Mi lehet fontosabb egy menyasszony számára a tökéletes esküvői ruha megtalálásánál?

A tökéletes frizura!

Az sem jelenthet problémát, ha az ara nem derékig érő tincseket hord, hiszen a most oly divatos rövid fazonokból is csodálatos esküvői frizura készíthető!

A nagy napon minden nő csodás és lenyűgöző szeretne lenni, de sokak képzeletében az a kép él a tökéletes menyasszonyról, hogy ondolált hosszú tincsekkel, vagy hatalmas, merevre fixált frizurával lép oltár elé – ahogyan régen divatos volt -, amit még látványosabbá tesz a fátyla.

Szerencsére ez a felfogás mára elavult, a könnyedség vette át a tökéletes tupír és a hajtűk hadának helyét. Ráadásul az elmúlt években reneszánszukat élik a rövid frizurák, legyen szó a változatosan nyírható bobról, a vidám pixie-ről, a felnyírt fazonról vagy épp a hosszú frufruval megbolondított stílusról.

Ezekből – némi fantázia segítségével – épp olyan látványos esküvői frizurákat lehet készíteni, mint a hosszú tincsekből.

A rövid hajból készült esküvői frizurák meglehetősen egyszerűek, mindenféle felesleges formázás nélkül – persze a hajsütővas ilyenkor is a barátunk -, hiszen így hatnak igazán természetesnek.

Ezektől a rövid esküvői frizuráktól biztosan eláll majd a lélegzeted

 

Konty? Csak semmi szigorúság!

A félhosszú bob frizurából a legegyszerűbb rusztikus kontyot tűzni, ami a manapság divatos szabadtéri, „pajta” esküvőket még bájosabbá teszi. Ha a fejtetőn lévő tincseket picit megemeljük, még könnyedebbé válik a frizura, ami gyönyörűen kiemeli a nyak vonalát.

Ha pedig néhány virágot tűzünk a kontyba, igazán természetközeli lesz a látvány. Ugyanilyen könnyedséget sugároz a féloldalasan feltűzött és díszített konty is, mely igen elegáns hatású.

Néhány hajtűn kívül csak egy kis hajlakkra van szükség, ami nem merevíti el a frizurát.

Konty? Csak semmi szigorúság!
Konty? Csak semmi szigorúság!

Egyszerűség és virágok

A rövid bobból készült esküvői frizurát nem kell túlkombinálni. Ha a felső tincseket megtűzzük – ahogy akár a mindennapokban is és virágokkal dekoráljuk, máris csodálatos menyasszonyi viselet lesz belőle. Sőt, néha még csak a tűzéssel sem kell bíbelődni! Ha az esküvő témájához illik, válassz egy pompás virágkoszorút!

Egyszerűség és virágok
Egyszerűség és virágok

Csomók és fonatok

Nagy divat lett a kevésbé formális esküvőkön a csomózás, amelynek során nem egyszerűen feltűzik az alsó tincseket, hanem megcsavarják azokat és úgy rögzítik, mintha csomókat kötnének rájuk, miközben a homlok tincsei finoman körbeveszik az arcot. Ez igazán könnyed és vidám hatást kelt.

Természetesen – ha a haj hossza megengedi – a manapság oly divatos fonatok szintén megjelennek a rövid hajból készült esküvői frizurákban.

Ezzel a módszerrel nemcsak felül foghatjuk össze a hajat, de az arcot keretező tincseket is megregulázhatjuk, illetve látványos és különleges kontyot is készíthetünk, amely azt az illúziót kelti, mintha a valóságosnál sokkal hosszabb lenne a menyasszony haja.

Csomók és fonatok
Csomók és fonatok

A legrövidebb haj sem lehet akadály!

Ha csak nyakig ér az eredeti frizura, a fodrász a fejtetőn megemeli és lejjebb rétegenként tűzi meg a tincseket, ezzel elérve, hogy úgy tűnjön, sokkal hosszabb tincsekből készült a nagy és látványos frizura.

Ha hosszú frufruból készül a menyasszonyi frizura, a legfontosabb, hogy a hosszabb tincseket megemeljük, és nagyobb volument kölcsönözzünk nekik. Mivel ekkora hajtömegbe nehéz nagyobb díszítést tűzni, érdemes egy szép fésűt választani a dekoráláshoz. Mivel az elöl-felül hosszú, alatta extrém rövid frizura már önmagában is feltűnő, nyugodtan nézelődjünk a különleges és látványos darabok között.

A legrövidebb haj sem lehet akadály!
A legrövidebb haj sem lehet akadály!

Itt az ideje a ragyogó hajdíszeknek!

Nem minden menyasszony vágyik hatalmas fátyolra, de egy kis különleges díszítésre igen.

A rövid hajból készített esküvői frizura a legjobb terepe a csodás kiegészítőknek, mint a ragyogó csatok, melyekkel eltűzhetjük az arcba hulló tincseket – ez szabadtéri esküvő és szél esetében nagyon praktikus megoldás -, a csillogó hajpántok és tiarák.

Érdemes időt szánni a tökéletes kiegészítő kiválasztására, hiszen, ha passzol a ruhához, az esküvő hangulatához és a menyasszony stílusához, a frizurával együtt felveszi a versenyt egy hosszú fátyollal is, már ami a látványt illeti!

Ha nem szeretnéd bonyolítani a rövid hajból készülő esküvői frizurádat, de valami igazán különlegesre vágysz, ez a megoldás a legjobb!  Sőt, az extra rövid pixie-t akár egy kis rárakott aranyfüsttel is díszíthetjük, ez pedig tényleg nem mindennapi látványt nyújt!

A legrövidebb haj sem lehet akadály!
A legrövidebb haj sem lehet akadály!

Jó, de mi a helyzet a fátyollal?

Sok menyasszony fátyolban akar férjhez menni, de a rövid hajból készült esküvői frizura gyakran nem tudja azt rendesen megtartani, lelapul alatta. Az ilyen arák számára ideális megoldás a frizurába vagy a díszítésre tűzött fátyol, mely ugyanolyan látványos tud lenni, mint a hagyományos változat.

A legrövidebb haj sem lehet akadály!
A legrövidebb haj sem lehet akadály!
 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?