A férfikonty sikere még mindig töretlen, sőt napjainkban éli fénykorát. Ha neked is hosszabb a hajad és nem szeretnél tőle megválni, inkább stílusosan viselnéd azt, akkor az alábbi ötletek neked szólnak.

A konty talán az egyik legősibb hajviselet, amit egyszerűen nem lehet megunni. Kényelmes és praktikus, ráadásul egyszerűen elkészíthető. Gumizd össze a hajad a fejtetőn vagy a tarkón és kész is a trendi frizura. Nem számít, hogy hosszú vagy félhosszú a hajad, mindenképpen jól fog állni.

A férfikonty egyszerű viselet, de a haj ápolására ugyanúgy figyelmet kell fordítani, mint a többi frizuránál. A hajvégek is töredezhetnek, szóval nem szabad elfeledkezni a két- vagy három havonta esedékes egészségügyi vágásról.

A férfikonty egy meglepően sokoldalú hajviselet, ami a hírességek világában is népszerű. Például Jared Leto, Leonardo DiCaprio és Orlando Bloom is viselt már férfikontyot.

Férfikonty – Orlando Bloom
Férfikonty – Leonardo DiCaprio
Férfikonty – Jared Leto
 

Többféleképpen variálható, például eltérhet az összefogás módja, a konty nagysága, sőt akad olyan változat, melyhez hajvágás is szükséges. Nézzük meg együtt, milyen fajtái vannak a férfikontyoknak, következzen néhány inspiráló kép, melyek segítenek a stílusodhoz leginkább illő verzió megtalálásában.

Full man bun – ehhez kell a leghosszabb haj

Mivel magasan kerül összefogásra a teljes hajkorona, ehhez szükséges a leghosszabb haj. Elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy elérjen a fejtetőig és még a kontyba is jusson. Elkészítése nagyon egyszerű, nem lehet elrontani.

Full man bun – ehhez kell a leghosszabb haj
 

Low man bun – hagyományos és egyszerű

Ez a változat is a teljes haj kontyba fogását jelenti. Olyan, mint a full man bun, csak alacsonyabban, a tarkón kerül összefogásra a haj. Ennek a változatnak a megvalósítása is csak néhány másodpercet vesz igénybe.

Low man bun – hagyományos és egyszerű
 

Top knot – trendi és rendkívül jól mutat

Ez a változat a rövid és a hosszú haj kombinálása. Elkészítése közepesen nehéznek mondható, érdemes fodrász segítségét kérni. Oldalt átmenetesen (fade) vagy egy hosszra kell felnyírni a hajat, hosszú tincsek csak a fejtetőn maradnak, melyekből konty készül.

Top knot – trendi és rendkívül jól mutat
 

The pineapple – a minden irányból jól látható férfikonty

A top knothoz hasonlóan ennél a változatnál is fent marad meg a haj, oldalt pedig fel van nyírva, de ebben az esetben a konty a fejtető közepére kerül, így minden irányból jól látható.

The pineapple – a minden irányból jól látható férfikonty
 

The undercut – az egyik legnépszerűbb változat

Hasonló a top knothoz, itt is a hosszú és a rövid haj ötvözése történik. Annyiban különbözik tőle, hogy sokkal rövidebb a haj ennél a verziónál. A felnyíráshoz javasolt itt is fodrász segítéségét kérni, hogy a végeredmény valóban jól mutasson.

Az elulról felnyírt
 

Férfikonty és fonat – ehhez kell a legtöbb idő és ügyesség

Ha már kiválasztottad a hozzád leginkább illő kontyváltozatot, akkor feldobhatod az összhatást néhány fonattal. Ehhez a verzióhoz mindenképpen szükség lesz a barátnőd vagy a fodrászod segítségére, persze, ha szuper képességekkel rendelkezel, te is megpróbálkozhatsz vele.

Férfikonty és fonat
 

Férfikonty mintával – a bátrabbaknak

Az oldalt felnyírt hajba minta is kérhető a fodrásznál. Hangsúlyozom, hogy ehhez mindenképpen szakember segítségét kell kérni, hiszen egy apró hiba elég ahhoz, hogy menő helyett ciki legyen a frizura. Itt már tényleg minden van, hosszú és rövid haj, felnyírás, minta, férfikonty, még felsorolni is sok.

Férfikonty mintával
 

Szamuráj konty – ha elég sűrű a hajad

Sűrűbb hajaknál nyugodtan lehet próbálkozni ezzel a változattal is. Ilyenkor csak a hajkorona fele kerüljön a kontyba, a többit bátran engedd ki.

Szamuráj konty
 

Jól látható, hogy a konty viselése ma már nem tabu a férfiak számára.

Kísérletezz bátran te is, akár szakállal vagy anélkül is beválhat.

Ha szeretnél válogatni a trendkövető férfiak kontyos képei közül, akkor keress rá a #manbun hashtagre, számtalan posztot találsz majd.

Neked melyik jött be elgjobban?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?