Rengeteg féle frufru típus létezik, mindegyik képes valami pluszt csempészni a frizurádba, persze csak akkor, ha tudod melyiket típus áll jól az árformádhoz, személyiségedhez.

Fontos szempont még, hogy mennyi utógondozást igényelnek az egyes frufru típusok, érdemes úgy dönteni, hogy már tisztában vagy a karbantartással járó teendőkkel is.

Ebben a cikkben pontosan ebben szeretnék neked segítséget nyújtani.

Összeszedtem neked a legnépszerűbb frufru típusokat, olvass tovább, ha szeretnéd megtudni melyik is lenne a nyerő választás számodra.

Csapjunk is bele.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

A komolyabb törődést igénylő frufru típusok

Rövid frufru

Bármilyen frizurát jól kiegészít, legyen szó hosszú, rövid, hullámos, egyenes, dús vagy épp vékony szálú hajról.

Vannak, akik pixie frufrunak, másik mikrofrufrunak vagy bébifrufrunak becézik, de a lényeg mindenképpen ugyanaz: az eredeti stílus akár érintetlen is maradhat, mégis azonnal drámai hatást érhetsz el a segítségével.

Természetes, hogy ez a típus igényli a legtöbb törődést: akár két-három hetente is érdemes igazítani rajta.

Frizuratippek
Frizuratippek

Ferde frufru

Leginkább a kerek és szögletes arcú nőknek áll jól, de jó választás lehet gyakorlatilag bárkinek.

Ez az a stílus, ami egyszerre vagány, határt feszegető és bátor, ugyanakkor mégis rendezettséget, tudatosságot sugall… ehhez azonban szükség van nem csak a rendszeres, gyakori igazításokra, de természetesen a teljes frizura karbantartására is.

Frizuratippek
Frizuratippek

Egyenes frufru

Az egyenes frufru hossza tetszés szerint bármilyen lehet, a legtöbbször a rövidebb verziót kérik hosszúkás arcú, magas homlokkal megáldott vendégeim.

Sokan egyenesen a botox alternatívájaként tekintenek rá, hiszen képes teljesen eltüntetni – optikailag, persze – a homlokráncokat, ezért aztán viselője azonnal 10-15 évvel fiatalabbnak érzi magát.

Még ha alkalmasint hosszabb is, mint az első pontban tárgyalt rövid frufru, azért a megfelelő utógondozásról itt sem érdemes megfeledkezni: otthon szárítsd be minden nap, a szalonba pedig két-három hetente látogass el, hogy igényes és ápolt maradjon.

Frizuratippek
Frizuratippek

A könnyen eltüntethető frufru típusok

Fél frufru

Mátyás király történetéből megismert okos lány: hozott is ajándékot, meg nem is, volt is rajta ruha, meg nem is.

A fél frufru van is meg nincs is, de jelen esetben ennek csak előnye van: elég néhány hetente igazítani, és nem szükséges minden nap beszárítani ahhoz, hogy jól nézzen ki, sőt: eltüntetni is végtelenül egyszerű, hiszen könnyedén összefoghatod a hajaddal.

Frizuratippek
Frizuratippek

Hosszú frufru

A hosszú frufruról elsőre talán nem is venni észre, hogy frufru, hiszen lehet akár a teljes frizura rétegzésének része is. Mégis, a maga trükkös módján sajátos kontúrt ad az arcnak, bájos, romantikus hatást kelt, és dúsabbnak tűnik általa a haj egésze is.

Emiatt igazán nem szükséges két hetente fodrászhoz járni, és ha épp unod, pillanatok alatt egyszerűen összefoghatod a hajaddal, vagy épp besöpörheted a füled mögé, még csak csatokra sincs szükség.

Frizuratippek
Frizuratippek

Aszimmetrikus frufru

Ne feledkezzünk meg a tépett, illetve hullámos frizurához, de akár a rövid pixie frizurához is rendkívül szépen igazodó aszimmetrikus frufrukról se.

Egyediséget, vagányságot sugallnak, és az eredetileg rövidebb verzió egy hónappal később picit hosszabban is mutatós, itt tehát megint csak a lustábbak vannak előnyben.

Persze ha megfeledkezel magadról, hamar kaotikussá válhat.

Ugyanígy a kimondottan rövid verziók is gyakoribb törődést igényelnek, de cserébe szuperül mutatnak.

Frizuratippek
Frizuratippek
Bármelyik változatot is választod, a jó hír ugyanaz: egy aprócska alakítással gyakorlatilag azonnal valami extrát csempészhetsz a megjelenésedbe, ha szeretnéd megfiatalít de ha arra vágysz akkor a vagányabb énedet helyezi előtérbe…

 

Neked melyik frufru típus tetszett a legjobban?

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?