Egészen biztosan tévedett, hiszen egy jó frufru segít abban, hogy az arcot optikailag keskenyítsük.

A kerek arc nagyjából ugyanolyan széles, mint amilyen hosszú. Az ovális és a hosszúkás arcformával ellentétben az arc legszélesebb pontja az arccsontnál húzódik, továbbá a homlok és az áll is gömbölyded marad.

A kerek arcformánál a célunk leginkább az, hogy kicsit közelebb hozzuk azt optikailag az oválishoz, ehhez pedig a különféle frufrutípusok remek lehetőségeket kínálnak.

Frizuratippek
Frizuratippek

A legnépszerűbb frufruk kerek archoz

Ferde és aszimmetrikus frufru

A 42 évesen is bájosan babaarcú Ginnifer Goodwin amerikai színésznő a kerek arctípus egyik legtökéletesebb példája. Az ő esetében nincsenek erős, markáns szögek az arcon, amelyeket árnyalni kell, ezért a leginkább a változatos textúrával garantálhatja fodrásza, hogy arca kicsit hosszabbnak tűnjön. A leggyakrabban oldalra söpri a frufru egy részét, hogy ezzel is magasabb hatást keltsen a homloka.

Frizuratippek
Frizuratippek

A hosszú oldalfrufru

A szintén kerek arccal rendelkező Kirsten Dunstot – aki 38 évesen a kerek arcú nők többségéhez hasonlóan kislányos bájjal hódít – a legtöbbször hosszú, oldalra söpört frufruval láthatjuk. Nem kell hozzá divatgurunak lennünk, hogy lássuk: így igyekszik optikailag hosszítani az arcát ő is. Szuperül áll neki ez a stílus.

Frizuratippek
Frizuratippek

A függönyszerű frufru

Cameron Diaz, a kerek arcú örök nő úgy igyekszik hosszítani arcán, hogy két oldalra választja frufruját, szabadon hagyva homlokát, ahogyan a függöny is keretezi az ablakot. Ez már nem kislányos, hanem nagyon is dögös hatást kelt:

Frizuratippek
Frizuratippek

A magasra tupírozható, tépett frufru

Jennifer Hudson imádja ezt a hajat: kerek arcát frufruja felfelé hosszítja. Szerencsés választás ez a frizura azoknak a nőknek is, akik alacsonyabbak, és szeretnének magasabbnak tűnni.

Frizuratippek
Frizuratippek
 

És hogy mi az, amit felejts el?

Bármennyire is jól áll másoknak, legyen tabu számodra a rövid, egyenes frufru ha kerek arcod van, ez igaz a kerekre vágott frufrura is, hiszen ezektől az arcod csak még gömbölyűbbnek fog látszódni.

 

Te melyik frufrut vállalnád be kerek archoz?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?