Szakmámból fakadóan nagyon jól tudom, hogy egy jól megválasztott – és kivitelezett – frizura mennyit tud dobni a megjelenéseden. Ha már elolvastad az arcformák szerinti frizuratippeket, akkor biztosan te is tisztában vagy vele, hogy mely fazonokkal érheted el a számodra legelőnyösebb megjelenést.

Egy jól megválasztott fazon ugyanis rengeteget segít abban Neked Plus Size lányként, hogy arcod karcsúbbnak, nyakad hosszabbnak látszódjon, ami szexi megjelenést kölcsönöz neked.

Egy hozzád tökéletesen passzoló frizura elengedhetetlen, ugyanakkor ahhoz, hogy megjelenésed minden részlete stimmeljen, fontos, hogy ruhakollekciód is összhangban legyen testalkatoddal.

Egy jól megválasztott felső, egy testalkatodhoz pontosan illő fazonú póló vagy tunika fantasztikusan fel tudja dobni a megjelenésedet!

És hogy milyet érdemes beszerezned? A Wannabee Plus Size divat kollekció szakértői segítenek Neked az alábbiakban meghatározni, hogy testalkatodhoz milyen nyakkivágást, fazont érdemes választanod!

#1 Vaskosabb felső test, széles váll – a „V” testalkat

Testalkatod: Ha a vállad szélesebb a csípődnél, a felső tested kissé vaskosabbnak tűnik – míg csípőd testalkatodhoz képest keskeny, lábaid pedig vékony(abb)ak, akkor egy viszonylag „fiús” alkattal áldott meg a sors. Ilyen esetben az elsődleges cél a csípő hangsúlyozása és a vállak keskenyebbnek való feltüntetése, hiszen ezzel optikailag elérheted a mindenki által vágyott „homokóra alakot”!

Mit viselj? Válasz hosszabb, csípő alá érő fazonú felsőrészeket, tunikákat – amelyekben felsőtested hosszabbnak tűnik, csípődet pedig akár egy trükkös mintával, a színekkel is kiemelheted. A húzott, fodrokkal vagy nagy mintákkal díszített csípőrész csak még előnyösebb külsőt kölcsönöz majd, bátran kísérletezz vele. Egy ejtett nyakú póló, vagy egy szép és szolid V kivágás tökéletesen passzol megjelenésedhez.

Ezeket hagyd meg másnak! Érdemes kerülni az olyan felsőket, ahol a mell körüli részre kerül húzás vagy nagyobb minta, és a vállat mutató darabokat sem Neked találták ki, ha ilyen testalkattal rendelkezel!

#2 Széles csípő, keskeny vállak és kisebb mellek – a „körte”

Testalkatod: Gyakorlatilag az előző testalkat ellentéte a körte forma, amely sok kultúrában a nőiesség szimbóluma is. Ha csípőd, combjaid kerekdedek és jóval szélesebben amúgy is keskenynek tűnő vállaidnál, a következő tippeket Neked hoztuk!

Mit viselj? A felsőrészek kiválasztásakor az elsődleges cél, hogy a mellrész, a vállak kerüljenek kihangsúlyozásra. A csónaknyakú, esetleg vállat megmutató felsőrészek kiválóan alkalmasak erre, ráadásul a Te esetedben egy jól megválasztott Push Up melltartó és egy szép dekoltázs is szuper választás! Jól fog állni ezen kívül minden olyan ruhadarab is, amelynek vállrésze esetleg szolidan tömött, vagy éppen buggyos ujjal rendelkezik. Bátran válassz mellben húzott, felső részen mintás pólókat és tunikákat is – sőt, egy hangsúlyosabb nyakláncot is bátran választhatsz!

Ezeket hagyd meg másnak! A „körte” típusú lányok esetében nem annyira a felső rész a trükkös, mint inkább a nadrág és a szoknya. A rakott, vagy éppen A vonalú szoknyák, a mintás és túl szűk nadrágok olyannyira képesek kihangsúlyozni a csípőt, hogy azt nehéz ellensúlyozni egy jó felsővel.

#3 Széles csípő, széles váll és karcsú derék: a „homokóra”

Testalkatod: széles, hangsúlyos csípőd mellé karcsú derék, és kerekded mellek, széles váll társul. Ha ilyen testalkatod van, szerencsésnek mondhatod magad, hiszen az egyik legnőiesebb alkattal áldott meg a sors! Öltözködésben nehéz nagyon melléfogni, de azért néhány jó tanácsunk itt is akad.

Mit viselj? Homokóra alkat esetén bátran hangsúlyozhatod alakod, és megmutathatod karcsú derekad, így akár szűkebb fazonú pólókat, felsőrészeket is bátran választhatsz. A hangsúlyos övek egy hosszabb fazonú tunikán szintén szépen hangsúlyozzák nőiességed, és a vállmegoldásokban sem kell sokat variálnod!

Ezeket hagyd meg másnak! Az egyetlen nagyobb baki, amit elkövethetsz homokóra alkat esetén az az, ha egy bő, egyenesfazonú ruhával vagy felsőrésszel eltakarod nőies, keskeny derekad.

#4 A teljesen egyenes testalkat: a „fiús”

Testalkatod: A Plus Size világban ez talán az egyik legritkább testalkat, hiszen vagy a csípő, vagy a váll rész mindenképp hangsúlyosabb szokott lenni, azonban ez nem ad okot arra, hogy kihagyjuk a felsorolásból. Ha vállad és csípőd is hasonló széles, ám ehhez nem társul a homokóra alkatnál megszokott karcsú derék, akkor beszélhetünk ilyen egyenes alkatról.

Mit viselj? A karcsúbb, nőiesebb megjelenés érdekében a hangsúlyt a csípőre és a mellekre érdemes helyezni. Ilyen módon a Push Up melltartók használata előnyös lehet számodra, amelyet egy csónaknyakú, vagy épp mellben húzott, mintákkal díszitett fazonnal tudsz tökéletesen kiegészíteni. Bátran válassz hosszabb fazonú tunikákat, amennyiben a csípőrészre is kerül minta, vagy kontrasztos szín, azzal optikailag elérheted a kívánt hatást!

Ezeket hagyd meg másnak! Minden olyan ruhadarabot érdemes kerülnöd, amely derekadat hangsúlyozná. A széles övek, a szűk fazonú ruhák és testhezálló megoldások kevésbé a barátaid, ezeket hagyd meg másnak!

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?