A hajfánk köré épülő konty lényegesen sokoldalúbb, mint első blikkre gondolnád. Hétköznapi használata az ügyeskezűeknek jól megy, de a fodrászok igazi alkalmi frizurát is készíthetnek a segítségével.

Frizuratippek

A kontynak rengeteg előnye van

  • Tavasszal, nyáron, amikor fülledt meleg van, a konty tökéletes megoldás a kánikula elviselésére.
  • További előnye, hogy a hátat szabadon engedő ruhák tökéletes kiegészítője, a lenge koszorúslány-ruhához, egy könnyed nyári dresszhez vagy a kisestélyihez egyaránt passzol.
  • A vékony szálú, ritkás haj is dúsnak és ellenállhatatlannak tűnik, ami plusz magabiztosságot ad az alkalomhoz.
  • A legjobb hír azonban mégis csak az, hogy bárki számára megtalálhatjuk az egyéniségéhez – és természetesen az alkalomhoz – illő kontyot, hiszen szinte annyiféleképpen stilizált konty létezik, ahány nő a világon.

A hajfánk bármilyen stílusú konty elkészítésén hasznos lehet, ha fel akarod turbózni az összhatást.

Ha tanácsot kér tőlem egy vendég (ami gyakran előfordul, hiszen minden fodrász egyben kicsit stylist is), először mindig az egyéniségét, alkatát, adottságait vesszük alapul, ezután beszéljük át, hogy milyen eseményen debütál majd a frizura, és mi az, amit kommunikálni vágyik a segítségével. Elvégre a konty lehet…

Íme néhány ötlet kontyokra hajfánkkal

  • Az elegáns

Az elegáns konty egyáltalán nem kell, hogy unalmas legyen, sőt: igazi királynőnek érezheted magad, mikor felállsz a fodrászszékből.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

  • A laza

Egy hullámos, rakoncátlan tincs itt, egy játékos fonás ott, a szél borzolta haj illúziója, ami közben mégis ápolt, rendezett… ez is olyasmi, amiben a segítségedre lehetünk a szalonban.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek

  • A bohém

Különféle kiegészítőkkel egy vidám kerti partyn – például az osztálytalálkozón vagy a nővéred lányának bankettjén – akár te is lehetsz hippi, rocksztár, alternatív modell vagy rajzfilmhős, hiszen a sálak, nyakláncok, csatok vagy akár ékszerek megfelelő szakértelemmel könnyedén beépíthetők az egyébként makulátlan frizurába, izgalmas kontrasztot teremtve ezzel.

Frizuratippek
Frizuratippek
Frizuratippek
Itt van tehát a lehetőség, hogy kipróbáld, milyen is az, amikor az alkalmi frizura olyasmi, amiben egészen izgalmas feladat megtalálni az egyéniségedet, azt, ami a leginkább a te stílusodat tükrözi…

 

Neked melyik hajfánkos konty tetszett a legjobban?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?