Ha valamilyen eseményre vagy hivatalos biztosan te is szeretnél egy különlegesebb, nem a hétköznapokon megszokott frizurát viselni. Tapasztalataim szerint a rövid hajú lányok gyakran tanácstalanok, amikor alkalmi frizuráról van szó.

Bár elsőre nem gondolnád, de rövid hajból is rengeteg elegáns frizura közül választhatsz. Ebben a cikkben egyszerű, de nagyszerű alkalmi frizurákat mutatok neked, amelyek csodásan mutatnak rövid hajból is.

Ha ügyes vagy lehet, hogy ezeket a frizurákat te is el tudod készíteni, bár ha különleges eseményről van szó, akkor inkább azt tanácsolnám, hogy bízd a frizurakészítését egy tapasztalt fodrászra.

Egyrészt az izgalom hatása alatt nem biztos, hogy olyan lesz az általad készített frizura, mint amilyennek megálmodtad, másrészt egy fodrász nyilván rutinosabb és jobban ismer bizonyos praktikákat, például, hogy hogyan fixálja a hajad, hogy az egész nap, egész este kitartson.

Alkalmi frizurák rövid hajból

Egyszerű, de nagyszerű frizurák hullámos rövid hajból

Ha alapból egyenes hajad van és ritkán hordod hullámosan, akkor egy egyszerűbb, behullámosított frizura is teli találat lehet egy elegánsabb eseményre.

Bubifrizurák
esetén még nem okoz fejtörést a tincsek besütése, akár hajegyenesítőt is használhatsz a hullámok kialakítására, csakúgy, mint egy kisebb kúpvasat.

Érdemes figyelmet fordítanod a hajsütővas vagy kúpvas átmérőjére, hiszen teljesen más lesz a végeredményt egy 10-15 mm-el, mint egy 35-40 mm-el.

Előbbivel inkább göndör tincseket kapsz, míg utóbbival a lazább, nagyobb Victoria Secret angyalok által viselt hullámokat. A döntés a tiéd! Válaszd a hangulatodnak, stílusodnak megfelelőt!

A hullámok iránya szintén sokat tud változtatni az összképen, csakúgy, mint az, hogy a teljes hajhosszon fogsz hullámosítani, vagy csak a hajad alsó részét. Az alábbi három frizura esetén a hullámok mérete például közel azonos, a végeredmény mégis jól láthatóan eltérő.

Frizuratippek alkalmi frizurák rövid hajból
Frizuratippek
Frizuratippek
Egy hátrányuk azért van ezeknek a nagy hullámoknak, mégpedig az, hogy minél rövidebb a hajad annál nehezebb szép hullámokat készíteni.

Rövidebb hajhoz inkább a retróbb, „Great Gatsby-is hullámokat” szoktam ajánlani. Ezek a hullámok akár egy hosszabb pixie frizurából is elkészíthetők és nagyon elegánssá is varázsolják a megjelenésedet.

Frizuratippek
Frizuratippek
A sztárok közül például Winona Ryder is viselte már ezt a frizurát egy elegáns díjátadón.

Frizuratippek
Persze félhosszú és rövid bubifrizurákból is elkészíthetők ezek a retró hullámok, azokok is mesésen állnak. Íme néhány változat!

Frizuratippek
alkalmi frizurák rövid hajból Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Amíg rövid, állig érő haja volt, Demi Lovato énekesnő is kipróbálta ezeket a hullámokat egy vörösszőnyeges eseményen.

Észreveheted, hogy az ilyen frizurákhoz gyakran viselnek sötétvörös, bordó vagy burgundi rúzst, valamint erősebb sötét szemfestést, nem csoda hiszen ezek a sminkek még jobban felelevenítik a korszak hangulatát.

Frizuratippek alkalmi frizurák rövid hajból

A legszebb rövid alkalmi frizurák

Tűzd el, simítsd a füled mögé

Sokszor tényleg a legegyszerűbb trükkökkel érjük el a legjobb hatást. Süsd be a hajad, de csak egy rövid szakaszon, majd az egyik oldalt tűrd a füled mögé a tincseket. Az aszimmetria remekül áll minden arcformához és nagyon szépen ki tudja emelni az arcod.

Frizuratippek

Egyenes, alul befelé szárított hajból akár mindkét oldalt a fül mögé simítva olyan csinos frizurát kaphatsz, mint Emma Watson. Ha akarsz valami extrát, akár egy feltűnőbb, díszesebb hullámcsattal el is csatolhatod a hajad a fülek fölött.

