Rendszeresen törődsz a hajaddal és követed a fodrászod tanácsait, mégis azt veszed észre, hogy töredezik, fénytelen és száraz a hajkoronád? Nem érted mit csinálhatsz rosszul?

Íme 5 gyakori hiba, amit sok nő elkövet. Hagyd el ezeket a rossz szokásokat és hajad meghálálja majd a törődést.

1. Túl gyakran mosol hajat!

Számos tényező befolyásolja, hogy milyen gyakran kell a samponos flakon után nyúlnod. A mindennapos samponos hajmosás a legtöbbünk esetében nem indokolt.

A túl gyakori hajmosás eredményeképpen túlzott zsírosodás, korpásodás és fokozott hajvégtöredezettség is kialakulhat.

Ha érdekel, hányszor érdemes hajat mosni, akkor olvass bele a hajmosás gyakoriságáról írt cikkemben, ahol összeszedtem a legfontosabb információkat erről a témáról.

2. Túl forró vízzel mosol hajat!

Bár magától értetődőnek tűnik, sajnos még mindig nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy túl meleg vizet használnak a hajmosáshoz.

A forró víz nem csak a bőrödet  de a hajszálaidat is kiszárítja. A nedves haj ráadásul különösen hajlamos a töredezésre.

Elég, ha a sampont egy kellemes, langyos-kézmeleg hőmérsékletű vízzel öblíted le.

Ha jól bírod a hideget, érdemes lehet az utolsó öblítést egy kicsivel hidegebb vízzel végezni, így elősegítheted a pórusok bezáródását a fésülködés előtt.

3. Vizesen fésülöd a hajadat!

vizesen fésülöd hajadat
Nem éppen a legjobb ötlet az sem, ha csurom vizesen kezded fésülni a hajadat.

Hiába tűnik könnyebbnek nedvesen kifésülni, a nedves hajszálak könnyebben töredeznek, így érdemes először egy finom törülközővel gyengéden felitatni a nedvességet majd ezután válassz egy jó széles fogú fésűt, amely gyengéden szabadít majd meg a gubancoktól.

A hajvégeknél kezdd a fésülést, majd haladj fokozatosan felfelé, így minimálisra csökken a töredezés esélye.

Pro tipp: Ha közvetlenül hajmosás előtt, még szárazon kifésülöd a hajad, akkor kevesebb fejfájást fog okozni a hajmosás utáni állapot!

4. Túl agresszívan szárítod a hajadat!

Túl agresszívan szárítod a hajadat

Sajnos sokan beleesünk ebbe a hibába, ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni: tilos a törölközővel dörzsölni a csuromvizes hajat! A dörzsölés által okozott súrlódás legyengíti a hajszálak szerkezetét és ezáltal könnyebben fognak eltöredezni.

A legkíméletesebb szárításhoz finoman itasd le a hajadról a nedvességet a törölköződdel vagy egy pamut anyaggal. Ezek után hajszárítóval szárítsd meg alaposan, utána pedig jöhet a formázás!

5. Túl gyakran használsz hővel működő formázó eszközöket!

Túl gyakran használsz hővel működő formázó eszközöke

Gyakran vasalod vagy göndöríted a hajadat? Heti néhány alkalom még belefér, de semmiképpen ne használd mindennap ezeket az eszközöket!

Amennyiben nem bírod elképzelni a reggeleidet hajvasalás nélkül akkor jó ötlet lehet beszerezni egy hővédőszérumot, amely megvédi fürtjeidet a magas hőmérséklet káros hatásaitól.

A Kevin Murphy DAMAGE.MANAGER hővédő spray akár 220 °C-ig nyújt védelmet a hajadnak.

+1 És a fejbőröddel mi lesz?

Hajlamosak vagyunk méltatlanul kevés figyelmet szentelni a fejbőrünk ápolásának. Tetőtől talpig kényeztetjük magunkat, a bőrtípusunknak megfelelő krémekkel, testápolókkal, samponokkal, balzsamokkal, a fejbőrünk azonban rendre kimarad a listából.

Pedig a fejbőröd is hatalmas szerepet játszik a megjelenésedben. Gondolj csak bele, milyen kellemetlen tud lenni a korpa, vagy a túlzott zsírtermelés.

Arról nem is beszélve, hogy a hajhagymák is itt találhatóak, kitartó ápolásukkal és táplálásukkal pedig hosszú távon járulhatsz hozzá hajszálaid esztétikus és egészséges megjelenéséhez.

Heti 1-2 alkalommal masszírozd át alaposan a fejbőrödet és alkalmazz hajpakolást. A pakoláshoz jó ötlet különböző olajokat is felhasználni. A sheavajnak például közismerten rengeteg kedvező hatása van a hajra, ezt bővebben is kifejtetten már egy ebben a cikkben.

Kiváló választás lehet még a Kevin Murphy YOUNG.AGAIN olaj is a fejbőröd ápolására, mely pórsáfrány és zöldteakivonatának köszönhetően kiváló antioxidáns.

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?