz az esküvői konty félhosszú hajból. Ennek előnye, hogy a tincseket rádolgozva hatalmas frizura készíthető a segítségével, hátránya, hogy a frizura lebontása után ki kell venni és marad az eredeti hajtömeg.

Ezek a legszebb esküvői kontyok félhosszú hajból

Lehet bájosan kócos, de akár a természetes göndörséged is kiemelheted egy szép tűzéssel. Nem kell az aktuális trendeket követned, ha nem akarod. Egy gyönyörű konty azonban mindig azt sugallja, hogy viselője elegáns és tetőtől-talpig igazi nő!

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

Fonattal még különlegesebbek az esküvői kontyok félhosszú hajból

Manapság a hajfonás a reneszánszát éli, miért hagynánk ki a kontytűzéskor? Ha akarod, elég egy tincsnyi fonat oldalt, vagy az egész konty állhat hajfonatból. Igazából csak a fantázia szabhat határt a frizurádnak.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

Egy világsztár után szabadon

Sokan nem rajonganak a modern frizurákért, számukra tökéletes választás lehet az a forma, amely a legendás színésznő, Audrey Hepburn stílusát idézi fel. Hajékszerrel, de akár egy fehér szalaggal is díszíthető, ez utóbbi még játékosabb, bohókásabb és kedves látványt nyújt.

Frizuratippek
 

Frizuratippek
 

Frizuratippek

Neked melyik konty tetszik a legjobban?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?