A szituáció adott: hivatalos vagy egy elegáns eseményre, sok időt töltöttél a tökéletes ruha és kiegészítők kiválasztásával, de mi legyen a hajaddal?

Van valami. ami mindig beválik, ugye te is sejted már hogy egy elegáns alkalmi kontyra gondolok.

Egy stílusos konty kifinomultságot és magabiztosságot sugall viselőjéről, sőt jól kiegészíti a ruhád, igazi égköve lehet a megjelenésednek.

Egy hátán kivágott ruhához egyenesen kötelező egy felfogott alkalmi frizura, így tud igazán érvényesülni a hátrész, de egy vállat láttatni engedő ruhánál is kifejezetten előnyös egy ilyen konty.

De mégis melyen alkalmi kontyot válassz?

Rengeteg konty létezik, nem egyszerű kiigazodni közöttük, de pont ebben fogok most segítséget nyújtani neked.

Teljesen más benyomást keltenek attól függően, hogy hová helyezzük őket, használunk-e plusz kiegészítőt, kontyfánkot vagy például díszítjük-e fonatokkal.

Már az nagyon más hatást tud kelteni, hogy egyenes, hullámos vagy göndör hajból készül a konty. Szerencsére a hajhossz nem akadály. Ugyan pixie frizurából nem, de egy vállig érő vagy kicsivel váll fölé érő hajból már készíthető konty.

Ebben az összefoglalóban most 22 csinos alkalmi kontyot mutatok neked, melyek bármely eseményen megállják a helyüket, ezek között biztosan te is megtalálod azt, amelyiket szívesen viselnél a legközelebbi alkalomkor.

Alacsony, avagy Chignon kontyok alkalomra

A minimalizmus nagyon népszerű mostanság nemcsak az életmódban, de a divatban és szépségiparban is. Az egyszerű, de nagyszerű kontyok csodásan mutatnak a letisztult ruhákkal, például az A-vonalú vagy testhez simuló egyenes szabású ruhákkal.

A chignon kontyok teljesen beleillenek a minimalista trendekbe, de persze ezeket is lehet mindenféle fonatokkal és csavarásokkal színesíteni. A chignon francia szó, önmagában is kontyot jelent, de általában a kontyok közül is csak az alacsony, tarkó fölötti, akár a nyakat is eltakaró kontyokra hasznájuk.

Hármas csavart chignon konty

Frizuratippek
Egyszerű alacsony konty csavart fonattal díszítve

Frizuratippek
Alacsony nyakat takaró konty halszálka fonatokkal díszítve

Frizuratippek
Apró fonattal feldobott chignon konty

Frizuratippek
A kontyfánk vagy másnéven hajfánk segít abban, hogy akár vékonyszálú, ritkább típusú hajból is igazán dús és mutatós kontyokat készíthessünk.

Kontyfánkkal készült dús alacsony konty

Frizuratippek
Nemcsak a kontyfánk de a göndörített és hullámosított hajból készült kontyok is többnek fogják láttatni hajadat. Sőt még hozza azt a bizonyos vintage, romantikus pluszt is. Görög istennős, tüllös ruhákkal kifejezetten jól áll ez a konty.

Hullámos hajból készült dús alacsony konty

Frizuratippek
Laza fonattal díszített chignon konty hullámos hajból

Frizuratippek
Lazán felfogott dús alacsony konty

Frizuratippek
Akkor is kérhetsz chignon kontyot, ha rövid, vállig érő hajad van, sőt talán ebből a hajhosszból lehet a legegyszerűbben elkészíteni. A teljes hajhossz becsavarása helyett itt apróbb tincseket kell megcsavarni és hullámcsattal kontyformába letűzni.

Lazán eltűzött kócos konty

Frizuratippek
Kifinomult csavart chignon konty

Frizuratippek
Elegáns csavart chignon konty

Frizuratippek

Magas kontyok elegáns alkalmakra

Míg az alacsony kontyok gyakran kisebbek és minimalisták, addig a fejtetőre fogott magas kontyok általában túlzók és extravagánsabbak.

A magas kontyokban van valami fenséges és drámai, nem véletlenül szeretik annyira őket azok, akik szeretnek kitűnni a tömegből.

Egy ilyen konttyal a fejed tetején magasabbnak fogsz tűnni, így külön ajánlom számodra, amennyiben szeretnél még pár centit csalni a magassarkún túl.

Ha kevesebb hajad van, akkor sincs gond, hiszen a jól bevált hajfánkkal és hullámossítással sokat lehet dúsítani az összhatáson.

Lazán csavart hatalmas fejtetőre fogott konty

Frizuratippek
Hullámos hajból készült magas laza konty

Frizuratippek
 

Hosszú hajú nők előnyben, de egy kis kreativitással vállig érő hajból is lehet ilyen dús kontyot készíteni a fejtetőre.

Csavartan eltűzött elegáns magas konty

Frizuratippek
Ki mondta, hogy nem lehet fonatokkal kombinálni a magas kontyot?

Halszálka fonattal körbetekert magas csavart konty

Frizuratippek
Dús fonott alkalmi konty

Frizuratippek
Noha a legtöbb fejtetőre fogott konty dús és laza, szorosan összefogott egyenes hajból is lehet magas kontyot készíteni. Egy vörös rúzzsal párosítva nincs is szexibb, mint egy szorosan lesimított magas konty.

Frizuratippek
Frizuratippek

Alkalmi kontyok oldalra fogva

Az alacsony chignon és a fejtetőre tűzött kontyok mellett ritkán esik szó az oldalra fogott kontyokról, pedig több figyelmet érdemelnének.

Az összhatás igencsak vonzó, ráadásul az aszimmetria minden arcformához jól áll, különösen akkor ha kerek arcod van.

Ha már a kontyod ennyire izgalmas, akkor vagy hagyd teljesen érvényesülni és egy egyszerű fazonú, klasszikusabb kinézetű hosszúujjú ruhát válassz, vagy menj el a másik irányba és egy igazán izgalmas és díszes, sellőfazonú vagy aszimmetrikus ruhával viseld.

Bárhogy is döntesz, egy szép oldalsó konttyal garantáltan nem olvadsz majd bele a tömegbe.

Csavart oldalsó konty

Frizuratippek
Fonattal induló oldalsó konty

Frizuratippek
Szorosra fogott oldalsó konty

Frizuratippek
Elegáns alacsony oldalsó konty

Frizuratippek
 

Te melyik alkalmi kontyot viselnéd szívesen?

 

Számít a véleményed!

Osztályozd a cikket a csillagokkal

Mivel tetszett ez a cikk...

Kövess Facebookon is

Értem, tehát nem találtad hasznosnak a cikket

Segíts neünk, hogy jobbat írjunk

Mond el, mi nem tetszett, mit kéne változtatnunk?