Bár a divat folyamatosan változik a hajviseletek terén is, abban szinte mindenki egyetért, hogy a lépcsőzetesen vágott félhosszú frizurák a legnőiesebbek mind közül. A lépcsőzetes félhosszú hajak ugyanis bájosan keretezik az arcot és bármilyen hajból elkészíthetőek!

Legyen szó erős szálú és sűrű, vagy vékonyszálú és kissé ritkább, egyenes vagy hullámos, netán göndör hajról, egy lépcsőzetesen vágott félhoszú frizurával nem fogsz mellé lőni.

A lépcsőzetes vágás egyszerűen csodát tesz a hajjal

A lépcsőzetesen vágott frizurákból rengetek mindent ki lehet hozni, igazából csak a haj típusa és a fantázia szabhat határt. A rövid tincsektől kezdve egészen az extrém hosszú hajig bármit elkészíthetünk ezzel a vágási technikával, a lényeg az, hogy az összkép egységes legyen, a fokozatok láthatóak, de mégis harmonikusak legyenek. Ha túl nagy közökkel készülnek a szintek, furcsa látványt fog nyújtani a frizura.

Többnek látszik az egyenes haj

Ha egyenes a hajad, a lépcsőzetes vágást neked találták ki. Egyrészt azért, mert a fokozatosság optikailag megnöveli a hajad mennyiségét, így mindenkitől azt fogod hallani, hogy „úristen, mennyi hajad van!”. Másrészt pedig azért, mert a lépcsőzetes vágás után – a hajtövek megemelése mellett – elég a tincsek alját befelé szárítanod és kész is a frizurád.

Frizuratippek
Frizuratippek

Vékonyszálú a hajad? Komoly kihívás!

Nem ritka, hogy valaki csak a fodrászától tudja meg, hogy tulajdonképpen vékonyszálú a haja, és épp emiatt nem mutatott jól belőle korábban egy-egy divatos frizura. Ha például lépcsőzetes félhosszú hajat szeretnénk, az ilyen típusú hajnál különösen óvatosan kell eljárni.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

Óvatosan az ollóval!

Nem nyírható szabadon az alsó rész, mert ritkának tűnhet miatta a frizura, de a tetején már bátrabbak lehetünk, hiszen a lépcsőzetes vágás megemeli a tincseket, így az nagyobb volumenűnek tűnik majd.

Göndör hajból is jól mutat a lépcsőzetes félhosszú frizura!

A göndör tincseknél egy dologra kell csak vigyázni, mégpedig arra, hogy véletlenül sem szabad túl rövidre vágni a hajat. Fontos, hogy szépek és harmonikusak legyenek a rétegek, főleg a fejtető tincsei, máskülönben a loknik nagyon felugranak, olyan hatást keltve mintha egy bukósisak lenne a fejtetőn. Egy jó fodrász úgy tudja vágni a rétegeket, hogy a göndör tincsek légiesek és rugalmasak maradnak, hiszen egymást támasztják meg, így nem veszítik el tartásukat.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

Frufruval még nőiesebbek a lépcsőzetes félhosszú hajak

Ha valami, akkor a lépcsőzetes félhosszú hajakhoz a frufru úgy illik, mint eperhez a tejszínhab. Ráadásul 40 felett már sokunknak van mit takargatni homloktájékon. Egy jól kiválasztott, az arcformához illő frufru pedig nemcsak kiemeli az arcod legszebb részeit, de a homlokon megjelenő ráncocskákat is eltakarja.

Frizuratippek
 

Frizuratippek
 

Frizuratippek

Odafigyelést és törődést igényel

Az igazából mindegy, hogy egyenes, hullámos vagy épp göndör tincseid vannak, frufrut így is lehet vágni belőlük. Arra azért nem árt felkészülnöd, hogy a frufrut minden nap fel kell frissíteni, különben lelapul, az pedig nem szép látvány!

A lépcsőzetes félhosszú hajak még karcsúsítanak is!

Ugyan első hallásra hihetetlennek tűnhet, hogy egy frizura kilókat csaljon le az emberről, de a lépcsőhetes félhosszú hajak esetében ez bizony így van, főleg, ha egyenesek a tincsek. A lefelé hosszabbodó tincsek ugyanis – főleg, ha az áll alatt kezdődnek a kerek arcot is oválisabbá teszik így remekül lehet velük egy kicsit csalni. Vigyázat, viszont ha azonban az állcsont vonalától indulnak az arcot keretező tincsek, azok még jobban ráerősítenek a kerekségre.

Bátran játssz a színekkel!

Ugyan már maga a lépcsőzetes vágás is látványossá teszi a hajat, egy jól kiválasztott szín egészen egyedivé teszi a frizurád. Érdemesebb mellőzni a „dobozos” festékeket, mert nem biztos, hogy olyan színű lesz a hajad, mint a képen. Inkább bízd magad szakemberre, aki még világosabb árnyalatokat is be tud csempészni a bőrtónusodhoz és szemedhez illő hajszínedbe, ezzel még élettelibbé varázsolva a hajad.

Frizuratippek
 

Frizuratippek
 

Frizuratippek

Neked melyik rétegesen vágott félhosszú frizura volta a kedvenced

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?