Ha azt halljuk, hajfonat, a gyermekkor jut eszünkbe, amikor a kislányok gyakran hordták így a tincseiket. Szerencsére ez a stílus felnőttként is nagyon divatos, nem csoda, ha a félhosszú hajból készült fonott frizurák ismét hódítanak.

A félhosszú haj egyet jelent a sokoldalúsággal. Néhány trükk kell csupán és máris nőiessé, sportossá vagy épp bohókássá alakíthatod a frizurádat. Az egyik ilyen trükk a fonás, ami már az ősidőktől jelen van a szépségrepertoárunkban.

Bárhol viselhető a félhosszú hajból készült fonott frizura

A hajfonás a korlátlan lehetőségek tárháza, az így készült félhosszú frizurát viselheted egy villásreggelin, a tengerparton vagy egy fesztiválon, de akár a vörös szőnyegen is! Sőt, ha csak a haj felső részét fonod be, az is csodás látvány.

Frizuratippek
Frizuratippek

Egy fonat, két fonat, száz fonat, haj!

Ha nincs kedved szabadon hagyni, vagy idő híján vagy és nem tudsz sokat bajlódni a félhosszú hajaddal, csak fogd és fond be!

Csak befonod a hajad és már indulhatsz is!

A fejtetőről induló hajfonatot nem mindenki tudja magának megcsinálni – kivéve az irigylésre méltó keveseket –, így legtöbbünk csak az fej közepétől vagy a tarkótól fonja be haját. Ezt a hajfonatot lehet középen hagyni, vagy oldalra rakni, díszítheted masnival vagy szabadon engedheted az arc körüli, rövidebb tincseket, az eredmény egy végtelenül bájos és csajos fonott frizura lesz a félhosszú hajadból!

Frizuratippek
Frizuratippek
 

Több mint egy egyszerű frizura

Egy kis csavarral így is különlegessé teheted a megjelenésedet, ha nem a szokásos módon, hanem kifelé váltogatva a tincseket fonod be a hajad. Hogy még trendibb legyen a frizurád, érdemes valamilyen hajformázó sprayt használni, ami még inkább strandhangulatúvá teszi az összhatást.

Frizuratippek
 

Parkettafonás

Boxolófrizuraként is ismerik azt a fonott frizurát félhosszú hajból, mikor a fejtetőről indul a két feszes hajfonat az úgynevezett parkettafonással. Ez a stílus fel is lazítható kevésbé szoros fonással és néhány hajékszerrel még csajosabbá tehető, igazi fesztiválhangulatba kerülhetsz így!

Frizuratippek
Frizuratippek
 

Sok kicsi sokra megy

Az afro fonás, vagyis a sok apró tincsfonat már nemcsak az afrikai törzsek vagy a jamaicai lakosok kiváltásága, egyre gyakrabban kérnek ilyet fazont félhosszú hajból is. Ez az egyetlen hajfonási technika ugyanis, amit nem tudsz saját magunknak megcsinálni. Senki sem képes rá, mivel vagy a homloktól a tarkóig kell folyamatosan összefonni a tincseket, vagy egyesével kell megcsinálni az egyformán vékony, zsinórszerű fonatokat.

Frizuratippek
/

Frizuratippek

Viseld koronadíszként fonott frizurád félhosszú hajadból!

Ugyan általában az szláv szépségeken látunk hasonló kreációkat, ez a királynői hajviselet mindig jó választás, ha amúgy is feltűznéd a hajad, és szeretnél egy igazán látványos belépőt. Lehet alulról felfelé fonni, vagy felülről lefelé a két ágat, az eredmény mindig csodás és különleges lesz.

Frizuratippek
Frizuratippek

Ezek legtrendibb fonott frizurák félhosszú hajból

Tökéletesen elegáns frizura készíthető a hajfonat és a konty vegyítéséből. Általában az első, arc melletti tincseket fonjuk be. Ezt lehet mindkét oldalon, vagy csak az egyiken és a fonat végét összefogva a maradék hajtömeggel, formálj kontyot. Ezzel is lehet játszani, a konty kerülhet a tarkóra, de akár az egyik oldalra is. Ezek a frizurák annak idején a francia királyi udvarból indultak világhódító útjukra, de a mai napig elbűvölőek. Sőt! Akár maga a konty is készülhet hajfonatból!

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
 

Te melyik fonott frizurát próbálnád ki a félhosszú hajadból

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?