Sokan kérdezik tőlem, hogy ajánlanék-e rövid frizurát egyáltalán duciknak, és ha igen milyet? A kérdés első felére a választ már a cikk elején lelövöm, hát persze, hogy ajánlanék. Hogy megtudd melyeket érdemes választanod és melyeket messziről elkerülnöd, akkor tarts velem a cikk további részében!

A legtöbben, ha súlyfeleslegük van, akkor nagyon bizonytalanul érzik magukat rövid hajjal, sokkal szívesebben választanak egy hosszú frizurát, ami mögé el tudnak rejtőzni, pedig ezzel sokszor éppen, hogy plusz kilókat pakolnak önmagukra optikailag legalábbis.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ha molett alkatod van, akkor azonnal vágasd le a hosszú hajad, csupán, ha rövid hajat szeretnél, akkor nem kell attól félned, hogy előnytelenül fog állni, főleg, ha betartod az alábbi tanácsokat.

A lényeg, hogy jól érezd magad és olyan frizurát válassz, ami kiemeli a szépséged, önbizalmat ad és illik a személyiségedhez. Egy jó frizura nem csak az arcod formálja, de az egész megjelenésed is képes megváltoztatni.

Rövid frizura kiválasztásánál ezekre figyelj ha duci vagy

Mint mindenkinél, a molett hölgyeknél a frizura kiválasztásánál figyelni kell az arcvonásokra, érdemes a nyak hosszát és a vállak formáját és szélességét is megnézni.

A túlsúly legtöbb nőnél az arcon is meglátszik, általában kerekebbnek tűnik az arc, éppen ezért bátran választhatod szinte bármelyik kerek arcformához illő rövidebb frizurát. A kerek arcformához illő frizurákról már számos cikket írtam, ajánlom, hogy olvasd el azokat is. Pl bubi frizurák kerek archoz, Pixie frizurák kerek archoz,

Az aszimmetrikus rövid frizurák, legyen a fazon akár pixie vagy bubi csodálatosan állnak különösen, ha egy rétegezett vagy enyhén tépett stílus mellett döntesz. Az aszimmetria nagyon jó trükk arra, hogy a teltebb, kerekebb arcodról elvond a figyelmet és vékonyabbnak láttasd.

Egy aszimmetrikus frufru remekül oda vonzza a tekinteteket az arccsontodra és kiemeli, élesebbnek mutatja azt. A szabály egyszerű, ha valamit el akarsz rejteni, akkor hangsúlyozz valami mást.

A hullámok szintúgy kifejezetten jól állnak, de ha lehet nagyobb hullámokat válassz a kisebb loknikkal szemben. Az arcod két oldalán kifelé sütött nagyobb hullámok megnyújtják az arcod.

Ha egyenesen szereted viselni a hajad, akkor a szögegyenes, hajvégeknél enyhén befelé ívelő félhosszú bubi és hosszú bubifrizurák lesznek tökéletesek számodra, ezek ugyanis optikailag nyújtják az arcod.

Ezeket a rövid frizurákat kerüld el, ha duci vagy

Kerüld a nehéz tömött egyenes frufrukat, mert egy erős vízszintes vonalat kreálnak, amely optikailag szélesíti az arcod.

A rövid bubifrizurák szintén szélesíthetik az arcod, ezért jobb, ha betartod a következő szabályt a frizura kiválasztásánál: bubifrizura esetén hajad legalább egy picivel mindig érjen az állad alá.

Noha pixie frizuráknál a plusz volument adó rétegek a fejtetőn előnyösek, két oldalt inkább rövidebb hosszt válassz, amivel nyújthatod az arcod és elkerülöd a hosszabb haj arcszélesítő hatását.

A rétegek vágatásán is érdemes elgondolkodnod, mert a jól megválasztott rétegek nagyon jól tudják formálni az arcot, viszont bubifrizura esetén ne kérj fül fölött végződő rétegeket, mert azok csak még teltebbnek láttatják az arcod.

Ezekből a rövid frizurákból válogass, ha molett vagy

Pixie frizurák

Sötétbarna szimmetrikus hullámos pixie

Rövid pixie frizurák duciknak

Egyenes pixie oldalfrufruval

Rövid pixie frizurák duciknak

Egyenes pixie arccsontot kiemelő hosszú oldalfrufruval

Rövid pixie frizurák duciknak

Merész rózsaszín hullámos aszimmetrikus hosszú pixie

rózsaszín hullámos aszimmetrikus hosszú pixie
Rövid frizurák duciknak

Bubi frizurák

Egyenes befelé sütött bubi középválasztékkal

Rövid bubi frizurák duciknak

Hullámos félhosszú bubi szőke melírral

Rövid bubi frizurák duciknak

Szőke hullámos hosszú bubi oldalválasztékkal

Rövid hullámos bubi frizurák duciknak

Sötétbarna hullámos rövid bubi oldalválasztékkal

Rövid frizurák duciknak

Gesztenyebarna félhosszú bubi oldalválasztékkal

Rövid frizurák duciknak

Egyenes félhosszú aszimmetrikus bubi oldalválasztékkal

Rövid frizurák duciknak

Rövid bubi klasszikus hullámokkal

Rövid frizurák duciknak
 

Te melyik a rövid frizurát választanád?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?