Frizuratippek

Egy félig fenn- félig lenn frizurához ne oldalra, hanem felfelé simítsd a hajad. Ezek a frizurák azért is jók kifejezetten, mert a hajad nem lóg az arcodba, hanem szépen keretezik és kiemelik mind az arcod, mind pedig a csodás alkalmi sminked.

Frizuratippek
Ha felül több volument szeretnél, akkor egy kis tupír és csavarás után tűzd le a hajad fent.

Frizuratippek

Játssz a kiegészítőkkel!

Manapság már rengeteg kiegészítő között választhatsz, amelyek közül az elegánsabb darabok bármely alkalmi frizurát remekül fel tudnak dobni.

Egy picit még maradva az előbb mutatott enyhén hullámos fül mögé tűrt frizuránál, ha túl egyszerűnek találod, akkor ajánlom, hogy dobd fel egy-két mutatós hajdísszel.

Ha ilyen feltűnő hajba valót viselsz, akkor fülbevalót nem is kell választanod, hiszen csak elvonná a figyelmet a hajcsatokról.

Frizuratippek
Frizuratippek
A két oldalt hátrafogott haj szimmetriáját szépen ki tudja emelni egy feltűnőbb vastag hajcsat, de az apró gyöngyökben végződő hajtűk is jól mutatnak ezekben a frizurákban. Egy kis hullám vagy néhány fonat és még különlegesebb lesz a frizurád.

Frizuratippek
Frizuratippek
 

Nagyon stílusossá és alkalmivá tudja varázsolni a frizurát egy ékköves fejdísz, amit akár egészen rövid, néhány centis hajba is könnyen be lehet tenni.

Ha kissé hosszabb a hajad, akkor mégnagyobb a mozgástér, hiszen be is lehet hullámosítani a hajad vagy akár a frufrud, bubifrizurák esetén pedig akár egy elegáns kontyot is készíthetünk.

Frizuratippek
Frizuratippek
 

Frizuratippek
Ha a fejdísz a homlokodon keresztül fut végig hátrafelé, akkor kissé bohókásabb, hippisebb összhatást tudsz elérni, a csodás hullámoknak és a fejedelmi fejdísznek köszönhetően azonban még így is elegáns és alkalmi megjelenést kölcsönöz.

Frizuratippek
Keira Knightley az általában megszokott ezüsttől és aranytól eltérve egy piros, fémes fejdíszt választott, a fodrász pedig hátul egy kontyban fogta össze a haját.

Frizuratippek

Fonatok pixie hajból is!

Mivel korábban egy cikkben már megmutattam a legjobb fonatokat rövid hajból, ezért most csak pár inspirációs képet mutatok és röviden írok a frizurákról, de ha többre is kíváncsi vagy, akkor mindenképpen nézd meg azt a cikkem is, további tippekért és ötletekért!

Minél rövidebb a hajad, annál jobban kell trükközni a fonatok elkészítésekor. Elárulom neked, pixie frizurához a homlok mentén futó fonatok a legkönnyebben elkészíthetők. Egy kis gyakorlás és a legkülönfélébb fonatokat tudod majd elkészíteni az egyszerűbb francia fonástól egészen a nehezebb halszálka fonásig.

Ezek a fonatok tulajdonképen olyanok, mint az előbb mutatott hajdíszek, így szintén szépen keretezik és kiemelik az arcod.

Frizuratippek
Frizuratippek
alkalmi frizurák rövid hajból – izgalmas fejdíszszel
Frizuratippek

Még a konty sem lehetetlen

A rövid hajból elkészíthető kontyokkal is egy másik cikkemben foglalkozom részletesen, de szerettem volna itt is megmutatni, hogy rövid hajból is milyen izgalmas kontyok készíthetők, például egy végtelen konty, csavart konty vagy a különféle elcsatolt kontyok.

alkalmi frizurák rövid hajból – izgalmas kontyok
Frizuratippek
Frizuratippek
Jennifer Lawrence feltupírozott, alul feltűzött kontyban végződő frizurája maga az álom.

Frizuratippek
Láthatod, hogy rövid hajjal is rengeteg alkalmi frizura közül válogathatsz, így ha kedved tartja minden héten részt vehetsz egy-egy elegáns eseményen más és más alkalomhoz illő frizurával.

Neked melyik rövid hajból készíthető alkalmi frizura tetszik a legjobban?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?