A tavalyi év sok szempontból az esküvők évének számított. Láthattunk jó pár sztáresküvőt, még a királyi családban tartott menyegzőre is betekintést nyerhettünk, amelyek sok szempontból meghatározták az idei év divatját. Lássuk hát, milyen trendek hódítanak idén!

#1 Esküvői ruha az egyszerűség nevében

Emlékszel Meghan Markle egyszerű, A vonalú, ejtett nyakú menyasszonyi ruhájára? Tavaly az esküvő után hetekig ettől zengett a sajtó – és csak hamar be is égett az esküvői trendek közé. A korábbi évek, hercegnői pompát mutató tüll szoknyás és csipkés esküvői ruhái egy kicsit háttérbe szorulnak idén, és az egyszerűbb, mégis elegáns fazonok hódítanak.

#2 Természetesség és elegancia az esküvői frizurák terén

Az egyszerűbb ruhaválasztást kiegészítendő érdemes a frizurára egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni 2019-ben, de természetesen itt is csak módjával. Idén elbúcsúzhatunk az égig érő kontyoktól és a túlbonyolított frizuráktól!

A laza esküvői kontyok, a beach-hullámok, sőt, akár a trükkös copfok is szóba jönnek 2019-ben az esküvői frizurák terén. Néhány csodaszép virággal még különlegesebbé teheted hajkoronád!

Esküvői frizura – könnyed hullámko

#3 Világra szóló lagzi helyett kis esküvő

Ez a trend már a korábbi években is megfigyelhető volt – és népszerűsége azóta is töretlen. Míg néhány évvel ezelőtt a legtöbb menyasszony a lehető „legnagyobb”, hetedhét országra szóló lagziról álmodozott, addig ma már a szűkebb, családi körben tartott, meghitt esküvőket preferálják inkább.

Nem is csoda, hiszen számos előnyük van. A szertartás után a legjobb, ha kibéreltek egy esküvői éttermet Budapesten, ahol megünnepelhetitek egybekeléseteket.

#4 A króm az új roségold!

Az esküvői dekorációs trendek évről évre változnak, ám az elmúlt időszakokat alapvetően határozta meg a rózsaarany, a roségold színvilága. Bár még idén is sok menyasszony választja a különleges hatású fémet az esküvői dekoráció részeként, sok esküvő esetében új trend látszik betörni: a fémes felületek ezúttal króm, ezüstös színben pompáznak!

#5 A természet, mint dekoráció – akár beltéren is!

Nincs szebb és romantikusabb dolog, mint maga a természet. A gyönyörű virágok, a megnyugtató zöld szín és a vintage divatból fennmaradt fa kiegészítők továbbra is hódítanak – így nem csoda, hogy sok menyasszony vágyik szabadtéri esküvői helyszínre.

Persze ez nem mindig kivitelezhető – és ha mégis, akkor is érdemes „eső-tervvel” készülni! Szerencsére ma már bent sem kell nélkülözni a természetet, az egyik legnagyobb trend ugyanis éppen ez: a beltérbe hozott növények, szabadtéri elemek.

#6 Unplugged esküvő – egy kreatív ötlet, amit érdemes megfontolni!

2019-et írunk. Ma már mindenki táskájában ott lapul az okos telefon, mindenki számára elérhető az internet – és lássuk be, használjuk is azt, ha kell, ha nem. Pedig egy esküvőn a legkevésbé akarjuk azt látni, hogy a vendégek folyton csak pötyögnek, ugye?

Erre is született egy trend, méghozzá az unplugged esküvő ötlete: a bejáratnál, vagy egy külön helyiségben kell leadni a mobilokat az esküvő időtartamára. A kicsit lazább párok azért egy-egy helyiséget kijelölhetnek a mobilozásra!

#7 A fényfestés, mint dekoráció

A fényfestésről a korábbi években rengeteget lehetett hallani, de a legtöbb menyasszony luxusnak érezte a saját esküvőjén is alkalmazni. Valóban nem a legolcsóbb mulatság – de gondoljunk csak bele alaposan! A fényfestés mellett nincs szükség annyi kiegészítőre, így végül is semmivel nem drágább ez a megoldás, mint a rengeteg virág- és egyéb dekor.

#8 A mélyebb, sötétebb színek hódítanak a kiegészítők terén

Bár az alapszín egy esküvőn nyilván valóan világos, vidám kell, hogy legyen, a kiegészítők terén egyre szélesebb körből válogathatsz. 2019-ben például a mélybordó és a sötétkék is a trendek közé férkőzött, amelyekkel gyönyörű, kontrasztos hatást érhetsz el a dekoráció terén.

#9 Drón légifelvételek az izgalmasabb esküvői filmért!

Az esküvői fotós és filmes keresése már biztosan nálad is megkezdődött, de nem árt megismerned az egyik legújabb trendet sem: az esküvői drónos légi felvételek készítését. Természetesen ez az opció a szabadtéri esküvők esetében lehetséges csak, azoknál viszont annál inkább javasolt. Egészen más perspektívából is megörökíthetitek Nagy Napotokat!

#10 Dália, dália és dália – minden mennyiségben!

Szinte minden évben van egy „nagy kedvenc” a virágok között az esküvők terén, és idén a legtöbb menyasszony választása a dáliákra esik. Nem is csoda, hiszen a gyönyörű, hatalmas virágok rendkívül jól kombinálhatóak, garantáltan tündökölve kibírják az egész estét – és színválasztékból is bőven akad! Egy kis zölddel, néhány apróbb virággal megbolondítva tökéletes választás.

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?