Egy rövid kislány frizurának rengeteg előnyé van, hiszen könnyebben kezelhető, kevésbé időigényes és persze nem akadn bele mindenbe.

Ha biztosra akarsz menni, hogy gyermeked haja semmibe ne akadjon bele és ne zavarja napközben a játékban, akkor jó választás lehet egy rövid fazon. Telitalálat örökmozgóknak, és időhiánytól szenvedő anyukáknak.

Ebben a cikkben összegyűjtöttem neked 15 édes kislány frizurát rövid hajból, hogy megmutassam mennyire jól variálható a rövid haj és hogy mennyi mindent ki lehet belőle hozni.

Rövid frizurák kislányoknak

Dobd fel kiegészítőkkel

Kiegészítőkkel bármikor nagyon jól fel lehet dobni bármelyik rövid gyerek frizurát, azt tanácsolom szerezz be minél többfélét.

Egy hajráf vagy hajpánt hátra fogja a kislányod haját, így biztosan nem fog a szemébe lógni. Egy aranyos masnis változat a hétköznapokon, de akár különleges alkalmakkor is megállja a helyét.

Frizuratippek
Frizuratippek
Ha már masni, akkor a masnis hajgumik is garantáltan a kislányod kedvencei lesznek. Szerintem nagyon aranyosan mutat, ha a kontyba kötött loknikba kerül néhány. Mint azt láthatod lehet kis balerina egy konttyal vagy édes mackó két konttyal.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Ha rohanásban vagy reggel, vagy csak egyikőtöknek sincs kedve egy időigényesebb frizurához, akkor egyszerűen csak kapj elő pár hajcsatot és csatold félre elől a haját, hogy ne lógjon a szemébe. Vond be őt is és hagyd, hogy ő válassza ki a színét!

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Fonatok

Ez a két oldalt futó fonat önmagában is különleges, – de ha szeretnéd – még egy masnis vagy bármilyen egyéb hajcsattal is feldobható.

Ezt a frizurát kifejezetten ajánlom, ha olyan frizurát szeretnél készíteni, ami garantáltan kibír egy teljes napot, vagy akár sportoláshoz is viselhető.

Frizuratippek
Ki mondta, hogy a rövid hajat ne lehetne sokféleképpen befonni?! A következő frizurák bizonyítják, hogy csak kreativitás, na meg persze egy kis kézügyesség kell és igazán varázslatos frizurája lesz a kislányodnak.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Ha a fonás nem megy annyira, akkor különféle csavarási technikákkal is fel tudod dobni a frizuráját, vagy akár néhány színes hajgumival is.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

Rövid Bubi és Pixie frizurák kislányoknak

Az alábbi kép bal oldalán egy vállig érő bubifrizura van, a jobb oldalon az arcot remekül kiemelő pixie.

A bubi frizurák nagyobb mozgáslehetőséget adnak a fodrásznak, több féle stílust, fazont lehet belőlük kihozni, továbbá a rövidebb frizurák számos előnyét is ötvözik.

Frizuratippek
A pixie-t is számos módon lehet variálni, ez a rövid pixie például egy rövidre vágott frufruval van kombinálva. A frufru tapasztalatom szerint a gyerekek nagy kedvence, ráadásul nagyon jól tudja formázni az arcvonásokat és irányítani a tekintetet.

Frizuratippek
A rövid frufru praktikus, ugyanakkor egy hosszabbra hagyott pixie esetén már kissé furcsán mutat egy pár centis frufru. Ezekhez inkább egy kissé hosszabb oldalfrufrut ajánlok, de figyelem, a frufru ne lógjon a kislányod szemébe.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Sokan szeretik otthon vágni a kislányuk haját, de ebben az esetben talán jobb, ha nem kísérletezel, egy profi fodrász ugyanis pontosan ismeri, hogy milyen szögben és milyen hosszúságban kell a frufrut vágni.

Haladunk tovább a pixie-k között. Az aszimmetrikus pixie is jó választás lehet. Ami jó benne, hogy szinte mindenkinek jól áll, és a hosszkülönbség játékosságot visz a frizurába.

Ez a fazon hullámos és göndör haj esetén is igen mutatós és könnyen kezelhető.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Az A-vonalú lépcsőzetes bubi igazán felnőttes és különleges. Talán a kislányod még nem is élt, amikor Victoria Beckham népszerűvé tette ezt a fazont, de biztos vagyok benne, hogy neki is tetszeni fog.

Frizuratippek
Ha kislányodnak vékonyszálú haja van, akkor jó trükk, ha rétegeket vágatsz a hajába.

Persze gondosan ügyelni kell arra, hogy ne ritkítsák meg túlságosan a hajat, de a jól eltalált rétegekkel és például egy ilyen teli egyenes frufruval többszörösen dúsabbnak tűnhet a kislányod haja.

Frizuratippek
Frizuratippek
A rétegek csodás formát adnak a frizurának és feldobják azt, ennél a frizuránál például az előzőkkel ellentétben egy lekerekített formát láthatunk a különböző hosszúságú rétegeknek köszönhetően.

Frizuratippek
A göndör loknik sokszor a hosszabb hajhossz hatására túlzottam megnyúlnak és lelapúlnak, ezért a göndör hajú kislányok számára nagyon ajánlom a rövid vagy éppen félhosszú, vállig érő bubifrizurát.

Rá sem fogsz ismerni a lányod loknijaira miután levágattad a haját, sokkal szebben fognak mutatni, mert kisebb a hajtömeg, ami nem húzza le a tincseket.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Természetesen a bubifrizurához is választható egy bájos, arcot kiemelő frufru. Csakúgy, mint a felnőtteknél, a gyerekeknél is igaz, hogy a frufru az arc azon részére irányítja a figyelmet, ahol véget ér.

A lenti típusok mind a szemekre vezetik a tekintetet és szépen keretezik az arcot anélkül, hogy túlságosan sokat takarnának el belőle.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

Legközelebb melyik rövid frizurát szeretnéd a kislányodnak?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?