A nők többsége életében legalább egyszer kipróbálja a frufrut. Spoiler: csak keveseknek áll igazán jól.

Az oldalfrufru sokaknak telitalálat, mert szinte nincs olyan nő, akinek valamilyen változata nem állna jól.

Ráadásul akár egy évtizedet is fiatalíthat az emberen…

Honnan is érkezik az oldalfrufruk trendje?

Az oldalfrufru egyik úttörője celebfronton Ashlee Simpson volt 2004-es Autobiography című albumával, majd jött Kristin Cavallari 2005-ben a Laguna Beach-csel.

Hamarosan tucatjával futottak be a ma már szólóban taroló Disney-sztárok (Miley Cyrus, Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Demi Lovato, Ashley Tisdale), akik igyekeztek bohém, felnőtt aurát sugározni, miközben fontos volt, hogy családbarát és rendezett külsejük legyen..

És hát igen, pontosan ez az oldalfrufru nagy előnye: van benne valami végtelenül bohém, miközben azért mégis csak egy ápolt, rendszeres karbantartást igénylő frizuráról van szó.

Frizuratippek

Mi még az előnye az oldalfrufrunak?

1. Minden arcformához jól áll

Teljesen mindegy, hogy kerek, szív alakú, hosszúkás vagy szögletes arcod van-e, az oldalfrufru szinte mindenkinek jól áll. Más kérdés, hogy érdemes kikérni egy szakember véleményét, hogy biztosan jó legyen a fazon.

2. Nem olyan bonyolult karbantartani, mint a sima frufrut

Persze mi fodrászok rendszeresen igazítunk rajta, hogy jól nézzen ki, de az otthoni gondozásához nem kell szakembernek lenned.

Sőt: míg a sima, sűrű, rövid frufrut minden reggel muszáj beszárítanod (pláne, ha elfeküdted), az oldalfrufru enyhén hullámos, bedhead verzióban is mutatós: vagyis mintha épp abban a pillanatban keltél volna ki az ágyból.

3. Jobb, mint a botox

Igen, 40 körül már ez is szempont: egy jó oldalfrufru akár 5-10 évet is fiatalíthat az emberen, hiszen nem csupán a homlokon gyülekező ráncokat fedi, de a szem alatti karikákról is elvonja a figyelmet.

4. Multifunkciós: ha akarod, volt frufru, nincs frufru

Elég teljesen oldalra söpörni vagy hátra tűzni, és máris eltűnt a frufrut: vagyis ha nincs kedved bíbelődni azzal, hogy jól nézzen ki, vagy épp később tudsz csak beugrani igazításra a szalonba… netán egy kis változatosságra vágysz, könnyedén megszabadulhatsz tőle átmenetileg.

5. Rengeteg variációja van

A jó hír, hogy az oldalfrufruk világa variációkban gazdag, ezért egészen biztos, hogy találsz olyat, ami tetszeni fog.

És mégis milyen oldalfrufruk közül választhatok?

A főbb típusok adják magukat:

1. Lépcsőzetes, avagy “ferde” frufru

Optikailag hosszabbítja az arcot, kiemeli az arccsontot, a rövidebb és félhosszú frizurákhoz kiválóan illeszkedik. Könnyedén elrejthető segítségével a túl magas homlok és az előreálló arccsont.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

2. A hosszú, oldalra söpört frufru

A rövid frizura hosszú oldalfrufruval elegáns, mégis vonzza a tekintetet. A félhosszú haj finom, nőies, letisztult hatást kelt ezzel a frufrutípussal. Hullámos hajjal nem szükséges vasalni sem a hosszú oldalfrufrut.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

3. A féloldalra söpörhető, borzas frufru

A textúra különlegessé, és a haj pedig dúsabb hatásúvá válik, a rövid és középhosszú frizurákhoz tökéletesen illik. A természetes, kócos hatású frizuráknak ad egyfajta rendezett, vállalható keretet munkahelyi kontextusban is.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

4. Rövid oldalfrufru

Kiemeli az arcot, hiszen a szemet egy másodpercre sem takarja semmilyen szögből sem, ezért elsősorban azok számára ajánlott, akik arcvonásaikat szeretnék hangsúlyozni. Aszimmetrikus frizurákkal szuperül nézhet ki ez a frufrutípus.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
 

A legszebb az egészben, hogy nem muszáj a tankönyvi változatokat választanod: kérj tanácsot bátran, szívesen segítek, neked mi állna a leginkább jól!

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?