Ha hosszú hajú kislányod van, biztosan találkoztál már azzal a problémával, hogy valamit kezdeni kéne a hajával, hiszen valljuk be a kiengedett haj nem épp a legcélszerűbb egy kislánynál a hétköznapokon.

A kislányod játszik, szaladgál, koszos lesz a keze, amivel a hajához nyúl, így ragacsos lesz és összegubancolódik a haja. Este pedig kínszenvedés kibontani a gubancokat, a gyakori hajmosásról és az ezzel járó maceráról már ne is beszéljünk.

Éppen ezért a legfontosabb a kislányod frizurájának kiválasztásakor, hogy kényelmes viselet legyen számára, illetve jól bírja akár az egésznapos szaladgálást, az óvodát vagy a játszóterezést is. Egy kislány frizura legyen aranyos és bájos, ugyanakkor praktikus.

Természetesen az sem utolsó szempont, hogy a kislányodnak is tetszen a frizura, hiszen így nem keservesen izegve-mozogva, hanem élvezettel ül, amíg a frizura elkészül. Nézegessetek együtt inspirációs képeket!

A következő frizurákat hosszú hajú kislányoknak ajánlom akár a hétköznapokra, akár egy elegánsabb alkalomra, mint például egy óvodai ünnepség vagy esküvő. Mind egytől-egyig szabadon hagyják és kiemelik a kislányod csodaszép arcát.

1. Buborékos copf

A buborékos copf a fonás és a lófarok keveréke. Úgy, mint a francia fonásnál a fejtetőn egy kisebb részt leválasztva indítunk, majd folyamatosan vesszük oldalról a tincseket. Hétköznapokra és sportoláshoz is tökéletes. Biztosan ki fog tartani a nap vagy az edzés végéig.

Kislányfrizurák hosszú hajból – buborékos copf

2. Dupla buborékos copf

Az előző frizura változata a dupla buborékos copf. Kinézetre a felnőttek körében is igen népszerű holland fonásra emlékeztet, emiatt ez már egy kissé bohókásabb hatást kölcsönöz a kislányodnak.

Ugyanúgy készül, mint az előbbi, annyi különbséggel, hogy első lépésben középen ketté kell választani a hajat.

Kislányfrizurák hosszú hajból – dupla copf

3. Játék a hajgumikkal

Nem kell sok ahhoz, hogy egy egyszerű copfot feldobjunk, elég néhány hajgumi. A több hajguminak köszönhetően ráadásul extrán tartós lesz a frizura.

Kislányfrizurák hosszú hajból

4. Édes kis balerina konty

Nyáron a copfoknál is praktikusabb viselet a konty. Ezt a változatot garantáltan szeretni fogja a kislányod, főleg, ha ő választhatja ki a masnit, ami a kontyot díszíti. Elegáns, így ballagásokra, esküvőkre is tökéletes.

Kislányfrizurák hosszú hajból – hajgumival

5. Dupla holland fonat

Az elmúlt évek kedvence, a holland fonat nem csak a felnőttek kedvence, hanem a kislányoké is. Ha neked is hosszú hajad van, akkor akár mindketten viselhetitek ezt a frizurát. Garantáltan menő páros lesztek!

Kislányfrizurák hosszú hajból – dupla holland fonat

6. Félbehagyott holland fonat masnikkal díszítve

Gondoltál volna rá, hogy milyen jól mutat egy fonat, ha félúton abbahagyod? Ami nagyon szuper ebben a frizurában, hogy a copfoknak köszönhetően látszanak az édes gyermeki loknik, a masnik csak még játékosabbá teszik a frizurát.

Kislányfrizurák hosszú hajból – masnival

7. Macikonty

Nagyon egyszerű, de mégis irtó édes a macikonty, ami tulajdonképpen két szimpla konty a fejtetőn. A színes masnik természetesen innen sem maradhatnak le.

Kislányfrizurák hosszú hajból – macikonty

8. Hajmasni

Ha nem lenne elég a masnis frizurákból, akkor akár a kislányod hajából is készülhet a masni. Lady Gaga tette népszerűvé néhány éve, de a kislányodnak valószínűleg inkább Hello Kitty vagy Minnie egér jut majd eszébe róla.

Kislányfrizurák hosszú hajból – hajmasni

9. Csavart tincsek

Játékos és látványos, de mégis egyszerű. Elölről két-két csavart tincs van hátul keresztezve és két copfban megkötve.

Kislányfrizurák hosszú hajból – csavart tincsek

10. Szalagos fonat

Ha a kislányod már unja a sima fonatokat, akkor egy szalaggal is nagyon jól fel lehet dobni.

Kislányfrizurák hosszú hajból – szalagos fonat
 

Neked melyik a kedvenced? És a kislányodnak?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?