Egy divatos félhosszú frizura sokak számára teli találat 2020-ban is, hiszen ez a hajhossz a sokoldalúbb mind közül. A félhosszúnak tekintjük az összes olyan frizurát, ahol a haj leér minimum a nyak közepééig, de nem lóg lejjebb a vállvonalnál.

Ez a hajhossz rengeteg formázási lehetőséget biztosít, jól mutatnak a különböző rétegek benne, be lehet hullámossítani, göndöríteni, akár fonni is. Ha valamilen eseményre van hivatalos, akkor lehet belőle egy elegáns kontyot készíteni, de egy izzasztó edzésre is tökéletes és praktikus copfos hajad lehet.

Egy divatos félhosszú frizura pont a tengernyi formázási lehetőség miatt jó választás legyen akár vékonyszálú vagy vastag hajad.

Néhány dolgot érdemes szem előtt tartani, például az arcformádat és a testalkatod is, de ha olyan fazont vágatsz, ami tökéletesen illik hozzád, rájössz, hogy ez a hossz lehet a legjobb választás a számodra.

A legjobb a divatos félhosszú frizurákban, hogy könnyen variálhatóak!

A félhosszú hajban az a jó, hogy könnyen kezelhető és egy jó fodrász egy kis rétegezéssel vagy tépéssel gyorsan új frizurát tud belőle készíteni, akár anélkül is, hogy komolyabban megkurtítaná a hosszát.

Egyenes hajból a legkönnyebb új frizurát varázsolni

Ha egyenes a hajad, talán a legjobb helyzetben vagy, mert az ilyen frizura a legrugalmasabb a stílus tekintetében. Kérhetsz hozzá hosszú vagy épp normál frufrut, de ha megunod az egyforma hosszúságú tincseket, egy réteges vágás máris új életre kelti és ismét divatossá teszi félhosszú frizurád.

Frizuratippek
divatos félhosszú frizurák

Tépesd meg nyugodtan!

Ugyanígy a tépéses technika is, amitől könnyed és üde lesz a megjelenésed, a tincseid pedig olyan sikkesek, amiről talán még nem is álmodtál! Meg lehet csak a tincsek alját tépni, vagy éppen a haj közepétől, az eredmény mindig tökéletes lesz, ráadásul a hajad könnyen kezelhetővé és formázhatóvá válik.

Frizuratippek
Frizuratippek

Elöl hosszú, hátul rövid, ilyenek az igazán divatos félhosszú frizurák!

Legyen szó egy hosszú bubiról, vagy éppen a régen ismert, klasszikus bobról, manapság a legdivatosabb félhosszú frizurák alja nem egyenes, hanem az első tincsek látványosan hosszabbak, mint a tarkóra omlók. A tincseket befelé szárítva pedig tökéletesen elegáns lesz a megjelenésed.

Frizuratippek
divatos félhosszú frizurák

Frufru? Naná!

A divatos félhosszú frizurák szerves része a frufru. Ugyan a legtrendibb most a középen elválasztott változat, ha úgy érzed, az nem áll jól neked, van miből választani. Igazán nőies a kissé megemelt, oldalra fésült, hosszú frufru, de az úgynevezett függöny frufru is, ami franciás bájt kölcsönöz az arcodnak. Ha dús frufrut vágatsz, mostanában az oldalra fésült változata a trendi, ha pedig göndör a hajad, akkor sem kell lemondanod a frufruról, ráadásul ennél divatosabb félhosszú frizurát elképzelni sem lehet.

Frizuratippek
Frizuratippek
divatos félhosszú frizurák
Frizuratippek
divatos félhosszú frizurák

A színek a legjobb barátaid!

A divatos félhosszú frizurák még élettel telibbek lesznek, ha hajfestéskor – már persze, ha festett a hajad – olyan árnyalatot választasz, amely ragyog a fényben. Erre rásegíthetünk ombre vagy balayage technikával.

Frizuratippek
Frizuratippek

Egy jó szín megfiatalíthatja az arcod

Ha az alapszínnek választott árnyalatot megbolondítjuk néhány világosabb tinccsel, még természetesebb hatást érhetünk el, hiszen a saját hajszínünk sem egységes, csak annak látszik. Például a barna hajban vannak világosabb és sötétebb, sőt vöröses szálak is. A jól elhelyezett világosabb sávok – főleg, ha az arc körül helyezkednek el – lágyítják az arcvonásokat.

Készen állsz egy divatos félhosszú frizurára?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?