Sok kerek arcú lány ódzkodik a rövidebb fazonoktól pedig egy jól megválasztott frizurával csodásan ki lehet emelni a kerek arc szépségét. Most bebizonyítom, hogy egy jól vágott bubifrizurával is ragyoghatsz, sőt még optikailag keskenyítheted is kerekded vonásaidat.

Kerek formájú arccal rendelkezel, amennyiben az arcod hosszúsága és szélessége közel azonos, nincs erősen kiugró arccsontod és az állad vonala is kerek.

3 alapszabály, ha bubifrizurát szeretnél kerek archoz

Az évek óta hódító bubifrizuráról sem kell lemondanod, ha kerek az arcod, csupán a következő három szabályt kell betartanod a bubifrizura kiválasztásakor.

Kerek arcnál arra kell törekedni, hogy a kiválasztott bubifrizura ne erősítsen rá még inkább a kerekségre, hanem optikailag vékonyítsa, nyújtsa az arcod. Ahhoz, hogy ezt a hatást elérd erős, egyenes vonalak és éles szögek kellenek a frizurádba.

Kapcsolódó téma: Ezek a frizurák állnak a legjobban a kerek archoz

Fontos, hogy a volumen a fejtetőre koncentrálódjon és ne két oldalra, hiszen így optikailag nyúlik az arc, a szélességére pedig nem erősít rá a frizura.

A harmadik általános szabály, amit érdemes betartanod, az, hogy minden esetben legalább egy kicsivel az állad alá érjen a frizurád, ugyanis, ha efölött végződik, az csak összébb nyomja és kerekebbnek mutatja az arcod.

Ezek a bubifrizurák fognak működni kerek archoz

bubi oldalválasztékkal
Az oldalválasztékkal csínján kell bánnod, ha kerek arccal rendelkezel, mint Selena Gomez, azonban nem muszáj tiltólistára tenned. Egy hosszabb bubifrizuránál a hosszabb egyenes tincsek nyújtják az arcod. Ilyenkor érdemes a hullámokat kerülnöd és inkább beszárítva hordanod a frizurád.

Érdekelnek a bubi frizurák? Nézd meg azt a cikkemet is, melyben bemutatom az összes bubi frizura változatot, ami csak létezik. Több mint 50 ötlet képekkel, minden egy helyen, kategóriákba rendezve.

asszimetrikus bubi
Ha hullámosan szereted viselni a hajad, akkor érdemes egy kis aszimmetriát csempészni a frizurádba, mint ahogy Jennifer Lawrence is tette. Válassz egy erősebb oldalválasztékot, és igazítsd a füled mögé a hajad, mert ezek szépen kiemelik az arcod anélkül, hogy erősítenék a kerekségét.

Ha kiváncsi vagy még több *aszimmetrikus bubifrizuraötletre*, akkor nézd meg a külön erről a frizuráról készült cikkem is!

oldalválaszték bubi frizurához
Visszatérve ez egyenes frizurákhoz, kerek arcon ezeknél is jó trükk az arc vékonyítására az oldalválaszték. Ginnifer Goodwin az oldalválaszték miatt tudott egy olyan bubifrizurát választani, ami rövidebb, mint Selena korábban mutatott frizurája.

bubi élesen vágva
 

bubi frizura éles, egyenes vágással
Az éles szögekre remek példa Hayden Panettiere egyenes bubi frizurája. Az éles vágások ellensúlyozzák a kerek arcnál jellemző kerek állvonalat.

Hayden fodrásza ráadásul egy csinos oldalfrufrut is vágott a színésznőnek, ami kerek arc esetében az egyik legelőnyösebb frufru típus.

bubi frizura oldalfrufruval
Az oldalfrufru természetes hullámokkal is működik kerek arcon. Figyelj arra, hogy legalább a szemöldököd vonaláig érjen a frufrud és oldalt szépen olvadjon bele a frizurádba, mert ezekkel érheted el azt, hogy az arcod optikailag hosszabbnak tűnjön.

Habár Emma Stone frizurája mindkét oldalt dús, ha megfigyeled a fül vonalától felfelé helyzeték a volumen nagy részét. Ennek a trükknek (és a frufrunak) köszönhetően meg se tudnád mondani, hogy Emmának nem is ovális, hanem kerek arca van.

Frizuratippek
 

Frizuratippek
Nicole Gale Anderson és Ashley Benson frizurája több ponton is hasonló, ráadásul többféle kerek arcot formáló trükköt is felfedezhetsz náluk.

A különbség csupán a hajuk típusában van. Míg Nicole haja vastagabb és egyenes szálú, addig Ashley-é vékonyszálú és természetesen hullámos. Ez is bizonyítja, hogy a bubifrizura minden hajtípusra kiváló választás.

Az oldalválaszték náluk is megjelenik, mint kerek arcformát ellensúlyozó trükk, erre a hatásra erősít a hosszabb oldalsó frufrujuk, Nicole-nál a beszárított egyenes haj, Ashley-nél pedig az egyik oldalon a fül mögé simított haj is.

bubi frizura lazább, teljes frufuval
 

Frizuratippek
Nem az oldalsó frufru az egyetlen, amely jól állhat a kerek arcodhoz. Variáld a bubi frizurád egy lazább teljes frufruval. A legjobb, ha két oldalt a frufrud szinte láthatatlanul beleolvad a frizurádba, ezzel szépen kiemeli a kerek orcáid.

Te inkább az egyenes vagy a göndör bubifrizurát választanád kerek archoz?

Bevállalnál egy frufrut hozzá?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?